Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Athen: Diporto – Den hemmelige restaurant på markedet i Athen

Jeg havde læst om en restaurant, Diporto, som skulle ligge i en kælder ved grøntsagsmarkedet i Athen. Jeg var dog ikke sikker på den præcise placering, så jeg spurgte en af de flinke grønthandlere, som pegede mig i den rigtige retning.

Der var ingen skilte udenfor, og det så meget mørkt ud dernede, men jeg listede ned af trapperne og så, at der stod en mand bag en masse gryder henne i et hjørne. Det viste sig, at det var kokken (og også ejeren?), og han talte ikke et ord engelsk. Heldigvis var der en anden mand i restauranten, som kunne oversætte for mig. Han forklarede mig, at der ikke var nogen menu, men at jeg kunne gå op og se, hvad der var i gryderne, og så vælge det, jeg havde lyst til. Jeg besluttede mig for en gryderet med grøntsager samt en græsk salat, der blev serveret ved bordet kort tid efter. Jeg fik også et stort glas vin, som de fortalte kom fra familiens vinmarker. Smagen var så skarp, at jeg først troede at det var ouzo. Jeg følte dog, at det ville være uhøfligt, ikke at drikke vinen, og heldigvis smagte den bedre for hver tår jeg drak.

Hvad angår maden, så kom jeg helt uden forventninger. Den primære grund til, at jeg ville besøge restauranten var, at jeg syntes, at det var interessant med placeringen. Til min store overraskelse viste maden sig at være rigtig god, og jeg kan oplyse jer om, at det altså var noget, jeg kom frem til, inden at jeg drak det store glas vin:) Gryderetten havde rigtig fået lov til at koge ind, og smagen var koncentreret men silkeblød. Tomaterne i den græske salat smagte af åbne marker og masser af solskin, og det var en af de bedste græske salater, jeg længe har fået. Dette udsøgte måltid kostede kun 10EUR.

Min blog om Athen

Hvis I besøger Athen, så kan jeg varmt anbefale at besøge Diporto! Her er en video fra mit besøg:

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop