Søndag eftermiddag mødtes jeg med nogle venner på Sylvia’s i Harlem. I New York er søndag lig med brunch, og mange restauranter har særlige brunchmenuer, som ofte inkluderer en drink.
Sylvia’s er også en af de første restauranter, som jeg tog med i min New York Guide. Jeg faldt med det samme for den hyggelige atmosfære og den solide forankring Sylvia’s har i nabolaget. Selvom man bare er en dum turist, der ikke aner noget som helst om soul food, så vil man hurtigt føle dig hjemme hos Sylvia’s, hvor alle bliver behandlet som stamgæster.
Har man hverken stiftet bekendtskab med Harlem eller soul food tidligere, så er et besøg på Sylvia’s en oplagt mulighed for at slå to fluer med et smæk. Hos Sylvia’s serveres velsmagende, solid mad fra syden uden for mange dikkedarer. Portionerne er store, og inkluderer i de fleste tilfælde to slags valgfrit tilbehør.
For skandinaviske ganer kan mange af retterne godt virke ret massive, men selvom soul food måske ikke lige falder i din smag, så kan et besøg absolut anbefales.
Det er nemlig en oplevelse i sig selv at sidde og betragte de lokale stamkunder, der gerne spenderer flere timer med at hygge sig over en gang baked ham med buttered corn.
Om søndagen er der livemusik om eftermiddagen, men vi sad udenfor, så vi kunne ikke høre musikken indenfor. I stedet fik vi masser af solskin i håret og sad på første parket til den livlige Malcolm X Boulevard.
Brunchmenuen på Sylvia’s inkluderer en drink samt to sideretter. Jeg bestemte mig for en fried chicken/ bbq-ribs-kombination med black-eyed peas og mac ’n’ cheese.
Kyllingen på Sylvia’s er sprød udenpå og saftig indeni og smager fantastisk. Jeg blev anbefalet at spise den ovenpå en vaffel med smeltet smør og sirup, og fra nu af vil det være min foretrukne måde at spise fried chicken, for det var superlækkert.
Black-eyed peas var ikke lige mig, men Sylvia’s mac ’n’ cheese var så god, at jeg overvejer at besøge Sylvia’s endnu engang, før jeg tager til Los Angeles, bare for at smage den igen.
Sylvia’s er nok et af de mest populære Sunday Brunch-steder i Harlem, og hvis man ikke har bestilt bord i forvejen, kan man godt regne med at skulle stå i kø for at få bord.
• Kvinden bag Sylvia’s, Sylvia Wood, åbnede restauranten helt tilbage i 1962 og hun nåede at udgive flere kogebøger samt få sit eget mærke af saucer og krydderier, før sin død i 2012.
Lidt længere nede ad vejen ligger Marcus Samuelssons Red Rooster, der også serverer southern food.
Sylvia’s Restaurant, 328 Malcolm X Boulevard, Harlem, New York