Her er min version af The Tomato – den legendariske tomatsandwich fra Turkey and the Wolf i New Orleans. Jeg faldt over den hos Sandwiches of History på Instagram, hvor …
Leder du efter bloggen? Den finder du nu ovre på mitziemee.com hvor jeg blogger om mad og opskrifter, rejser og livsstil.
Her er min version af The Tomato – den legendariske tomatsandwich fra Turkey and the Wolf i New Orleans. Jeg faldt over den hos Sandwiches of History på Instagram, hvor …
De burmesiske wraps med banan og kokos er nogle af mine yndlingshapsere fra Tea Garden i Mae Sot. De små pakker med kokos og banan smager fantastisk, og så er …
Jeg laver næsten altid mine egne ispinde, for dem man køber i butikkerne er ofte fyldt med sukker og smager sjældent af rigtig frugt. Denne opskrift er for ispinde med …
Her er min version af The Tomato – den legendariske tomatsandwich fra Turkey and the Wolf i New Orleans. Jeg faldt over den hos Sandwiches of History på Instagram, hvor …
De burmesiske wraps med banan og kokos er nogle af mine yndlingshapsere fra Tea Garden i Mae Sot. De små pakker med kokos og banan smager fantastisk, og så er …
Jeg laver næsten altid mine egne ispinde, for dem man køber i butikkerne er ofte fyldt med sukker og smager sjældent af rigtig frugt. Denne opskrift er for ispinde med …
Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag er …
Denne fetadip er supernem at lave og tager højst 10 minutter, før den er klar til at komme på bordet. Den er perfekt som snack inden middagen eller som en …
French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med …
Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden plejede hun at lave tapiocas, som er en slags tynde brasilianske …
Vietnamesisk Egg Coffee (cà phê trứng) kombinerer stærk kaffe med en luftig creme af piskede æggeblommer og kondenseret mælk. Drikken blev opfundet i Hanoi tilbage i 1940’erne, da frisk mælk …
Har du et par overmodne bananer liggende? Drop banankagen og lav bananmuffins i stedet! Mine muffins er lavet med samme dej som jeg bruger når jeg laver banankage. Resultatet er …
Sanjeok (koreanske grillspyd) er en traditionel koreansk snack, som man typisk spiser på helligdage eller til festlige sammenkomster. Der er mange forskellige slags sanjeok, men denne kombination med oksekød, grøn …
Tilbage i 2020 tog den koreanske dalgona-kaffe verden med storm, for derefter stille og roligt at gå i glemmebogen, og i dag ser man den kun sjældent hist og her. …
Mango-salat med friturestegt fisk (Nhoam Svay Trey Ang) er en traditionel salat fra Cambodia. Hos Meas Family Homestay er denne salat ofte at finde på menuen til frokost eller som …
Om sommeren drikker jeg rigtig meget iced matcha latte. Jeg kan bedst lide når min matcha latte ikke er for sød, så jeg foretrækker for det meste at lave min …
Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …
Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse …
Efter at have været gemt og glemt i årtier er deviled eggs igen gået hen og blevet super trendy. Det synes jeg er rigtig godt, for deviled eggs er en …
Det kan godt være svært at få tid til at lave ordentlig morgenmad i en travl hverdag, men for sådan nogle som mig, som først kommer ud af grumpy-mode, når …
Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er …
Burmesiske samosas er en lækker snack fra Myanmar. De sprøde samosas er fyldt med en blanding af grøntsager og krydderier. De er mindre end de mere kendte indiske samosas, har …
Da min søster og jeg var børn plejede min mor ofte at lave vandbakkelser i weekenden, så når jeg spiser en vandbakkelse bringer det masser af gode minder frem fra …
Burmesiske te-kager (Bamar Kate Mote) er en traditionel snack fra Myanmar. De små kager nydes ofte sammen med te og serveres, når folk samles for at hygge sig. De kan …
Det her er en af de retter, jeg altid laver, når jeg har lyst til noget hurtigt og lækkert. Det er en virkelig enkel ret, og når pastaen først er …
Noget af det jeg glæder mig allermest til i december måned, er alle de æbleskiver jeg skal nå at spise inden jul. Når jeg har tid, laver jeg dem fra …
Det er superhyggeligt med pebernødder, men det er som om de er gået lidt i glemmebogen de seneste år. Jeg har spurgt mange af mine venner, og pebernødder er faktisk …