
Denne fetadip er supernem at lave og tager højst 10 minutter, før den er klar til at komme på bordet. Den er perfekt som snack inden middagen eller som en del af et tapasbord med andre småretter. Jeg plejer at tilsætte soltørrede tomater eller grillet rød peber, da det giver en rigtig lækker smag – men du kan også røre oliven eller friske krydderurter i dippen, hvis du har lyst.
Server den med chips eller friske grøntsagsstænger.
Noter
Brug en gaffel til a mose fetaosten sammen med oliveolien. Tilsæt lidt finthakket grillet rød peber eller soltørrede tomater (de bedste er dem i olie). Det giver dippen en fin rød farve og lidt ekstra smag. Tilsæt cayennepeber efter smag, men pas på, for det kan hurtigt blive for hot and spicy. Salt behøves ikke, da fetaosten er meget salt i sig selv.
Man kan også blande alle ingredienserne i en food processor, men jeg kan godt lide den lidt grove konsistens, som dippen får, når man bruger en gaffel i stedet. Derudover ser den også mere hjemmelavet ud, så ingen vil mistænke dig for at have købt den nede i supermarkedet.
Alt afhængig af hvilken slags ost man bruger, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere olivenolie, for at få dippen cremet og lækker. Vil man have en lidt lettere dip, kan man tilsætte lidt græsk yoghurt.
Med hensyn til fetaosten, så får man det bedste resultat, hvis man bruger en ost lavet på fåremælk. Fetaost lavet på komælk (som egentlig ikke er fetaost) har ikke den samme cremede konsistens og skarpe smag, som rigtig feta har.
