Om sommeren drikker jeg rigtig meget iced matcha latte. Jeg kan bedst lide når min matcha latte ikke er for sød, så jeg foretrækker for det meste at lave min egen, så smagen bliver lige præcis som jeg vil have den. Det er en lækker, forfriskende sommerdrik, og så er det et rigtigt flot syn, når den grønne matcha blander sig med den hvide mælk.
Matcha indeholder mindre koffein end kaffe, så er man følsom over for koffein som jeg er, så er matcha et godt valg lidt længere oppe af dagen. Jeg drikker normalt ikke kaffe efter klokken 13, men jeg har opdaget, at jeg godt kan tåle en iced matcha latte om eftermiddagen uden at det forstyrrer min nattesøvn.
Noter
Sukkerlage (sukkersirup: I denne opskrift bruger jeg sukkerlage som sødemiddel. Det er virkelig nemt at lave sukkerlage, og det er godt at have i køleskabet, når der skal mixes sommerdrinks. Opvarm lige dele sukker og vand i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad sukkerlagen køle af, og opbevar den i en lukket beholder.
Matcha: Til iced matcha latte laver jeg normalt matchaen lidt tykkere og mere koncentreret, end hvis jeg bare skal have mig en kop almindelig matcha. Jeg bruger 2 teskefulde matcha-pulver til 50 ml vand, men hvis du vil have en mindre koncentreret smag, kan du selvfølge justere efter dine præferencer.