Opskrift: Cookies med chokolade og cacao nibs

Opskrift: Chocolate Chunk Cookies

Denne opskrift på Chocolate Chunk Cookies har jeg fået af Ben og Becca fra Lumineux Chocolate, som er et lille chokolademærke i Greenville, South Carolina.

Becca & Ben anbefaler, at man anvender en god mørk chokolade, som kan tåle at blive bagt.

De her cookies flyder ikke særlig meget ud, så hvis du ikke vil have dem for tykke, kan du med fordel flade dem lidt ud inden bagning.

Opskrift: Chocolate Chunk Cookies

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Cookies, Bagværk
Antal

16-18

cookies

Denne opskrift på Chocolate Chunk Cookies har jeg fået af Ben og Becca fra Lumineux Chocolate, som er et lille chokolademærke i Greenville, South Carolina

Ingredienser

  • 151 g smør

  • 57 g shortening (palmin eller kokosfedt kan anvendes)

  • 0,6 dl hvid sukker

  • 1,8 dl brun farin

  • 1 æg

  • 1 æggeblomme

  • ½ spsk vaniljeekstrakt eller 1 tsk vaniljesukker

  • 4,7 dl hvedemel

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk bagepulver

  • 1/2 tsk natron

  • 100 g mørk chokolade

  • 0.8 dl cocoa nibs

Sådan gør du

  • Tag smør og æg ud af køleskabet så de når stuetemperatur. Hak chokoladen meget groft.
  • Rør smør, palmin, sukker og brun farin godt sammen med en håndmixer ved lav-medium hastighed indtil massen får en lysere farve og en cremet konsistens.
  • Tilsæt ægget først og rør godt. Tilsæt derefter æggeblommen og mix. Tilsæt vaniljesukker og rør det hele godt sammen.
  • Bland mel, salt, bagepulver og natron i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen til smør- og sukkermassen med mixeren ved lav hastighed. Stop ca. hvert 15. sekund og skrab kanterne af skålen og vend dejen med en dejskraber, indtil ingredienserne er næsten helt blandede. Pas på ikke at overmixe dejen.
  • Vend forsigtigt chokolade og cocoa nibs i dejen med en dejskraber.
  • Pak dejen ind i plastikfilm og lad den køle i køleskabet over natten (minimum 6 timer).
  • Når dejen er klar til at blive bagt, forvarmes ovnen til 175ºC.
  • Rul dejen til kugler (ca. 4 cm i diameter) og sæt dem på en smurt bageplade eller en bageplade med bagepapir. Selvom disse cookies ikke flyder så meget ud, så skal der være rigeligt med plads rundt om kagerne, så de ikke smelter sammen.
  • Bag i ca. 10-12 minutter indtil midten af dine cookies lige er bagt. Pas på ikke at bage dem for længe.

Opskrift-video

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter