Milu er en casual kinesisk restaurant i New York. Man bestiller mad ved disken McD-style, og man rydder selv af bordet bagefter. Til gengæld kan man spise virkelig god mad til langt under hvad det ellers ville koste, hvis der var hvide duge på bordene, og tjenere, der vartede en op.
Deres hoisin-sauce er fantastisk, og jeg har gennem længere tid solgt den i min amerikanske webshop, så da jeg besøgte restauranten ville jeg gerne prøve en af de retter, hvor hoisin saucen indgik i kompositionen.
En af de mest kendte retter på Milu deres Mandarin Duck med marineret agurk og ris med andefedt. Retten serveres med Hoisin-sauce, så det var jo oplagt at bestille den.
Jeg har før smagt andefedts-kartofler, og det er jo en fantastisk opfindelse, men andefedtsris? Er du skeptisk? Det behøver du ikke at være, for det er helt vildt, kanon-kodylt godt!
And, andefedt og en hoisin sauce made in heaven, det bliver sgu’ ikke meget bedre!
En anden ting Milu er kendt for er deres Pineapple Buns, som modsat traditionelle pineapple buns faktisk er fyldt med en en lækker ananascreme.
På trods af navnet indenholder de klassiske pineapple buns i Hong Kong nemlig ikke ananas. Grunden til at de hedder pineapple buns er, at den sprøde overflade på toppen ligner overfladen på en ananas. Bollerne serveres varme, klappet sammen om en tyk skive smør, som hurtigt smelter, så bollen drypper af varmt smør når man spiser den.
På Milu får man både ananasfyld og en stor klat smør i sin pineapple bun, som bare smager så englene synger. Konklusion: En virkelig god idé med ananas i ananasbollen!
Milu, 333 Park Ave S, New York