Cambodia: Risgrød til aftensmad hos Meas Family Homestay i Takeo

Cambodia: Risgrød til aftensmad hos Meas Family Homestay i Takeo

Borbor (បបក) er en risgrød som man spiser i Cambodia, og det er en af de retter, som hurtigt bliver en favorit, når man besøger landet. Borbor minder lidt om congee fra andre asiatiske køkkener, men de versioner, jeg har fået i Cambodia, har ofte været mere suppeagtige end grød ellers er. Borbor er perfekt til morgenmad, frokost eller aftensmad, og mangespiser også grøden, hvis de er forkølede eller ikke har det så godt.

En af de ting, jeg elsker ved borbor, er alle de små toppings, man kan fylde på. Frisk koriander, lime, chili og sprødstegt hvidløg er nogle af favoritterne, der giver ekstra smag og tekstur til den bløde grød.

Her er en video fra Meas Family Homestay i Takeo. Her spiser både gæster og familien middag sammen ved store fællesborde, og stemningen er super hyggelig. I videoen her har Linda lavet borbor med kylling til aftensmad. Kyllingen er af egen avl, og Linda fortæller, at hun måtte ringe til “The Chicken Killer” – en dame fra landsbyen, som de altid kalder på, når der skal slagtes kyllinger:)

Min danske YouTube-kanal med opskrifter, rejsevideoer og meget mere 🇩🇰

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seneste Indlæg

  • Los Angeles er rigtig stor og mange bliver overraskede over afstandene. Der er ikke noget egentligt bycentrum som vi er vant til i Danmark, og heller ikke rigtigt nogle deciderede …

  • Efter en bytur i Vegas er fastfood de flestes førstevalg dagen derpå, men for mig er ramen den ultimative tømmermændskur. Derfor endte Tina og jeg på Momofuku en fredag omkring …

  • Vietnamesisk Egg Coffee (cà phê trứng) kombinerer stærk kaffe med en luftig creme af piskede æggeblommer og kondenseret mælk. Drikken blev opfundet i Hanoi tilbage i 1940’erne, da frisk mælk …