
French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med sprød bacon, sirup og smør, og ja, det smager lige så godt, som det lyder. Kombinationen af det søde og det salte er helt uimodståelig og passer perfekt til brunch i weekenden, eller en hvilken som helst morgen hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra.
Stadig skeptisk til konceptet med bacon og French toast? Lov mig, at du i det mindste prøver det, for det er en overraskende lækker kombination. Hvis det viser sig at det mod forventningen ikke lige er dig, kan du i stedet servere dine French toasts med flormelis og friske bær, det fungerer også rigtig godt.
Tips
Jeg har forsøgt at holde opskriften så enkel som muligt med ingredienser, de fleste allerede har i køkkenet. Men hvis du vil skrue lidt op for luksussen, så brug briochebrød, tilsæt lidt ægte vanilje, og drys evt. en smule muskatnød og kardemomme i æggeblandingen.
Du kan bruge alt fra almindeligt toastbrød til lækker brioche – så længe det er hvidt brød, og gerne en anelse tørt. Dagsgammelt brød suger æggeblandingen bedre og bliver ikke så hurtigt smattet. Gå efter skiver, der er ca. 2,5 cm tykke.
Denne opskrift er ikke lige så sød som mange andre. Der er nok sukker til at give lidt karamellisering under stegningen, men uden at det bliver for dessertagtigt. Hvis du er til den sødere version, så tilsæt en ekstra spiseskefuld sukker til æggeblandingen og drys evt. med lidt flormelis.






