P.J. Clarke’s har ligget på hjørnet af 3rd avenue og 55th Street siden 1884, og baren er tyk af den der autentiske old-school-atmosfære som kun kan fremdyrkes som årene går.
P.J. Clarke’s er kendt for deres legendariske cheeseburger samt for deres fritter, som skulle være blandt de bedste i New York, og stedet har i det hele taget alt der kræves for at blive en rigtig turistmagnet. Dog har P.J. Clarke’s på forunderlig vis formået at forblive vældig uturistet, og kigger man forbi omkring fyraften er det primært forretningsfolk, der trænges i baren for en drink efter arbejde.
Der er altid mange mennesker på P.J. Clarke’s men bartenderne er ikke sådan at stresse. De er superflinke og snakker løs, som om man er stamkunde, og apropos stamkunder, så har P.J. Clarke’s også en medlemsklub, Sidecar, der ligger en trappe op. Klubben er for deres mest loyale kunder og mange af New Yorks berømtheder skulle efter sigende være medlemmerne.
Den første gang jeg var på P.J. Clarke’s var for nogle år siden sammen med Viv og Kent fra White Caviar Life i Sydney. De var i New York i forbindelse med Fashion Week, og selvom de var godt og grundigt jet-lagged efter den lange flyvetur, besluttede vi os for at ses til en drink. Første gang vi mødtes, var i Sydney, og anden gang blev så i New York. Gad vide hvor i verden vi mødes næste gang?
P.J. Clarke’s, 915 3rd Avenue (corner of E55th St), Midtown, New York City