De gange jeg har været inviteret over til frokost eller middag hos Kanary, har denne sauce altid været på bordet. Kanarys mor, The Grandma, laver en ny forsyning hver uge, så de aldrig løber tør, og jeg har længe gerne ville spørge hende om opskriften. Så pludselig en dag sagde hun at nu skulle det være. Nu ville hun lave Kampot sauce, og var jeg klar med kameraet? Det kan I tro!
Kampot-saucen er fyldt med smag og virkelig lækker sammen med kylling eller fisk og skaldyr. Kanarys far er fra Kampotprovinsen, og det er ham som har lært The Grandma at lave saucen, som er meget populær i den del af Cambodia. Opskriften indeholder MSG som jo er lidt af en kontroversiel ingrediens herhjemme, men som stadigvæk bruges flittigt i mange asiatiske køkkener. Det kan dog udelades uden at opskriften lider nogen større nød.
Man kan finde palmesukker i de fleste asiatiske supermarkeder, men har du ikke lige noget ved hånden, kan du tilsætte lidt ekstra hvidt sukker i stedet.
OBS: Alle mængder i opskriften er cirka-mængder og The Grandma anbefaler, at man smager sig frem. Er saucen fx. for salt, så tilsæt mere lime og sukker.
Saucen kan holde sig ca. en uge. Vil man have en mildere sauce kan man tilsætte lidt kogt vand, men tilsætter man vand, holder saucen ikke så længe.