Rejsetips: Economy class – Sådan skal det gøres

Economy class, how to travel like a pro

12 timer på sæde 46D kan være en tvivlsom fornøjelse, men nedenfor har jeg samlet mine bedste råd til hvordan man gør turen på economy class, om ikke behagelig, så i hvert fald udholdelig.

Hvilket sæde?

I grove træk er der 3 slags passagerer: 1) Hende som hellere vil tisse i en flaske end skulle bede medpassagererne rejse sig, når hun skal på toilettet. 2) Hende som er fuldstændigt ligeglade med at skulle bede andre om at rejse sig, men som bliver Meget Irriteret når andre, mere vinduesnære passagerer beder hende gøre plads. 3) Hende den hypersociale, som ser midtergangen som en forlængelse af sit sæde og bruger enhver undskyldning for at stille sig op og snakke med andre passagerer/stewardesser/enhver-som-gider-at-lytte. Hvilken type er du? 1 eller 3? Vælg et gangsæde. 2? Vinduessædet er din ven. 

Mange større fly har 3 sæderækker i kabinen; en til hver side og en bredere sektion med 4 eller flere sæder i midten. Den i midten bør undgås for enhver pris med mindre flyet næsten er tomt, og der er håb om, at du kan få alle 4+ sæder for dig selv. Lad dig heller ikke lokke af benplads-størrelse-balsal for sæderne lige bagved de tynde skillevægge. For det meste er disse udstyret med hængsler, hvor man kan hænge babysengene om bord og tro mig; du har ikke lyst til at spendere 12 timer så tæt på en skrigende unge (det har forældrene ikke engang).

Hvad skal jeg lave?

De fleste større fly har i dag udmærkede entertainment-systemer med timevis af film og serier, men man kan være uheldig at få et par høretelefoner, som ikke virker, eller man kan sidde så tæt på motorerne, at man selv når lyden er skruet helt op, ikke kan høre, hvad der bliver sagt. Det kan også være at den dér nye, smækre Dreamliner på grund af tekniske problemer er blevet skiftet ud med en gammel 747, så der kun er en enkelt deleskærm om bord, der desuden kun viser første sæson af Glamour…..i 12 timer i træk! Jeg har derfor altid back-up med i form af en god bog eller lydbog samt masser af downloadede serier på mobilen.

Under cover

Jeg er lidt af en frossenpind, så jeg tager altid et tørklæde med, som er stort nok til at jeg kan pakke mig godt ind, hvis tæpperne om bord ikke slår til.

Hvis du har planer om bare at få en lille smule af sin 8-timers skønhedssøvn, så er en sovemaske og et par ørepropper alfa og omega. Ørepropper holder barnegråd og motorstøj på behagelig afstand, og sovemasken sikrer at du ikke bliver blændet, selvom sidemanden insisterer på at have læselyset tændt under hele turen.

Pas på du ikke tørrer ud

Flyluft er tør og giver hurtigt sprukne læber og grim hud, så en læbepomade, en ansigtscreme  samt en ansigtsspray er fast inventar i min håndbagage. Har du glemt dit fugtighedssurvival-kit, kan du smutte forbi taxfree butikkerne i afgangshallen, da der helt sikkert er en creme, du gerne vil prøve, og som kan give din hud et sidste pre-flight fugtighedsboost, inden du går om bord.

Selvom de fleste selskaber tilbyder gratis drikkevarer på længere flyvninger, kan jeg anbefale at købe en flaske vand i lufthavnen til at tage med på flyvningen. Så slipper du for at bekymre dig om at skulle forstyrre stewardesserne fordi du sov under drinks-serveringen og pludselig vågner og er helt tør i min mund. En flaske vand er også guld værd, når man står i en varm ankomstterminal og venter på bagagen.

Nakkepude

Ja, de er megagrimme og besværlige at slæbe omkring (med mindre man køber en af dem, som kan pustes op), men nakkepuder er uvurderlige på en lang flyvning.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog