Det her er en af de retter, jeg altid laver, når jeg har lyst til noget hurtigt og lækkert. Det er en virkelig enkel ret, og når pastaen først er kogt, er maden klar på få minutter.
Gennem årene er retten også blevet en af mine back-up retter, for jeg har altid ansjoser og de andre ingredienser i køkkenskabet. Det er enkelt, men godt, og drysser man med lidt finthakket persille, og serverer et godt glas rødvin ved siden af, er det en ret, man også sagtens kan lave, hvis man får uventede gæster omkring spisetid.
Noter
Har man en økologisk citron ved hånden, kan man med fordel tilsætte 1 tsk. citronsaft samt drysse med finrevet citronskal, når man rører pastaen sammen med de andre ingredienser.
Mht. til ansjoser, så er det en smagssag om man foretrækker at de er grovhakkede eller helt splattede ud. Jeg elsker ansjoser, og jeg synes ikke, at det gør noget, at stykkerne er lidt større. Ansjoserne skal være af den flade, saltede slags, som er lidt mørke i kødet og som ofte sælges i små glas.
Jeg synes retten bliver bedst med spaghetti, da osten er lettere at fordele jævnt, men man kan selvfølgelig også bruge andre slags pasta.
Mht. ost så kan man bruge de fleste slags faste, italienske oste, men Parmesan eller Grana Padano er mine førstevalg.
Skal det være ekstra fancy, kan man tilsætte 1-2 tsk oliventapenade eller hakket oliven.