
Disclaimer: Jeg var inviteret af La Farine til at kigge forbi. Alle meninger er mine egne.
La Farine er en fransk café og konditori på Upper West Side i New York. I dagtimerne er det et populært sted for kaffe, croissanter og kager, men om aftenen skifter stemningen. Her kan man bestille småretter og et godt glas vin, som man kan nyde ved et af de små borde i det lyse, elegante lokale.
La Farine er startet af Jonathan og Rica Hengal, et ægtepar med rødder i henholdsvis Israel og Marokko. Sammen har de skabt et sted, der kombinerer klassisk fransk bagværk med middelhavsinspiration i hjertet af Upper West Side.
Da Steve og jeg var forbi, startede vi med en brødkurv, og tre slags smør: pesto, rød peber og gribiche (en blanding med dild, cornichons og lakserogn). Gribiche-smørret var klart favoritten. Det passede perfekt til det rustikke franske landbrød.
Vi fik også en skål med blandede oliven: marokkanske Beldi, græske Kalamata og spanske Gordal. Især de store grønne Gordal-oliven var virkelig gode. Dog savnede jeg at sted at lægge olivenstenene, så jeg endte med at tage alle oliven op af skålen og lægge dem på de små serveringsplatter i stedet, så vi havde en tom skål at lægge stenene i.
Næste ret var Mediterranean Spread Trio med oliventapenade, ansjostapenade og confiterede piquillo-peberfrugter. Lækkert og velsmagende, og perfekt til at dele. Jeg elsker jo ansjos, så ansjostapenaden var min favorit, mens Steve hældte mere til peberfrugterne, som var søde og havde en intens smag af solmodne peberfrugter.
Vi smagte også deres Cod Fritters, som var små friterede croquetter med saltet torsk, serveret med en dip, der havde et fint lille spicy kick. En overraskende god og mættende snack.
Til dessert fik vi crème brûlée, og den var præcis, som sådan en skal være: Kold, silkeblød creme med små sorte vaniljekorn og et tyndt, sprødt lag af karamel på toppen. En rigtig god afslutning på måltidet.
På La Farine kan man både bestille hele flasker vin og enkelte glas. Vores tjener anbefalede en flaske rosé, som hun sagde var hendes personlige favorit, så den valgte vi at prøve. Det var et fint match. Den var ikke for sød og passede godt til den mad vi fik serveret.
Det, jeg især godt kunne lide ved La Farine, var de lyse, franske caférammer og den afslappede, upscale stemning. Personalet var søde og opmærksomme, og selvom vi sad en etage oppe, kom de jævnligt forbi og tjekkede, om alt var, som det skulle være. Portionerne var passende, priserne rimelige, og det hele fungerede rigtig godt til en aften med vin og lidt let at spise.
Hvis jeg skal nævne noget, der kunne blive endnu bedre, så gør de hvide farver også, at lokalet godt kan føles meget lyst, især om aftenen. Da vi var ved at gå, satte de levende lys på bordene, hvilket hjalp på stemningen. Personalet fortalte også, at der er planer om udeservering senere på året, hvilket helt sikkert vil gøre La Farine endnu mere attraktivt at besøge om aftenen.
La Farine, 2394 Broadway, New York, NY 10024, United States











