Fri fragt ved bestillinger over 400kr. Vi planter et træ for hvert produkt du køber.

Mitzie Mee Blog

Hvor skal man spise i Athen?

Hvor skal man spise i Athen?

Der er masser af gode caféer og restauranter i Athen, og sammenlignet med Danmark, er det billigt at gå ud at spise. Personligt kunne jeg sagtens leve af gyros og tzatziki flere uger i træk, men på de seneste rejser til Athen, har jeg også fået prøvet lidt af alt det andet Athen har at tilbyde på madfronten. Her er nogle af de steder, jeg har prøvet, og som jeg rigtig godt kunne lide.  

Cirkapris for en hovedret/et cafébesøg ekskl. drikkevarer:

$ < 10EUR, $$: 10-20EUR, $$$: 20-30 EUR, $$$$:  > 30 EUR

Díporto $-$$

Kælderrestaurant I en anonymtudseende bygning på Central Market. Faktisk er restauranten så godt skjult, at man slet ikke lægger mærke til den, med mindre man ved, at den ligger der. Der er ikke nogen menu, men der bliver løftet på gryderne, når man kommer ind, så man kan se, hvad der lokker. Man kommer ikke udenom at bestille et krus med vin fra familiens egen produktion.

Læs mit blogindlæg om mit første besøg på Díporto her >>

Díporto, Sokratous 9 &, Theatrou, Athen

Mandraki $-$$

Hyggelig lokal taverna som er kendt for virkelig god souvlaki og gyros. Indendørs er Mandraki indrettet i cafeteria-stil (= ikke særlig charmerende) men besøger man restauranten i sommermånederne kan man sidde udenfor i den lille hyggelige gårdhave bag ved restauranten.

Mandraki, Leof. Eth. Antistaseos 11, Kesariani 161 21, Athen

Pyrolíki $$

Pyrolíki er en god restaurant i et trendy område af Athen, der minder lidt om Vesterbro eller Berlin. Man kan godt sidde indenfor, men de fleste vælger et bord i den hyggelige gårdhave. Pyrolíki har et spændende menu med moderne græsk mad og et rigtig godt udvalg af vegetariske retter.

Pyrolíki, Meg. Alexandrou 117, Athen

Loukoumades Ktistakis $

Loukoumades er små friterede dejkugler, der smager lidt henad æbleskiver, og så alligevel ikke. Ktistakis er et af de mest old-school steder at spise loukoumades (de åbnede i 1912), som her serveres på den traditionelle måde med masser af sirup og drysset med sesamfrø og kanel.

Loukoumades Ktistakis, 59, Sokratous St., Athen

Ergon House $$$

Ergon House er et kombineret hotel/restaurant/madmarked/bar i hjertet af Athen. Restauranten har flere forskellige sektioner, og menuen er moderne græsk mad lavet med ingredienser af samme høje kvalitet, som det man kan finde på hylderne i Ergons markedssektion. Ergon er noget dyrere end den typiske græske taverna, men man skal huske, at det også koster mere at lave mad med ordentlige ingredienser.

Da jeg var der, svingede serviceniveauet ret meget. Det tog mig rigtig lang tid at finde en person, der modvilligt viste mig hen til et bord, men da jeg først havde sat mig tilrette og en anden fra personalet tog over, var det en helt anden oplevelse, og servicen var i top. Efter hvad jeg har kunnet læse online, er den svingende service vist desværre noget man må regne med på Ergon, hvilket er rigtig synd, da det jo ellers er et rigtig dejligt sted.

Ergon House, 23 Mitropoleos Street, Athen

Effektiv koreansk hudpleje med naturlige ingredienser

Håndvævet i Cambodia

Bæredygtigt koreansk design.

Jeg er på YouTube!

Videoer fra mine rejser + Opskrifter fra hele verden.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, tips og anbefalinger en gang om måneden.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.