Athen: Souvlaki på Aspro Alogo

Athen: Souvlaki på Aspro Alogo

Aspro Alogo er en lille, familiedrevet restaurant i hjertet af Athen. Jeg spiste der første gang for mere end 20 år siden, og jeg tænkte lige, at jeg ville fortælle jer den historie. Har I ikke tid til at læse med, må I gerne springe videre til det nederste afsnit i indlægget.

Jeg var i Athen for første gang for over 20 år siden. Jeg var på vej hjem fra mit job som rejseleder på Kefalonia, da jeg var blevet tilbudt et andet job i Spanien, og fordi jeg havde sagt op, skulle jeg selv betale billetten tilbage til Danmark. Dengang var flybilletter dyre, og det viste sig hurtigt, at det ville være billigere for mig at blive en uge i Athen, i stedet for at flyve direkte hjem. Jeg indlogerede mig på et hyggeligt lille pensionat ved navn John’s Place, som jeg havde fundet i en Lonely Planet guidebog. Pensionatet hed John’s Place, og lå helt inde i centrum af Athen. Det var en rigtig dejlig tid, og jeg fik set rigtig meget af byen. Hver dag stod jeg op og tog metroen, som lige havde fået to helt nye linjer, til en ny station. Når jeg kom hjem om aftenen spiste jeg typisk aftensmad ovre på parkeringspladsen overfor John’s Place, hvor der de fleste aftener blev slået nogle borde og en grill op, så man kunne købe souvlaki og pita med tzatziki.

Det var billigt og mættende, og så var det super hyggeligt at sidde der på parkeringspladsen i den provisoriske restaurant. Dog nåede jeg også at spise et par gange på en lille taverna ved siden af parkeringen. Den havde duge og servietter og var noget dyrere end grillen på parkeringen, men maden var rigtig god, og havde jeg haft et lidt større budget at gøre godt med, havde jeg nok spist der noget oftere.

Når jeg har været tilbage i Athen, har jeg flere gange prøvet at finde John’s Place, men uden held, for John’s Place lukkede før GoogleMaps for alvor gjorde sit indtog. Jeg har tit gået på en gade som jeg tænkte mindede om John’s Place, men jeg har ikke været sikker. Det var derfor en virkelig stor og glædelig overraskelse, da ❤️ på vores rejse til Athen med lidt Google-finter havde fundet frem til der hvor John’s Place plejede at ligge. Parkeringspladsen er nu et parkeringshus, og der ligger et fancy boutique-hotel der, hvor John’s Place plejede at ligge, men så jeg godt efter, kunne jeg sagtens se, at jo, det var det rigtige sted.

Den lille taverna var Aspro Alogo, som stadig ligger der den dag idag. Af nostalgiske årsager var jeg jo nødt til at spise der igen, og jeg fik en hurtig snak med ejeren, som forsikrede mig om, at jo, John’s Place plejede at ligge ovre på den anden side af gaden.

Jeg ved ikke om det var på grund af glæden over endelig at have fundet John’s Place igen, eller om det bare var fordi jeg var sulten, men den souvlaki jeg fik på Aspro Alogo den dag smagte helt fantastisk.

Ejeren anbefalede at jeg bestilte “pork souvlaki” da det er den mest traditionelle slags souvlaki i Grækenland, så det gjorde jeg, og ind kom en tallerken med masser af tzatziki, græsk salat, friskbagt pitabrød og 3 grillspyd med nygrillet, saftigt svinekød. Det smagte simpelthen så godt! Efter måltidet fik jeg serveret en lille dessert og noget sød juice, og så insisterede ejeren på, at jeg fik en flaske vand med da jeg gik. Jeg kan ikke huske hvordan servicen var, da jeg spiste der sidst, men det jeg oplevede nu var helt sikkert ud over det sædvanlige. Det blev også mit sidste måltid i Athen denne gang, så sikke en dejlig måde at slutte en på alle måder fantastisk ferie på.

Aspro Alogo,Apollonos, Athina 105 57, Greece

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop