Athen – Solskin på Akropolis

Akropolis

Akropolis er et imponerende syn, og en af de ting, man ikke må gå glip af i Athen. Jeg besøgte Akropolis for første gang for 16 år siden, da jeg var på vej hjem til Danmark efter at have arbejdet som rejseleder på den græske ø Kefalonia.

Jeg var blevet tilbudt et andet job i Spanien, og fordi jeg havde sagt op, skulle jeg selv betale billetten til Danmark. Dengang var flybilletter dyre, og det viste sig hurtigt, at det ville være billigere for mig at blive en uge i Athen, i stedet for at flyve direkte hjem. Jeg indlogerede mig på et hyggeligt lille sted ved navn John’s Place, men det eksisterer vist ikke mere, for det er ikke på GoogleMaps. Jeg ville gerne se, hvordan det ser ud i dag, men jeg havde ikke tid. Måske nogle af jer kender John’s Place?

Dette indlæg skulle jo egentlig handle om Akropolis, men skal jeg være helt ærlig, så ved jeg intet om Akropolis. Jeg kunne sikkert have googlet lidt facts frem, men jeg synes ikke, at jeg vil belemre jer med en halvhjertet beskrivelse af den arkaiske periode. Jeg er sikker på, at I kan finde mere kompetente kilder på området andetsteds.

Farvel til alle historie-nørderne!

Jeg kunne selvfølgelig have hyret en guide, som jeg gjorde tilbage i 2000, men den guide jeg mødte på vej til billetlugen råbte af mig, fordi jeg ikke havde en guide (?!). Det gav mig ikke ligefrem lyst til at hyre hende.

Derudover kom jeg på, at jeg havde en bog om Akropolis derhjemme et sted. Jeg har godt nok aldrig læst den, men i det mindste findes muligheden for at tilegne sig yderligere viden om bygningerne, som jeg så, hvis jeg engang skulle få lyst til det.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop