Scholarhio – Første måltid i Athen

Scholarhio i Athen

Jeg var kun i Athen 2 dage, men det var lige, hvad jeg havde brug for. Grækenland er fantastisk om sommeren, specielt ude på øerne, men Athen er bestemt heller ikke værst. Med så kort tid til rådighed, gjaldt det dog om at prioritere rigtigt. Jeg prioriterede mad og Akropolis.

Mit hotel var tæt på Plaka, som er et historisk område lige ved foden af Akropolis. Det er også et område med mange turister, og jeg kunne huske, at jeg havde spist på nogle ret dårlige restauranter, sidst jeg var i Athen. Det er dog efterhånden 16 år siden (yikes!), og da havde jeg kun en gammel guidebog og min intuition at gå efter med hensyn til spisesteder. Denne gang gav en hurtig søgning på Google mig al den information jeg behøvede for at træffe et kvalificeret valg. Jeg ved, at jeg har sagt det før, men er det ikke utroligt så meget enklere det er blevet at rejse nu hvor vi har dataroaming og gode blogs?

På bloggen Athens Walker læste jeg om en restaurant ved navn Scholarhio, og selvom indlægget var fra 2011, blev jeg hurtigt overbevist om, at det var der, jeg skulle spise frokost.

Ved første øjekast så Scholarhio ud som de fleste andre restauranter i Plaka, for størsteparten af gæsterne var turister, og menuen var på engelsk. Dog viste det sig til min store glæde, at maden var rigtig god. Personalet var oprigtigt venlige, og virkede ikke så turisttrætte, som man ellers kunne forvente, her et godt stykke inde i højsæsonen.

Jeg var sulten, så jeg bestilte alle de græske retter, jeg havde glædet mig til, plus et par ekstra, just in case: Græsk salat, tzatziki, moussaka, taramasalata (dip med rogn), keftedes (græske frikadeller) og saganaki (friturestegt ost). Det hele smagte fantastisk, bortset fra brødet, som var lidt tørt, men da jeg kun brugte det til at skovle tzatziki og taramasalata ind i munden med, gjorde det ikke så meget.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop