Det er igen den tid på året hvor fonduegryderne bliver fundet frem i Schweiz. Selvom den kendte ret primært er associeret med den fransk-talende del af Schweiz, så har Zürich også et rigtig godt udvalg af fonduerestauranter, men hvilken er den bedste?
En schweizisk ven anbefalede, at vi tog på Fribourger Fondue Stübli, som skulle være et ret lokalt sted med rigtig god fondue, og det lød jo lovende. Man kan kun bestille bord over telefon, og man skal være ude i rigtig god tid, hvilket måske kan forklare, hvorfor Fribourger Fondue Stübli trods sin popularitet blandt lokale stadigvæk er under radaren for de fleste turister.
Vi startede med en tallerken med lufttørret skinke og oksekød samt en skål blandet salat. Derudover foreslog personalet, at vi også bestilte pickles, da det syrlige var en god kontrast til den smeltede ost.
På Fribourger Fondue Stübli serverer de Moitié-Moitié, hvilket betyder halvt-halvt, og halvdelen af osten i fonduen er således Gruyère, mens den anden halvdel er Vacherin. De tilsætter også hvidvin og Kirsch (kirsebærbrændevin) og resultatet er himmelsk. Fonduen blev serveret med brødterninger og kartofler, og personalet viste os, hvordan man skulle røre rundt i osten med cirkulære bevægelser, samtidig med, at man dyppede brødet.
En anden ven havde fortalt mig, at man typisk drikker te sammen med fonduen for at hjælpe fordøjelsen på vej og modvirke, at osten klumper alt for meget sammen i systemet. Dog var det ikke lige te, vi havde allermest lyst til, sådan en lørdag aften i Zürich, så efter at have rådført os med personalet, besluttede vi os for en tør hvidvin i stedet.
Det er første gang jeg spiser fondue i Schweiz, og det var fantastisk. Vi stoppede ikke før gryden var tom, så vi må nok have spist et kilo ost eller mere tilsammen. Tænk at noget så simpelt, kan smage så godt!
Fribourger Fondue Stübli, Rotwandstrasse 38, 8004 Zürich