Fribourger Fondue Stübli – Schweizisk Fondue i Zürich

Fribourger Fondue Stübli, Zürich

Det er igen den tid på året hvor fonduegryderne bliver fundet frem i Schweiz. Selvom den kendte ret primært er associeret med den fransk-talende del af Schweiz, så har Zürich også et rigtig godt udvalg af fonduerestauranter, men hvilken er den bedste?

En schweizisk ven anbefalede, at vi tog på Fribourger Fondue Stübli, som skulle være et ret lokalt sted med rigtig god fondue, og det lød jo lovende. Man kan kun bestille bord over telefon, og man skal være ude i rigtig god tid, hvilket måske kan forklare, hvorfor Fribourger Fondue Stübli trods sin popularitet blandt lokale stadigvæk er under radaren for de fleste turister.

Vi startede med en tallerken med lufttørret skinke og oksekød samt en skål blandet salat. Derudover foreslog personalet, at vi også bestilte pickles, da det syrlige var en god kontrast til den smeltede ost.

På Fribourger Fondue Stübli serverer de Moitié-Moitié, hvilket betyder halvt-halvt, og halvdelen af osten i fonduen er således Gruyère, mens den anden halvdel er Vacherin. De tilsætter også hvidvin og Kirsch (kirsebærbrændevin) og resultatet er himmelsk. Fonduen blev serveret med brødterninger og kartofler, og personalet viste os, hvordan man skulle røre rundt i osten med cirkulære bevægelser, samtidig med, at man dyppede brødet.

En anden ven havde fortalt mig, at man typisk drikker te sammen med fonduen for at hjælpe fordøjelsen på vej og modvirke, at osten klumper alt for meget sammen i systemet. Dog var det ikke lige te, vi havde allermest lyst til, sådan en lørdag aften i Zürich, så efter at have rådført os med personalet, besluttede vi os for en tør hvidvin i stedet.

Det er første gang jeg spiser fondue i Schweiz, og det var fantastisk. Vi stoppede ikke før gryden var tom, så vi må nok have spist et kilo ost eller mere tilsammen. Tænk at noget så simpelt, kan smage så godt!


Fribourger Fondue Stübli, Rotwandstrasse 38, 8004 Zürich


Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Når man rejser med sine foodie-venner har mad og restauranter første prioristet, så allerede inden vi ankom til San Francisco havde vi en grov skitse over hvad vi skulle spise, …

  • Sidst jeg var i Norge for at besøge AC foreslog hun, at vi tog ud for at fiske makrel. Det lød jo spændende, og vejret var fint, så efter morgenmaden …

  • Burmesiske te-kager (Bamar Kate Mote) er en traditionel snack fra Myanmar. De små kager nydes ofte sammen med te og serveres, når folk samles for at hygge sig. De kan …

  • Det kan være lidt af en udfordring at åbne en kokosnød, specielt hvis man ikke har prøvet det før. Med den rette teknik er det dog faktisk ganske overkommeligt, og …

Mitzie Mee Shop