Fribourger Fondue Stübli – Schweizisk Fondue i Zürich

Fribourger Fondue Stübli, Zürich

Det er igen den tid på året hvor fonduegryderne bliver fundet frem i Schweiz. Selvom den kendte ret primært er associeret med den fransk-talende del af Schweiz, så har Zürich også et rigtig godt udvalg af fonduerestauranter, men hvilken er den bedste?

En schweizisk ven anbefalede, at vi tog på Fribourger Fondue Stübli, som skulle være et ret lokalt sted med rigtig god fondue, og det lød jo lovende. Man kan kun bestille bord over telefon, og man skal være ude i rigtig god tid, hvilket måske kan forklare, hvorfor Fribourger Fondue Stübli trods sin popularitet blandt lokale stadigvæk er under radaren for de fleste turister.

Vi startede med en tallerken med lufttørret skinke og oksekød samt en skål blandet salat. Derudover foreslog personalet, at vi også bestilte pickles, da det syrlige var en god kontrast til den smeltede ost.

På Fribourger Fondue Stübli serverer de Moitié-Moitié, hvilket betyder halvt-halvt, og halvdelen af osten i fonduen er således Gruyère, mens den anden halvdel er Vacherin. De tilsætter også hvidvin og Kirsch (kirsebærbrændevin) og resultatet er himmelsk. Fonduen blev serveret med brødterninger og kartofler, og personalet viste os, hvordan man skulle røre rundt i osten med cirkulære bevægelser, samtidig med, at man dyppede brødet.

En anden ven havde fortalt mig, at man typisk drikker te sammen med fonduen for at hjælpe fordøjelsen på vej og modvirke, at osten klumper alt for meget sammen i systemet. Dog var det ikke lige te, vi havde allermest lyst til, sådan en lørdag aften i Zürich, så efter at have rådført os med personalet, besluttede vi os for en tør hvidvin i stedet.

Det er første gang jeg spiser fondue i Schweiz, og det var fantastisk. Vi stoppede ikke før gryden var tom, så vi må nok have spist et kilo ost eller mere tilsammen. Tænk at noget så simpelt, kan smage så godt!


Fribourger Fondue Stübli, Rotwandstrasse 38, 8004 Zürich


Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

  • Jeg er i Paris en uges tid for at repræsentere det koreanske hudplejemærke Schwanen Garten ved nogle modeshows her under Paris Fashion Week. Dog har jeg også en del fritid, …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje