ROKC, ramen and cocktails in Harlem, New York

Jeg er altid på udkig efter nye ramen-steder, så selvom ROKC ligger langt, langt væk (mellem 140th &141st Street i Harlem), så var min nysgerrighed med det samme vakt, da Ana nævnte ROKC forleden. Det lød som et sted, jeg bare måtte besøge!

Et par dage senere tog Ana og jeg derfor til Harlem, hvor vi mødtes med L til Ramen og Cocktails, R’et og C’et i ROKC (Ramen Oysters Kitchen Cocktails).

Jeg plejer at foretrække ramen med gris som basis, men L foreslog at jeg prøvede deres chicken miso ramen. Det var en lækker cremet suppe med en ret markant kyllingesmag, helt på niveau med det man får på de bedre ramen-steder i Tokyo, og jeg var imponeret.

I Japan indgår der for det meste et blødkogt æg når man bestiller ramen, men i New York betaler man mange steder ekstra for dette, og det var også tilfældet hos ROKC. Nu er ramen jo ikke ramen uden ægget, så det var der ingen vej udenom. Til gengæld var chili-olien gratis og man kunne tage så meget man havde lyst fra de små krukker på bordene.

Øl er normalt mit førstevalg til ramen, men på ROKC er de kendte for deres ekstravagante cocktails og dygtige bartendere, så jeg afveg fra ølprincippet og bestilte en fantastisk bourbon-cocktail ved navn Smoke. En af gæsterne ved nabobordet fik en fantastisk flot cocktail i en lyspære, og lidt detektivarbejde afslørede, at der var tale om Flower, en a ROKC’s mest populære kreationer. Den skal jeg prøve næste gang.

ROKC, 3452 Broadway (between 140th & 141st Street), Harlem, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Opskrift: Pasta med Parmesan og Ansjoser

Det her er en af de retter, jeg altid laver, når jeg har lyst til noget hurtigt og lækkert. Det er en virkelig enkel ret, og når pastaen først er kogt, er maden klar på få minutter.

Gennem årene er retten også blevet en af mine back-up retter, for jeg har altid ansjoser og de andre ingredienser i køkkenskabet. Det er enkelt, men godt, og drysser man med lidt finthakket persille, og serverer et godt glas rødvin ved siden af, er det en ret, man også sagtens kan lave, hvis man får uventede gæster omkring spisetid.

Noter

Har man en økologisk citron ved hånden, kan man med fordel tilsætte 1 tsk. citronsaft samt drysse med finrevet citronskal, når man rører pastaen sammen med de andre ingredienser.

Mht. til ansjoser, så er det en smagssag om man foretrækker at de er grovhakkede eller helt splattede ud. Jeg elsker ansjoser, og jeg synes ikke, at det gør noget, at stykkerne er lidt større. Ansjoserne skal være af den flade, saltede slags, som er lidt mørke i kødet og som ofte sælges i små glas.

Jeg synes retten bliver bedst med spaghetti, da osten er lettere at fordele jævnt, men man kan selvfølgelig også bruge andre slags pasta.

Mht. ost så kan man bruge de fleste slags faste, italienske oste, men Parmesan eller Grana Padano er mine førstevalg.

Skal det være ekstra fancy, kan man tilsætte 1-2 tsk oliventapenade eller hakket oliven.

Opskrift: Pasta med Ansjoser og Parmesan

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: pasta
Portioner

2

portioner

Det her er en af de retter, jeg altid laver, når jeg har lyst til noget hurtigt og lækkert. Det er en virkelig enkel ret, og når pastaen først er kogt, er maden klar på få minutter. Gennem årene er retten også blevet en af mine back-up retter, for jeg har altid ansjoser og de andre ingredienser i køkkenskabet. Det er enkelt, men godt, og drysser man med lidt finthakket persille over og serverer et godt glas rødvin ved siden af, er det en ret, man også sagtens kan lave, hvis man får uventede gæster omkring spisetid.

Ingredienser

  • Spaghetti til 2 personer

  • ½ dl olivenolie

  • 2 fed hvidløg

  • 4-6 ansjoser

  • 1 ½ dl revet parmesanost samt evt. lidt ekstra til at servere ved siden af.

  • Salt og peber

  • Evt. lidt finthakket persille til pynt.

Sådan gør du

  • Du starter med at koge spaghettien efter anvisningen på pakken, men kog den et minut mindre end anbefalet, så den ikke bliver slatten når man blander de andre ingredienser i. Mens pastaen koger, forbereder du hvidløg og ansjoser.
  • Mens spaghettien koger
  • Mas hvidløgsfeddene med en bredbladet køkkenkniv eller giv dem et slag med en køkkenhammer eller en kagerulle, så de splatter lidt ud. Hak ansjoserne groft.
  • Varm olivenolien op i en stor pande med høj kant over lav-medium varme. Tilsæt hvidløg og lad det syde i olien i nogle minutter ved lav varme. Hvidløget må gerne blive gyldent, men ikke brunt og brændt.
  • Fisk hvidløget op af olien og tilsæt hakket ansjos. Lad det syde et minuts tid og skru ned for varmen.
  • Når spaghettien er kogt
  • Når spaghettien er færdigkogt hældes vandet fra. Man kan evt. gemme et par skefulde af vandet, som pastaen har kogt i. Dette kan man senere tilsætte når olie, ost og spaghetti røres sammen, hvis man er bange for at osten klumper sammen.
  • Læg forsigtigt den kogte spaghetti over i panden med olie og ansjoser. Brug en tang hvis du har en, så du undgår sprøjt fra den varme olie.
  • Tilsæt ost samt evt. et par skefulde af pastavandet, og rør godt rundt, så ost og hvidløgsolie fordeles jævnt. Jeg synes det er lettest, hvis man også bruger en køkkentang til dette. Det skal helst gå lidt hurtigt, så man undgår store osteklumper.
  • Fordel pastaen på to tallerkener. Drys med finthakket persille og lidt fintrevet ost. Serveres med det samme, evt. med lidt ekstra revet ost ved siden af.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Genesis House - Meget mere end bare end restaurant

Genesis House i New York er en koreansk restaurant/show room/tesalon/bibliotek samlet under et tag i en smuk bygning i hjertet af Meatpacking District. Genesis er navnet på Hyundais linje af luksusbiler, og ja, hvis man har lyst, kan man gå forbi show room’et og se de nyeste modeller, men det er restauranten, der er Genesis House store trækplaster.

Restauranten på Genesis House er en spin-off af Onijum, som er en Michelin-restaurant i Seoul (1 stjerne 2023), med en menu der er inspireret af det traditionelle, royale køkken i Korea. Onijum er særlig kendt for deres moderne versioner af klassiske koreanske retter, og restauranten på Genesis House følger samme spor.

Vi bestilte tasting-menuen som bestod af et generøst udvalg af nogle af de mest populære retter fra a la carte-menuen samt et par overraskelser fra køkkenet. Alt vi havde smagte fantastisk, men min favorit den aften var Suranchae, som er en virkelig elegant ret med krabbe, blæksprutte, kammuslinger og abalone, som blev overhældt med en cremet sauce med pinjekerner og toppet med et helt perfekt pocheret æg.

Man kan også bestille a la carte på Genesis House, men jeg vil helt sikkert anbefale, at man bestiller tasting-menuen, for man får rigtig meget for pengene og kommer for alvor rundt i restaurantens repertoire.

Genesis House, 40A 10th Ave, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Milu - Mandarin Duck og Pineapple Bun

Milu er en casual kinesisk restaurant i New York. Man bestiller mad ved disken McD-style, og man rydder selv af bordet bagefter. Til gengæld kan man spise virkelig god mad til langt under hvad det ellers ville koste, hvis der var hvide duge på bordene, og tjenere, der vartede en op.

Deres hoisin-sauce er fantastisk, og jeg har gennem længere tid solgt den i min amerikanske webshop, så da jeg besøgte restauranten ville jeg gerne prøve en af de retter, hvor hoisin saucen indgik i kompositionen.

En af de mest kendte retter på Milu deres Mandarin Duck med marineret agurk og ris med andefedt. Retten serveres med Hoisin-sauce, så det var jo oplagt at bestille den.

Jeg har før smagt andefedts-kartofler, og det er jo en fantastisk opfindelse, men andefedtsris? Er du skeptisk? Det behøver du ikke at være, for det er helt vildt, kanon-kodylt godt!

And, andefedt og en hoisin sauce made in heaven, det bliver sgu’ ikke meget bedre!

En anden ting Milu er kendt for er deres Pineapple Buns, som modsat traditionelle pineapple buns faktisk er fyldt med en en lækker ananascreme.

På trods af navnet indenholder de klassiske pineapple buns i Hong Kong nemlig ikke ananas. Grunden til at de hedder pineapple buns er, at den sprøde overflade på toppen ligner overfladen på en ananas. Bollerne serveres varme, klappet sammen om en tyk skive smør, som hurtigt smelter, så bollen drypper af varmt smør når man spiser den.

På Milu får man både ananasfyld og en stor klat smør i sin pineapple bun, som bare smager så englene synger. Konklusion: En virkelig god idé med ananas i ananasbollen!

Milu, 333 Park Ave S, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Æbleskiver - Min Mormors Opskrift

Noget af det jeg glæder mig allermest til i december måned, er alle de æbleskiver jeg skal nå at spise inden jul. Når jeg har tid, laver jeg dem fra scratch, efter min mormors originale opskrift med kærnemælk og gær, for har man først smagt gammeldags, hjemmelavede æbleskiver, så lokker de frosne fra supermarkedet altså ikke rigtig længere.

Denne opskrift giver ca. 28 æbleskiver, hvilket de fleste nok ville sige er en passende portion til 4 sultne jyder, men har man min æbleskiveappetit, så regn med 10 æbleskiver pr. person i stedet.

Noter til opskriften

Man steger æbleskiver i svinefedt, palmin eller olie, aldrig i smør. Grunden til at man ikke steger i smør er at æbleskiverne skal steges ved ret høj varme for at få den der sprøde, lækre skal, og det vil branke smørret.

De bedste æbleskivepander er de tunge støbejernspander, og det tager et godt stykke tid at varme dem op, så man skal have lidt tålmodighed i starten. Når de først er varmet op, tager det også rigtig lang tid for dem at køle af, så pas på du ikke brænder fingrene.

Hjemme hos os har vi altid brugt en strikkepind (en af dem, der er spidse i begge ender) til at vende æbleskiverne med. Man kan også bruge strikkepinden til at tjekke, om æbleskiverne har fået nok. Hænger der ikke noget dej ved, når man stikker pinden ned i æbleskiven, så er den færdig.

I videoen nedenfor kan I se min mor, aka Mummi P, bage æbleskiver efter min mormors opskrift:)

Æbleskiver – Min Mormors Opskrift

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: julCuisine: Danmark
Portioner

28

æbleskiver

Noget af det jeg glæder mig allermest til i december måned, er alle de æbleskiver jeg skal nå at spise inden jul. Når jeg har tid, laver jeg dem fra scratch, efter min mormors originale opskrift med kærnemælk og gær, for har man først smagt gammeldags, hjemmelavede æbleskiver, så lokker de frosne fra supermarkedet altså ikke rigtig længere

Ingredienser

  • 4 dl kærnemælk

  • 25 g gær

  • 2 tsk sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • ½ tsk salt

  • 4 æg

  • 250 g mel

  • svinefedt, olie eller palmin til stegning

Sådan gør du

  • Varm kærnemælken forsigtigt. Den skal være lillefingervarm, men bliver den varmet for voldsomt op så skiller den, og så er der ikke andet at gøre end at starte forfra.
  • Smuldr gæren i en stor skål og tilsæt sukker, salt og vaniljesukker
  • Hæld den lune kærnemælk over gæren og rør indtil gæren er opløst.
  • Del æggeblomme og hvider (obs! vi skal bruge begge dele). Rør æggeblommerne i dejen.
  • Tilsæt mel og rør om.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Lad dejen hæve i 1 time i stuetemperatur eller varmere.
  • Hæld dejen over i en kande. Du behøver ikke røre i dejen efter hævningen.
  • Læg svinefedt i alle hullerne i panden, og vent på at panden bliver ordentligt varm.
  • Hæld dej op til kanten af hvert hul.
  • Vend æbleskiverne når de er gyldenbrune og sprøde udenpå. Det er vigtigt at du sørger for at tilsætte fedtstof under hele stegningen.
  • Steg indtil hele æbleskiven er fint gyldenbrun. Serverer med flormelis, jordbærsyltetøj og gløgg.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Pebernødder

Det er superhyggeligt med pebernødder, men det er som om de er gået lidt i glemmebogen de seneste år. Jeg har spurgt mange af mine venner, og pebernødder er faktisk ikke med i deres julebagsrepertoire, med mindre man har børn i den pebernødsbagende alder, og det synes jeg er rigtig synd.

Jeg skal dog gerne indrømme, at der findes rigtig mange dårlige pebernødder derude, men bager man sine egne, og giver man den lidt ekstra gas med krydderierne, så kan pebernødder faktisk være med helt oppe forrest i julesmåkagefeltet, hvis I spørger mig.

Pebernødder er en af de julesmåkager der gør sig allerbedst sammen med gløgg, og bager man en ekstra portion, kan man med fordel fylde et pænt syltetøjsglas med hjemmelavede pebernødder, som man kan tage med som vært(inde)gave til nogle af julens sammenkomster.


Shop gourmet peber:


Opskrift: Pebernødder

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: BagningCuisine: Danmark
Antal

100-120

stk.

Pebernødder er en af de julesmåkager der gør sig allerbedst sammen med gløgg, og bager man en ekstra portion, kan man med fordel fylde et pænt syltetøjsglas med hjemmelavede pebernødder, som man kan tage med som vært(inde)gave til nogle af julens sammenkomster.

Ingredienser

  • 200 g smør

  • 200 g sukker

  • 1 dl piskefløde

  • 400 g hvedemel

  • 1 tsk stødt hvid peber

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1 tsk stødt kanel

  • 1 tsk stødt nellike

  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker godt sammen i en skål.
  • Tilsæt fløde og bland det hele godt.
  • I en anden skål blander du mel, krydderier og bagepulver.
  • Tilsæt mel-blandingen til smør-blandingen og ælt dejen med hænderne til den er lind og blød.
  • Sæt ovnen på 200ºC varmluft (215ºC hvis almindelig).
  • Rul dejen i små kugler på ca. 1,5cm i diameter og sæt dem på en bageplade. Opskriften giver ca. 100-125 pebernødder, som ca. fylder 2 bageplader.
    Man kan starte med at trille lange pølser, som man skærer ud i små stykker, hvis man synes det er nemmere at kontrollere størrelsen på den måde. Jeg plejer bare at gå efter øjemål, så mine pebernødder er ret uens i størrelsen.
  • Bag pebernødderne i 8-10 minutter til de er let gyldne. Pas på at de ikke får for meget.
  • Lad dem køle af før du kommer dem i en kagedåse.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr