Mine forældres søde nabo Katte laver nogle virkelig gode brændte mandler. De bliver flotte og blanke, og det er helt umuligt at stoppe med at spise dem, når man først er begyndt. Mandlerne er lækre som juleslik, og som Katte nævner i videoen nedenfor, er de også en rigtig fin værtindegave, hvis man hælder dem op i et glas og binder en sløjfe om. Derudover kan de drysses over en salat eller en isdessert, hvor det er lækkert med lidt sødt, der knaser.
Opskrift og noter: Mine forældres nabo Katte
Jeg er udlært smørrebrødsjomfru i 1977, og jeg har også været 1/2 år i et bageri. Derefter blev det Ågård Efterskole hvor jeg var køkkenleder i 34 år. Jeg har arbejdet med de unge mennesker i alle årene, ikke direkte undervisning, men de havde tjanser i køkkenet en uge af gangen ca. 6 timer om dagen. De lærte mange praktiske ting, og også selv at stå for aftensmaden. Jeg har haft fantastiske år på Ågård, men nyder nu at være på efterløn, og koncentrerer mig nu om at lave mad til mand og familien.
Det er bedst at lave mandlerne i en stegegryde. Man kan også lave dem i en stegepande, men så skal man passe mere på, når man rører rundt i mandlerne, så de ikke “skvulper” over.
Der er to trin i processen: Først fordamper vandet og mandlerne bliver dækket af et tørt, mat, pulveragtigt lag. Når man fortsætter med at varme dem op, bliver dette lag flot, blankt og gennemsigtigt.
Man skal huske at røre hele tiden, så mandlerne ikke brænder på.
Pas på ikke at brænde dig på den varme, smeltede flormelis. Rør først mandlerne, efter at de har fået lov at køle godt af.
Har man emhætte installeret, er det en god idé at huske at tænde for den, så røgalarmen ikke går igang:)