Opskrift: Brændte Mandler

Opskrift på brændte mandler

Mine forældres søde nabo Katte laver nogle virkelig gode brændte mandler. De bliver flotte og blanke, og det er helt umuligt at stoppe med at spise dem, når man først er begyndt. Mandlerne er lækre som juleslik, og som Katte nævner i videoen nedenfor, er de også en rigtig fin værtindegave, hvis man hælder dem op i et glas og binder en sløjfe om. Derudover kan de drysses over en salat eller en isdessert, hvor det er lækkert med lidt sødt, der knaser.

Opskrift og noter: Mine forældres nabo Katte

Jeg er udlært smørrebrødsjomfru i 1977, og jeg har også været 1/2 år i et bageri. Derefter blev det Ågård Efterskole hvor jeg var køkkenleder i 34 år. Jeg har arbejdet med de unge mennesker i alle årene, ikke direkte undervisning, men de havde tjanser i køkkenet en uge af gangen ca. 6 timer om dagen. De lærte mange praktiske ting, og også selv at stå for aftensmaden. Jeg har haft fantastiske år på Ågård, men nyder nu at være på efterløn, og koncentrerer mig nu om at lave mad til mand og familien.

Det er bedst at lave mandlerne i en stegegryde. Man kan også lave dem i en stegepande, men så skal man passe mere på, når man rører rundt i mandlerne, så de ikke “skvulper” over.

Der er to trin i processen: Først fordamper vandet og mandlerne bliver dækket af et tørt, mat, pulveragtigt lag. Når man fortsætter med at varme dem op, bliver dette lag flot, blankt og gennemsigtigt.

Man skal huske at røre hele tiden, så mandlerne ikke brænder på.

Pas på ikke at brænde dig på den varme, smeltede flormelis. Rør først mandlerne, efter at de har fået lov at køle godt af.

Har man emhætte installeret, er det en god idé at huske at tænde for den, så røgalarmen ikke går igang:)

Opskrift: Brændte Mandler

Recipe by Katte – Mine forældres nabo
Course: Slik, SnacksCuisine: Danmark
Portioner

1

glas

Mine forældres søde nabo Katte laver nogle virkelig gode brændte mandler. De bliver flotte og blanke, og det er helt umuligt at stoppe med at spise dem, når man først er begyndt. Mandlerne er lækre som juleslik, og som Katte nævner i videoen nedenfor, er de også en rigtig fin værtindegave, hvis man hælder dem op i et glas og binder en sløjfe om. Derudover kan de drysses over en salat eller en isdessert, hvor det er lækkert med lidt sødt, der knaser.

Ingredienser

  • 4 dl flormelis

  • 4 dl mandler

  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Læg et stykke bagepapir på bordet eller i en bradepande, så det er klar til når mandlerne er færdige.
  • Gnub mandlerne godt med et stykke køkkenrulle og hæld dem over i en stegegryde (en stor tykbundet gryde).
  • Tilsæt flormelis og vand, og bring massen i kog, mens du rører godt rundt hele tiden.
  • På et tidspunkt når vandet er fordampet vil mandlerne blive dækket af et mat, pulveragtigt lag
  • Fortsæt med at røre. Når det pulveragtige lag smelter, og bliver gennemsigtigt og flot blankt, er mandlerne færdige.
  • Hæld mandlerne over på bagepapiret og spred dem godt ud, så de ikke klumper sammen. Her skal det gå lidt hurtigt, så man når det, inden massen størkner alt for meget.
  • Lad mandlerne køle ved stuetemperatur. Når mandlerne er kølet af og flormelisen er størknet helt, kan man begynde at skille de mandler, der stadig er klistret sammen, fra hinanden.
  • Hæld op i en skål eller et glas og spis.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop