
En af dagene tog April og jeg på dagsudflugt til Hidra, hvor vi spiste frokost på Isbua i Kirkehamn. Isbua er en kendt restaurant i området som jeg længe har villet prøve, og vi kunne ikke have valgt en bedre dag for et besøg. Solen skinnede, det var varmt i luften, og vi fik et bord helt ud til vandet.
Hidra er kendt for fisk og skaldyr, og det er også temaet på menuen på Isbua. Selve bygningen er et gammelt ishus, hvor man tidligere opbevarede is til at køle fisk, inden fangsten blev sendt videre. Inde i restauranten bidrager de grove stenvægge og bjælkerne i loftet til, at man stadig fornemmer stedets historie. Udenfor ligger terrassen direkte ud mod vandet, og den lille bådebro. Vi bestilte lidt godt og blandet. Moules frites, friterede rejer, og de lækreste kammuslinger serveret med græskarpuré. Alt var super lækkert og smagte som om det lige var hevet op fra havet.
Man kommer til Hidra med færgen fra Kvellandstrand til Launes. Færgen sejler med jævne mellemrum gennem hele døgnet. Overfarten tager omkring syv minutter, og den er gratis. Fra Launes er der kun få minutters kørsel til Kirkehavn, hvor Isbua ligger helt nede ved vandet.
Isbua, Reinferdalsveien 35, 4432 Hidrasund, Norge











