Kathmandu: Momos og Butter Tea på Yangling Restaurant

Momos er noget af det Nepal er allermest kendt for på madfronten, og da jeg var i Kathmandu sidste år, spiste jeg momos både til frokost og til aftensmad mange af dagene. Det er en billig og lækker snack, og da en portion typisk inkluderer 10 momos, bliver det let et helt måltid i sig selv.  

En momo er en dumpling, som kan være enten dampet eller pandestegt (kothey), og fyldet består typisk af hakket kød. Majoriteten af befolkningen i Nepal er hinduer og koen betragtes som et helligt dyr, som man ikke må slå ihjel. Derimod må man gerne spise bøfler, så det er typisk bøffelkød der bliver brugt som momo-fyld. Momos serveres med en tomatbaseret chutney (dipsauce), som kan være rigtig stærk, men som man alligevel ikke kan lade være med at spise alt for meget af.

Jeg fik de bedste momos på Yangling Restaurant, som også var en af de hyggeligste restauranter, som jeg spiste på i Kathmandu. De havde mange forskellige slags momos på menuen, men også forskellige supper og snacks, og jeg tror ikke der var noget, der kostede over 3$.

Det var rigtig koldt da jeg var i Kathmandu, og jeg fandt hurtigt ud af at en kop Butter Tea var en af de bedste måder at få varmen tilbage i kroppen på. Butter tea er ret salt, og man skal lige vænne sig til den usædvanlige smag, men jeg opdagede at det smagte forbavsende godt sammen med momos.

Yangling Restaurant, Kaldhara Marg, Kathmandu

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  •   Jeg er en af dem der altid har døjet rigtig meget med tørre læber, specielt i vinterhalvåret, eller på lange flyvninger, hvor mine læber blev knastørre, og huden kunne …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje