Hvis der fandtes en skønhedskonkurrence for rødder, så ville ingefæren sikkert ligge og kæmpe om sidstepladsen sammen med knoldsellerien og jordskokken. Jeg syntes i lang tid at ingefær smagte lidt af sæbe, og jeg har grumme, grumme barndomsminder, der inkluderer ingefær i tern forklædt som kartofler. Dog er mine smagsløg blevet voksne, og jeg er gået hen og blevet rigtig glad for ingefær, specielt i te og andre varme drikke.
Ingefær-te smager skønt, og jeg går endda og bilder mig ind, at det i hvert fald dæmper en forkølelse under opsejling. Derudover føler man sig rigtig sund og overskudsagtig, når man sidder og sipper en kop hjemmebrygget ingefær-te i stedet for den sædvanlige dåsecola (guilty as charged).
Ingefær-teen er rigtig hurtig at lave. Man laver en kop sort te og tilsætter lidt fintrevet ingefær, citronsaft og honning. Man kan også bare lave drikken med kogende vand, men jeg synes både smag og farve bliver bedre, når man bruger sort te. Man kan både drikke teen varm og kold.