Hvad skal man spise på Sicilien?

Hvad skal man spise på sicilien?

Sicilien er et sandt paradis for madelskere. Øen er kendt for sin rigdom af friske, lokale råvarer som citrusfrugter, oliven og tomater, og nærheden til havet gør at frisk fisk og skaldyr også spiller en vigtig rolle i det sicilianske køkken.

Her er nogle af alle de lækre ting jeg spiste, da jeg besøgte Sicilien:

Blæksprutte

Blæksprutte er en populær og velsmagende delikatesse på Sicilien, hvor blæksprutten typisk koges eller grilles og serveres med olivenolie og citron.

Jeg fik en virkelig god blæksprutte på en lille restaurant på markedet i Palermo. Den var helt perfekt tilberedt og kødet var mørt og lækkert. Desværre var servicen ikke for god, men det kan vi snakke om en anden dag.

Cannoli

Cannoli er sprøde, rørformede kagerør lavet af sød, friteret dej fyldt med en blanding af ricottaost, sukker og vanilje. Cannoli skal helst spises frisklavet for at bevare deres sprødhed, og rørene fyldes normalt lige inden servering for at undgå, at skallerne bliver bløde.

De bedste cannoli jeg smagte på Sicilien er dem I kan se på billedet. De er fra et lille lokalt bageri i Giardini Naxos, og vi måtte vente 10 minutter på at det frisklavede fyld blev sprøjtet i rørene (hele ventetiden værd).

Gelato

Sammenlignet med traditionel is, har italiensk gelato typisk en lavere fedtprocent og en mere cremet konsistens, som jeg er helt vild med, så I kan nok regne ud, at der blev spist masser af gelato, da jeg var på Sicilien.

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma er en klassisk siciliansk pastaret med en sauce med friske tomater og aubergine. Det lyder umiddelbart som en lidt kedelig ret, men de gode, friske råvarer gør Pasta alla Norma til en sand smagseksplosion.

Arancini

Arancini er friterede boller med ris og smeltet ost. De har en sprød skorpe og serveres rygende varme som street food, snack eller forret. Man finder arancini i forskellige størrelser og med forskelligt fyld, og de smager skønt, men er også ret mættende, så pas på med at bestille for mange, hvis du også har tænkt dig at prøve andre retter.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop