Hvad skal man spise i Zürich?

Gipfeli med marmelade.

Zürich er fuld af god mad, og det er ikke kun ost og chokolade. Her er min liste med alle de lækreste ting, du ikke må gå glip af:

Gipfeli

En Gipfeli er lidt som en blanding af en fransk croissant og en dansk giffel. Man kan få dem med forskellige slags fyld og drys på toppen, og jeg er seriøst verliebt i dem med chokolade, Schoggigipfeli. Når jeg ikke spiser Bircher müesli, tager jeg gerne en gipfeli med marmelade og en stor kop cappuccino til zmorge (morgenmad).

Züri Gschnätzlets

Züri Gschnätzlets

Zürich-klassikeren Züri Gschnätzlets er en skøn ret med kalvekød og champignons i flødesauce. Jeg er helt vild med Kronenhalles version, som på menuen går under navnet ”Kalbfleisch geschnetzelt Kronenhalle”. PS: Glem ikke at bestille et glas schweizisk vin til maden.

Chokolademousse

Chokolademousse

Man kan sige sig selv at et chokoladeland som Schweiz også må have nogle ret fantastiske chokoladedesserter. Man finder old school chokolademousse på menuen på de fleste restauranter, og Kronenhalle (igen-igen) gør det helt exceptionelt godt.

Birchermüesli

Bircher Müesli

Birchermüesli blev opfundet af den schweiziske læge Maximilian Oskar Bircher-Benne, der serverede blandingen til sine indlagte patienter i Zürich. Den oprindelige opskrift bestod af citronsaft, opblødte havregryn, nødder, æble og kondenseret mælk, men i dag finder man alle mulige varianter. På hotellernes morgenmadsbuffeter finder man typisk en blanding af yoghurt med müesli, som man så selv kan pimpe yderligere med frugt, frø og honning.

Vegetarisk burger på Hiltl

Vegetarisk mad på Hiltl

Verdens ældste vegetariske restaurant er ikke kun en restaurant, men også en bar, en rooftop-terrasse og en natklub med flere filialer i hjertet af Zürich. Slå dig løs i deres imponerende buffet, hvor man betaler efter vægt, eller prøv deres berømte Hiltl Burger uden kød.

Rösti

Rösti

Rösti er en slags pandekage lavet af revet kartoffel. På den schweiziske restaurant eCHo på Marriott kan man designe sin helt egen rösti og vælge blandt mange lækre toppings. Jeg kan varmt anbefale kombinationen Appenzeller-ost, tomat og skinke.

Luxemburgerli

Luxemburgerli

Det var en af Sprüngli’s konditorer fra Luxemburg, som opfandt de smukke pastelfarvede Luxemburgerli. De ser ud som macarons, men de er mindre, og mere luftige. Når du alligevel er forbi Sprüngli, så husk også at smage deres chokoladetrøfler. Dem med Fine Champagne er de bedste.

Sprüngli chokoladetrøfler

På min to-eat liste:

Älplermaggronen: En slags schweizisk mac and cheese

Cervelat: En typisk schweizisk pølse.

Ostefondue: Egentlig mest noget man forbinder med den fransktalende del af Schweiz, men der skulle være nogle udmærkede fonduerestauranter i Zürich. Jeg har nu smagt fondue på Fribourger Fondue Stübli og det var fantastisk.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog