Pimientos de Padrón, blistered green peppers

De grønne Padrón peberfrugter (pimientos de Padrón) stammer som navnet antyder fra Padrón i Galicien i Spanien, men den populære peberfrugt dyrkes også andre steder i Spanien, samt i flere andre lande verden over. Padrón-peberfrugten har en ret mild, let bitter smag, som rundes yderligere af når peberfrugten steges. Dog bliver nogle af Padrón-peberfrugterne af en eller anden grund mega-stærke, og man kan ikke se hvilke, som er stærke og hvilke som er milde, -det finder man først ud af, når man tager en bid.

De stegte peberfrugter er en skøn snack som ofte bare serveres drysset med salt, men jeg synes også at de smager rigtig godt med lidt citronsaft og soja ovenpå. Peberfrugterne smager super sammen med en kold øl, eller som del af en tapasanretning. Også udmærket som tilbehør til fisk- eller kødretter.


Opskrift på stegte Padrón-peberfrugter

Ingredienser

1spsk god olivenolie

Flagesalt

Padrón-peberfrugter eller andre små grønne peberfrugter, som ikke er stærke (fx japansk shisito-peber).


Sådan gør du:

Varm olivenolien op på panden og steg peberfrugterne ved medium-høj varme. Første gang jeg stegte peberfrugterne fik de lidt for meget og blev helt bløde og slatne, men anden gang gik det bedre. Peberfrugterne skal stadigvæk have lidt bid, så 3-4 minutter på panden burde være nok. Når de begynder at få stegemærker skal du være opmærksom, for så er de ved at være færdige. Jeg ved at mange steger dem helt sorte, men det synes jeg ikke smager særlig godt.

Når peberfrugterne er færdige tager du dem af panden og hælder dem over i en lille skål. Drys med salt (og eventuelt citron og soja) og server med det samme.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Pitaya breakfast bowls

Jeg vågner altid sulten som en uld, så jeg foretrækker morgenmad som er let og hurtig at lave. Her er 3 af de bedste:

Smoothie Bowls

I løbet af sommeren sidste år eksperimenterede jeg med forskellige slags smoothie bowls. I starten lagde jeg ud med nogle ret sølle forsøg, der mere havde karakter af smoothie-suppe. At finde den rigtige balance mellem for lidt væde, som gør at man ikke kan blende ingredienserne rigtigt, og for meget væde, som forvandler smoothien til noget tyndt sjask, var svært. Løsningen for mig er frosne bananer, som giver smoothien konsistens uden at stoppe blenderen til. Jeg bruger en frossen banan per skål sammen med en pakke frossen açai smoothie mix (hvis jeg vil have en lilla smoothie) eller pitaya smoothie mix (hvis jeg har lyst til en pink smoothie), tilsat lidt kokosvand for at få blenderen til at blende. Og husk at bananerne skal være frosne, for er de ikke det, får man smoothiesuppe. Pynt med friske bær, kokos og andet, som får skålen til at se flot og indbydende ud:)

Chia pudding with passion fruit topping

Chia Pudding

Første gang jeg forsøgte mig med chia pudding var for nogle år siden, og det var ikke særlig vellykket. Nu undrer I jer nok over, hvordan man kan mislykkes med en opskrift, der kun har to ingredienser? Hmm..prøv at tilsætte quinoa i stedet for chia…

Husker man at anvende den rigtige slags frø er chia pudding dog en af de mest idiotsikre opskrifter. Alt man behøver er kokosmælk, chiafrø og evt. lidt vaniljesukker eller ægte vanilje samt en topping som smager godt (min favorit er passionsfrugt).

Min opskrift på chia pudding >>

Chia pudding with passion fruit topping

Oatmeal with almond milk

Havregrød med mandelmælk

En skål old-school havregrød fungerer fint som både morgenmad og mellemmåltid. Denne opskrift er med mandelmælk, men man kan også bruge almindelig mælk hvis man foretrækker det. Det tager ikke mere end 10 minutter at koge sig en portion havregrød, og den vil holde dig mæt i mange timer. Perfekt for de dage, hvor man ikke lige ved, om man når at spise frokost.

Min opskrift på havregrød >>

Oatmeal with almond milk
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Danish Swedish Farmdog

Da Bølle var yngre kunne han slet ikke lade nissefar og nissemor i fred. Hver morgen skulle de væltes, og forskelligt julepynt skulle splittes ad foran de skrækslagne nisser. I år har Bølle dog haft sin egen julestrømpe med godter i, så nissefar og nissemor overlevede hele december uden de store skrammer.

Nu er det juleaften, og om nogle timer sætter vi os til bords. Vi skal have gåsesteg med brunede kartofler og waldorfsalat, og så selvfølgelig risalamande til dessert, så inden der går alt for meget madkoma i den tænkte jeg, at jeg skulle ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Recipe, Warm Goat Cheese Toasts with Olive Tapenade

Jeg fik første gang serveret de lækre brødskiver med gedeost hjemme hos min veninde Lise, og jeg var helt solgt med det samme. Det er sådan en lækker lille hapser, og så kræver det kun 4 ingredienser og cirka 10 minutter at lave.

Passer perfekt sammen med drinks før middagen, som ret på tapasbordet eller serveret sammen med en varm suppe.


Mitzie Mee Shop


Opskrift: Brød med varm gedeost og oliventapenade

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Snacks
Portioner

12

stk.

Ingredienser

  • 1 baguette

  • 2 spsk oliventapenade

  • 1 rulle gedeost med skorpe (der skal være nok til at du kan skære 12 skiver af ca. 1 cm tykkelse)

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 225°C
  • Skær baguetten i 12 skiver omkring 1,5 cm tykke.
  • Hæld lidt olivenolie op i en flad tallerken og dyp hver side af brødskiverne i olien.
  • Placér brødskiverne på en bageplade.
  • Skær gedeosten i 12 skiver af ca. 1 cm tykkelse
  • Læg en skive gedeost på hver skive brød.
  • Bag i 4-5 minutter eller indtil brødet begynder at blive gyldent og osten begynder at smelte. Hold hele tiden øje med ovnen, da brødene let bliver brændte.
  • Top med oliventapenade og server gedeosten varm. Man kan også tilsætte oliventapenaden inden man sætter osten i ovnen. Jeg har prøvet begge dele og jeg syntes det smager bedst hvis man tilsætter oliventapenaden bagefter.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Danish birthday cake, kagekone/kagemand

I går havde jeg fødselsdag, og det blev fejret med manér med vandbakkelseskagekone fra Wetches Bageri, som er en lokal bager her i Fredericia.

Da jeg var barn, var højdepunktet til børnefødselsdagene når kagekonen/kagemanden skulle have skåret halsen over og alle børnene skreg så højt de kunne.

Jeg har mange venner i udlandet, og de synes godt nok det er en drabelig tradition og flere undrer sig over hvad det er med danskere og trangen til at skære halsen over på alt fra kager til giraffer (de fleste har også hørt om giraffen Marius):)

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Kurts Kaffebar, Fredericia

Jeg faldt over Kurt’s Kaffebar i sommers, og jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne, for jeg tror aldrig at Fredericia har haft så hyggelig en café. Det er en af den slags caféer, som er indrettet, så det føles som om man er hjemme hos sin tante eller sin bedstemor. De hjemmebagte skærekager står linet op på et bord, så man selv kan tage det stykke, der er størst og har mest glasur på, og der var både drømmekage og gulerodskage blandt udvalget. Jeg elsker jo drømmekage, og det er mig en gåde, hvorfor den kage ikke er gået hen og blevet kæmpestor langt udenfor Danmarks grænser. Måske jeg skulle søge stillingen som Drømmekageambassadør?

Det er forresten sjovt så hurtigt det er gået med hensyn til kaffe. For bare nogle år siden skulle man kigge meget langt efter ordentlig kaffe i provinsen, men nu til dags er en café uden en ordentlig MF’er af en espressomaskine nærmest utænkeligt. Når selv McDonald’s kan præstere en ok cappuccino, er god kaffe ikke længere en order winner, men mere en qualifier. Serverer du god kaffe, kommer jeg måske forbi. Serverer du dårlig kaffe, er du slet ikke med i overvejelserne. Kaffen hos Kurt’s Kaffebar var dog ganske udmærket, men det er drømmekagen, som gør at jeg kommer igen…snart!

Kurt’s Kaffebar, Jyllandsgade 39, 7000 Fredericia

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr