
Jeg fik første gang serveret de lækre brødskiver med gedeost hjemme hos min veninde Lise, og jeg var helt solgt med det samme. Det er sådan en lækker hapser, og så kræver det kun 4 ingredienser og cirka 10 minutter at lave.
Passer perfekt sammen med drinks før middagen, som ret på tapasbordet eller serveret med en cremet tomatsuppe.
Jeg synes det bliver bedst med surdejsbaguette, men man kan også sagtens bruge almindelige hvide baguettes fra supermarkedet.
Ingredienser
1 baguette
2 spsk oliventapenade
1 lille rulle gedeost med skorpe (der skal være nok til at du kan skære 12 skiver af ca. 1 cm tykkelse)
Olivenolie
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 225°C
Skær baguetten i 12 skiver omkring 1,5 cm tykke.
Hæld lidt olivenolie op i en flad tallerken og dyp hver side af brødskiverne i olien.
Placér brødskiverne på en bageplade
Skær gedeosten i 12 skiver af ca. 1cm tykkelse
Læg en skive ost på hver skive brød
Bag i 4-5 minutter eller indtil brødet begynder at blive gyldent og osten begynder at smelte. Hold hele tiden øje med ovnen, da brødene let bliver brændte.
Top med oliventapenade og server gedeosten varm. Man kan også tilsætte oliventapenaden inden man sætter osten i ovnen. Jeg har prøvet begge dele og jeg syntes det smager bedst hvis man tilsætter oliventapenaden bagefter.



