New York: Janie's Life-changing Cookies

Jeg havde lagt mærke til denne her lille søde café i West Village ved navn Janie’s Life-changing Baked Goods, og jeg var blevet nysgerrig efter at finde ud af, hvad de her Pie Crust Cookies, som de reklamerede for i vinduet, mon var for noget.

Jeg spurgte den unge kvinde bag disken hvad man mon skulle bestille, hvis man ikke havde prøvet pie crust cookies før, og hun sagde, at hendes personlige favorit var den med æblefyld, så sådan en prøvede jeg. Jeg købte også en S’mores cookie, som lå og lokkede, og da det var rigtig varmt den dag, blev det også til et glas hibiscus-is-te at skylle det hele ned med.

Pie-crust cookien var helt sikkert bedst. Den var ikke for sød, og både smag og konsistens var en helt unik kombination af det bedste fra pies og cookies. S’mores-cookien var mere traditionel, og den var lidt for meget til den søde side for min smag.

Jeg var nysgerrig efter at vide, hvad der mon var så life-changing ved Janie’s bagværk, så jeg spurgte min ven Google, og det viste sig, at der faktisk var en rigtig god historie bag.

Janie, som er grundlæggeren af Janie’s Life-changing Baked Goods, havde nemlig en periode tidligere i sit liv med både hjemløshed og misbrug, men hendes passion for bagning blev en vej tilbage til livet for hende. Med en billig håndmixer som sit eneste værktøj begyndte hun at bage for venner og familie. Hendes bagværk blev et hit, og hun oplevede en form for stolthed, som hun aldrig før havde følt.

Drevet af denne succes og opmuntring fra nære venner, lancerede Janie officielt sin virksomhed. Hendes specialitet, Pie Crust Cookie, er blevet omtalt som “Den næste Cronut” og er tit at finde på listerne over de bedste cookies i New York.

Det mest imponerende er dog, at Janie aldrig har glemt, hvor hun kommer fra. Hun tilbyder jobmuligheder til andre, der har brug for en ny start, og bruger sin tid og sine evner til at give tilbage til samfundet, blandt andet ved at undervise unge mennesker fra svære kår i bagning. Janie’s er derfor meget mere end pie crust cookies, det er et sted, der virkelig forandrer livet for mange.

Senere samme dag fortalte jeg Tina, at jeg havde været forbi Janie’s Life-changing Baked Goods, og det viste sig, at Tina også er stor fan af Janie’s pie crust cookies, som hun har bestilt flere gange online. 🙂

Janie’s Life-changing Baked Goods, 82 Christopher St (Between 7th Ave and Bleecker St), West Village, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Bagt Camembert med Appelsinmarmelade

Bagt camembert er perfekt til en hyggeaften med veninderne. Den varme smeltede ost kan styles på mange forskellige måder og passer godt med de fleste slags marmelade. Man kan servere den bagte camembert alene, men den tager sig også rigtig godt ud på et ostebord, sammen med lidt nødder, tørret frugt og oliven.

Noter

Prøv at se, om du kan få fat i en af den slags camembert-oste, der kommer i en lille træ-æske, som du kan bage den i. Hvis din camembert er uden æske, kan du bage den i et lille ildfast fad eller pakke den ind i bagepapir og bage den på en bageplade.

På billederne har jeg anvendt en savory appelsinmarmelade, og hvis du kan få fat i en appelsinmarmelade, som er mere salt og krydret end sød (ved ikke hvordan man bedst oversætter savory til dansk), er det super, men ellers kan du evt. drysse med lidt god salt for at nedtone det søde.

Du kan også lave den bagte camembert med honing eller knuste hvidløgsfed samt friske urter og nødder.

Servér med kiks eller gourmetknækbrød til at dyppe i den smeltede ost.

Opskrift: Bagt Camembert med Appelsinmarmelade og Krydderurter

Recipe by 2 Hungry Birds – Tina og Sanne
Course: Dessert, Opskrifter, Ost
Portioner

4

portioner

Bagt camembert er perfekt til en hyggeaften med veninderne, men den tager sig også rigtig godt ud på et ostebord, sammen med lidt nødder, tørret frugt og oliven.

Ingredienser

  • 1 camembert (i træ-æske)

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 spsk appelsinmarmelade

  • Friske krydderurter (forslag: timian, oregano eller rosmarin)

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180ºC
  • Hvis camemberten er i en træ-æske, tages osten op af æsken og eventuel plastik eller papiremballage fjernes. Derefter lægges osten tilbage i æsken igen. Hvis din camembert ikke kommer i en æske, kan du bage den i et lille ovnfast fad eller indpakket i bagepapir.
  • Skær med en kniv på kryds og tværs på oversiden af osten så aromaen fra krydderurterne rigtig kan trænge ned.
  • Dryp olivenolie over den snittede overflade og drys med krydderurterne.
  • Placér osten på en bageplade med bagepapir (for at beskytte mod ost der smelter og løber over), og bag den i 15-20 minutter eller indtil osten er smeltet indeni og har et let gyldent strejf.
  • Fordel appelsinmarmeladen jævnt på overfladen og servér med det samme.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Dragon fruit med græsk yoghurt og granola

Er du træt af den samme gamle morgenmadsrutine? Her er lidt inspiration til en ny og lækker måde at starte dagen på. Dragon fruit, græsk yoghurt og granola, så bliver det ikke meget bedre! Opskriften har kun tre ingredienser men kan varieres ud i det uendelige.

Noter

Denne opskrift er fra 2hungrybirds.com som er en opskriftblog på engelsk, som jeg driver sammen med min veninde Tina. 

Skal det være mere sødt? Dryp lidt honning over yoghurten. Mere frugt? Tilføj bær, mango eller frisk kokosnød. Du kan også lave opskriften med vaniljeis eller kokosis i stedet for græsk yoghurt, og vips har du en superflot sommerdessert.

Opskrift: Dragon fruit med græsk yoghurt og granola

Recipe by 2 Hungry Birds – Sanne og Tina
Course: Dessert, Opskrifter
Servings

4

servings

Dragon fruit, græsk yoghurt og granola, så bliver det ikke meget bedre! Opskriften har kun tre ingredienser men kan varieres ud i det uendelige.

Ingredienser

  • 1 dragon fruit

  • 10 spsk græsk yoghurt

  • 4 spsk granola

  • Evt. lidt frisk mynte at pynte med

Sådan gør du

  • Skyl dragon fruiten under rindende vand og skær den i to halve.
  • Brug en melonudhuler eller en lille ske til at lave små, runde dragon fruit-kugler af det hvide frugtkød. Sæt kuglerne til side. Skrab resten af skallen ren for hvidt frugtkød.
  • Læg 3 spiseskefulde græsk yoghurt i hver dragon fruit skal.
  • Fordel dragon-fruit-kuglerne ovenpå yoghurten.
  • Top med 2 spsk yoghurt og drys med granola.
  • Pynt med friske mynteblade og servér med det samme.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Hvad skal man spise på sicilien?

Jeg overdriver ikke, når jeg siger at Sicilien er et sandt paradis for madelskere, for øen bugner af frisk frugt og grønt, og i havet rundt om øen er der fisk og skaldyr af højeste kvalitet. Vi havde lejet en bil da vi var der, så vi var rundt på øen og så en masse ting, men der hvor Sicilien for alvor skiller sig ud er på madfronten. Det er et af de steder, som du bør besøge, bare for madens skyld.

Her er nogle af alle de lækre ting jeg spiste, da jeg var på Sicilien:

Blæksprutte

Blæksprutte er en populær og velsmagende delikatesse på Sicilien, hvor blæksprutten typisk koges eller grilles og serveres med olivenolie og citron.

Jeg fik en virkelig god blæksprutte på en lille restaurant på markedet i Palermo. Den var helt perfekt tilberedt og kødet var mørt og lækkert. Desværre var servicen ikke for god, men det kan vi snakke om en anden dag.

Cannoli

Cannoli er sprøde, rørformede kagerør lavet af sød, friteret dej fyldt med en blanding af ricottaost, sukker og vanilje. Cannoli skal helst spises frisklavet for at bevare deres sprødhed, og rørene fyldes normalt lige inden servering for at undgå, at skallerne bliver bløde.

De bedste cannoli jeg smagte på Sicilien er dem I kan se på billedet. De er fra et lille lokalt bageri i Giardini Naxos, og vi måtte vente 10 minutter på at det frisklavede fyld blev sprøjtet i rørene (hele ventetiden værd).

Gelato

Sammenlignet med traditionel is, har italiensk gelato typisk en lavere fedtprocent og en mere cremet konsistens, som jeg er helt vild med, så I kan nok regne ud, at der blev spist masser af gelato, da jeg var på Sicilien.

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma er en klassisk siciliansk pastaret med en sauce med friske tomater og aubergine. Det lyder umiddelbart som en lidt kedelig ret, men de gode, friske råvarer gør Pasta alla Norma til en sand smagseksplosion.

Arancini

Arancini er friterede boller med ris og smeltet ost. De har en sprød skorpe og serveres rygende varme som street food, snack eller forret. Man finder arancini i forskellige størrelser og med forskelligt fyld, og de smager skønt, men er også ret mættende, så pas på med at bestille for mange, hvis du også har tænkt dig at prøve andre retter.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Paris: La Maison du Mochi

Da AC og jeg var i Paris, så jeg at der var der en lille cafe, La Maison du Mochi, i nærheden af vores hotel. Jeg elsker mochi, så den café ville jeg gerne kigge nærmere på. Hver gang vi kom forbi, var caféen dog lukket, så det var først, da jeg tog tilbage til Paris med min søster et års tid senere, at jeg endelig fik besøgt La Maison du Mochi.

La Maison du Mochi er en supersød lille café, der har specialiseret sig i traditionelle japanske daifuku mochi. Butikken blev grundlagt i 2016 af Mathilda Motte, som fik øjnene op for mochi under en rejse til Japan. Efter at være vendt tilbage til Frankrig begyndte hun at eksperimentere med forskellige mochi-opskrifter og åbnede Maison du Mochi Paris for at dele sin passion for denne udsøgte, japanske dessert med resten af Paris.

Daifuku mochi er lavet af bankede glutinous rice. De har en blød, sej konsistens og serveres ofte med sødt fyld, såsom red bean paste. Mochi har en lang historie bag sig, og det antages at de første mochi blev lavet i Kina, hvorfra de lækre små hapsere spredte sig til Japan. I Japan spises mochi ofte ved særlige lejligheder, som fx. til nytår.

Mange asiatiske dagligvarebutikker sælger færdiglavet mochi, og de har normalt en meget lang holdbarhed. På La Maison du Mochi laves der friske mochi hver dag, og man indser hurtigt, at de spiller i en helt anden liga.

Der var mange forskellige smagsvarianter at vælge imellem, men vi havde allerede spist frokost, så jeg nøjedes med at bestille tre mochi: Mango, Rose og Sakura Luna, som var en særlig variant den måned vi var der, og som var tilberedt med mandel-, kokos- og kirsebærblomster. De mochi vi fik på La Maison du Mochi var fantastisk bløde og lækre med den perfekte kombination af sødt og sejt. De var virkelig lækre, og helt sikkert på niveau med, eller endda bedre, end mange af de mochi, jeg har smagt i Japan. Og den flotte drik i koppen ved siden af? Det er en Sakura Matcha latte 🙂

La Maison du Mochi, 39 Rue du Cherche-Midi, 75006 Paris

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Ingen sommer uden koldskål, og ingen koldskål uden kammerjunkere. Har man først smagt hjemmebagte kammerjunkere, er det svært at gå tilbage til dem, man køber i butikkerne, for hjemmebagte kammerjunkere smager bare bedre.

Specielt de senere år har jeg set flere nye og fancy kammerjunkere, der ikke er skåret over og har alle mulige mærkelige former og smag. Denne opskrift er dog på gammeldags dobbeltbagte, overskårne kammerjunkere, for det er sådan kammerjunkere ser ud hjemme hos mig, og det tager altså ikke lang tid lige at tage kammerjunkerne ud af ovnen og skære dem over, inden man bager dem færdigt.

I finder opskriften på koldskål her >>

Noter

Laver man koldskål med citronsaft, kan man med fordel også dryppe lidt citronsaft i kammerjunkerne.

Man kan også tilsætte hakkede mandler, og spise kammerjunkerne som småkager til kaffen (smager lidt som italienske biscotti).

Det er vigtigt at bruge koldt smør direkte fra køleskabet, da varmt smør kan gøre dejen meget lind og svær at arbejde med.

Opskrift på kammerjunkere til koldskål

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dessert, bagning
Antal

64-72

kammerjunkere

Ingredienser

  • 100 g smør

  • 60 g sukker

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1 æg

  • 200 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • ¾ dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen og forvarm til 200ºC mens du gør dejen klar.
  • I en skål rører/hakker man smør, sukker og vaniljesukker sammen til en ensartet blanding.
  • Tilsæt ægget og bland det godt med smørblandingen.
  • Si bagepulveret i melet i en anden skål.
  • Tilsæt mælk, mel og bagepulver til smørblandingen og saml dejen med hænderne. Dejen vil være lidt lind og klistret, så undgå at ælte den for meget. Det er nok bare at sørge for, at ingredienserne er godt blandet.
  • Del dejen i fire lige store portioner og form hver portion til en rulle.
  • Skær hver rulle ud i 8-10 stykker og rul hvert stykke til små kugler.
  • Placer kammerjunker-kuglerne på en bageplade med bagepapir, og sørg for, at der er god plads mellem kuglerne, da de vil hæve og flyde lidt ud under bagningen.
  • Bag kammerjunkerne ved 200º i den forvarmede ovn i ca. 7-8 minutter, eller indtil de er let gyldenbrune.
  • Tag kammerjunkerne ud af ovnen og skær dem forsigtigt over på midten (horisontalt).
  • Læg kammerjunkerne tilbage på bagepladen med den overskårne side opad og bag dem igen i 15-20 minutter ved 150ºC. Dette trin tørrer kammerjunkerne og sikrer, at de bliver sprøde og lettere at smuldre.
  • Lad kammerjunkerne køle helt af på en bagerist og opbevar dem derefter i en kagedåse for at holde dem friske og sprøde.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr