New York Botanical Garden: The Orchid Show – Florals in Fashion

New York Botanical Garden (NYBG) oppe i Bronx er en af de største og mest berømte botaniske haver i USA, med en imponerende samling af planter, blomster og træer.

Vi var der for at se The Orchid Show – Florals in Fashion, som er en udstilling i Enid A. Haupt Conservatory (et kæmpe stort drivhus)fra d. 17. februar til den 21. april 2024. Det er en virkelig fin udstilling, der på imponerende vis mixer blomster og mode, så har du bare en lille interesse i en af delene (eller begge to), kan jeg varmt anbefale et besøg.

Orkideerne er fantastisk smukke og findes i alle mulige farver, former og mønstre, og stien som leder dig gennem udstillingen, er fyldt med imponerende syn undervejs. Det er umuligt ikke at komme i godt humør af alle de flotte blomster, og da vi var færdige gik jeg derfra med smil der fyldte hele ansigtet:)

Orkidéshowet er i regnskovs-sektionen af drivhuset, men der er også en ørken-sektion, hvor man kan se alle mulige slags kaktusser.

Udover Enid A. Haupt Conservatory er NYBG også kendt for Peggy Rockefeller Rose Garden, som huser tusindvis af roser, og Thain Family Forest, som er et levn fra den oprindelige skov, der engang dækkede New York City. Da vi var der i slutningen af februar, var der ikke meget som blomstrede udendørs, men jeg kan forestille mig hvor smukt det er lidt senere på foråret og om sommeren, når alt er sprunget ud.

Gennem året afholder New York Botanical Garden forskellige kurser, workshops og andre begivenheder, som skal fremme miljøbevidsthed og viden om botanikken. Der er også en forskningsdivision tilknyttet den botaniske have, som inkluderer LuEsther T. Mertz Biblioteket, der er et af de mest omfattende botaniske biblioteker i verden.

Læs mere om hvad der sker i den botaniske have på NYBG’s website >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Bangkok: Belga - Moules Frites med udsigt

Belga er en belgisk rooftopbar og brasserie på 32. etage på Sofitel Sukhumvit. Det er et supergodt sted for øl og moules frites, og så kan jeg rigtig godt lide kombinationen af afslappet stemning og underspillet luksus, som jeg synes kendetegner de fleste af de Sofitel-hoteller, jeg har besøgt.

Efter en dag rundt i byen er der ikke noget bedre end at tage elevatoren op til Belga og undslippe gadelarm og hektisk trafik for et par timer. Jeg er ikke sikker på, om der er en dresscode på Belga, men nu når jeg tænker over det, tror jeg faktisk, at de fleste mænd har skjorter eller T-shirts med krave på, og de fleste kvinder er i kjole, men overordnet set føles stemningen noget mere casual end på de fleste andre rooftopbarer i denne del af byen.

Udvalget af øl er så stort at man bliver helt rundtosset, men hvis du er i tvivl, så kan jeg anbefale at du prøver en Duvel. Det er en virkelig god øl, der smager rigtig godt sammen med Moules Frites. En anden mulighed kunne være en af frugtøllene som fx. Lindemans Kriek, som er en kirsebærøl med en let, meget frugtagtig smag, der er perfekt til det varme vejr i Bangkok.

Maden på Belga er virkelig god, og jeg tør godt sige, at jeg ikke tror du finder et bedre sted for moules frites i Bangkok. Der er flere forskellige slags af disse på menuen, men jeg har kun prøvet de traditionelle moules frites med hvidvin. De andre varianter lyder også rigtig godt, specielt deres tom yum moules frites. Hvis du prøver dem, så skriv lige hvordan de smager 🙂 Mht. dessert så har jeg hørt, at vaflerne er rigtig gode, men jeg har aldrig orket at spise mere end muslinger, så jeg har ikke fået prøvet vaflerne endnu.

Prøv at få et bord udenfor, og husk at booke et bord i forvejen. Belga er rigtig populær blandt expats i Bangkok så selv på hverdage er der ofte fyldt, især hvis du vil sidde udenfor.

Prisniveauet er rimeligt, sammenlignet med hvad en lignende middag på en lignende restaurant ville koste i Danmark. Ikke voldsomt dyrt, men dyrt nok til at holde det mest sleazy klientel fra nærliggende Soi Cowboy (red light district) væk.

Belga Rooftop Bar and Brasserie, 189 Sukhumvit Rd, Khlong Toei Nuea, Watthana, Bangkok

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Hindbærsnitter

Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er lidt for søde, og lidt for store, men så er det jo godt, at man selv kan bestemme, hvis man bager selv.

Mine hindbærsnitter er lavet med en gammeldags mørdej, som jeg fandt opskriften på i min mormors gamle kogebog. De er cirka halv størrelse af dem, man finder hos bageren, og så er de en lille smule tykkere, og en lille smule grimmere, og ser meget hjemmelavede ud:)

Noter

Jeg bager med flormelis i stedet for almindeligt sukker, men har du ikke så meget flormelis hjemme, kan du også bruge almindeligt sukker til dejen.

Jeg bruger frysetørrede hindbær i stedet for krymmel, for jeg kan godt lide den lidt syrlige smag fra hindbærrene og så synes jeg de ser rigtig fint ud med alt de lyserøde.

Når hindbærsnitterne er færdigbagte skal det hele gå lidt hurtigt, så sørg for at have glasur og frysetørrede hindbær klar. Hindbærsnitterne er nemlig lettest at skære ud, når de lige er kommet ud af ovnen. Får de lov at køle af er de svære at skære i, uden at de brækker.

Opskrift: Hindbærsnitter

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: BagningCuisine: Danmark
Antal

10-12

snitter

Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er lidt for søde, og lidt for store, men så er det jo godt, at man selv kan bestemme, hvis man bager selv.

Ingredienser

  • 300 g hvedemel

  • 100 g flormelis

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 200 g smør

  • 1 æg

  • Glasur
  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)

  • 2-3 spsk kogende vand

  • Frysetørrede hindbær eller krymmel

  • Fyld
  • 1 ½ -2 dl Hindbærmarmelade

Sådan gør du

  • Bland mel, flormelis og vaniljesukker i en stor skål.
  • Smulder smørret i melblandingen.
  • Tilsæt æg og ælt dejen let. Den skal bare lige samles.
  • Forvarm ovnen til 185ºC (170ºC hvis varmluftovn). Gør en bageplade klar med bagepapir.
  • Rul dejen ud på bordet og sørg for at have godt med mel ved hånden, så den ikke klistrer fast. Dejen skal være ca. 4-5mm tyk og måle omkring 20cm x 30cm. Læg den udrullede dej over på bagepladen. Driller det, kan du også rulle dejen ud på bagepladen.
  • Skær dejen ud på langs i 4 lige store rektangulære stykker. Skær også langs siderne, så stykkerne er lige. Se om du kan flytte lidt på dejstykkerne, så der er lidt mellemrum mellem dem, så de ikke klistrer sammen under bagningen.
  • Bag i den forvarmede oven i 20-25 minutter, eller indtil snitterne er gyldenbrune. Når hindbærsnitterne er færdigbagt er det vigtigt at du er klar med fyld og glasur, så du kan samle snitterne lige så snart de er ude af ovnen.
  • Mens hindbærsnitterne bliver bagt kan du derfor med fordel lave glasuren. Bland flormelis og kogende vand i en lille skål indtil glasuren har ønsket konsistens. Det er bedre at starte med lidt for lidt vand end for meget, da det er svært at få glasuren ordentlig, hvis den først er blevet for flydende.
  • Læg glasur på 2 af de varme stykker. Pas på du ikke brænder dig og pas på at snitterne ikke går i stykker. Drys frysetørrede hindbær eller krymmel over glasuren og tryk lidt med fingrene for at sikre, at det sidder fast.
  • Læg en stribe hindbærmarmelade på de to andre stykker. Lad være med at smøre helt ud til kanten, da det nok skal flyde ud, når du lægger snitterne sammen.
  • Nu skal hindbærsnitterne samles. Placer forsigtigt stykkerne med glasur ovenpå stykkerne med hindbærmarmelade.
  • Hindbærsnitterne skal skæres ud, mens de stadigvæk er varme. I videoen skærer jeg dem bare ud i rektangler, men du kan selv bestemme størrelse og form.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Athen: Souvlaki på Aspro Alogo

Aspro Alogo er en lille, familiedrevet restaurant i hjertet af Athen. Jeg spiste der første gang for mere end 20 år siden, og jeg tænkte lige, at jeg ville fortælle jer den historie. Har I ikke tid til at læse med, må I gerne springe videre til det nederste afsnit i indlægget.

Jeg var i Athen for første gang for over 20 år siden. Jeg var på vej hjem fra mit job som rejseleder på Kefalonia, da jeg var blevet tilbudt et andet job i Spanien, og fordi jeg havde sagt op, skulle jeg selv betale billetten tilbage til Danmark. Dengang var flybilletter dyre, og det viste sig hurtigt, at det ville være billigere for mig at blive en uge i Athen, i stedet for at flyve direkte hjem. Jeg indlogerede mig på et hyggeligt lille pensionat ved navn John’s Place, som jeg havde fundet i en Lonely Planet guidebog. Pensionatet hed John’s Place, og lå helt inde i centrum af Athen. Det var en rigtig dejlig tid, og jeg fik set rigtig meget af byen. Hver dag stod jeg op og tog metroen, som lige havde fået to helt nye linjer, til en ny station. Når jeg kom hjem om aftenen spiste jeg typisk aftensmad ovre på parkeringspladsen overfor John’s Place, hvor der de fleste aftener blev slået nogle borde og en grill op, så man kunne købe souvlaki og pita med tzatziki.

Det var billigt og mættende, og så var det super hyggeligt at sidde der på parkeringspladsen i den provisoriske restaurant. Dog nåede jeg også at spise et par gange på en lille taverna ved siden af parkeringen. Den havde duge og servietter og var noget dyrere end grillen på parkeringen, men maden var rigtig god, og havde jeg haft et lidt større budget at gøre godt med, havde jeg nok spist der noget oftere.

Når jeg har været tilbage i Athen, har jeg flere gange prøvet at finde John’s Place, men uden held, for John’s Place lukkede før GoogleMaps for alvor gjorde sit indtog. Jeg har tit gået på en gade som jeg tænkte mindede om John’s Place, men jeg har ikke været sikker. Det var derfor en virkelig stor og glædelig overraskelse, da ❤️ på vores rejse til Athen med lidt Google-finter havde fundet frem til der hvor John’s Place plejede at ligge. Parkeringspladsen er nu et parkeringshus, og der ligger et fancy boutique-hotel der, hvor John’s Place plejede at ligge, men så jeg godt efter, kunne jeg sagtens se, at jo, det var det rigtige sted.

Den lille taverna var Aspro Alogo, som stadig ligger der den dag idag. Af nostalgiske årsager var jeg jo nødt til at spise der igen, og jeg fik en hurtig snak med ejeren, som forsikrede mig om, at jo, John’s Place plejede at ligge ovre på den anden side af gaden.

Jeg ved ikke om det var på grund af glæden over endelig at have fundet John’s Place igen, eller om det bare var fordi jeg var sulten, men den souvlaki jeg fik på Aspro Alogo den dag smagte helt fantastisk.

Ejeren anbefalede at jeg bestilte “pork souvlaki” da det er den mest traditionelle slags souvlaki i Grækenland, så det gjorde jeg, og ind kom en tallerken med masser af tzatziki, græsk salat, friskbagt pitabrød og 3 grillspyd med nygrillet, saftigt svinekød. Det smagte simpelthen så godt! Efter måltidet fik jeg serveret en lille dessert og noget sød juice, og så insisterede ejeren på, at jeg fik en flaske vand med da jeg gik. Jeg kan ikke huske hvordan servicen var, da jeg spiste der sidst, men det jeg oplevede nu var helt sikkert ud over det sædvanlige. Det blev også mit sidste måltid i Athen denne gang, så sikke en dejlig måde at slutte en på alle måder fantastisk ferie på.

Aspro Alogo,Apollonos, Athina 105 57, Greece

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Ingefær-te med citron og honning

Hvis der fandtes en skønhedskonkurrence for rødder, så ville ingefæren sikkert ligge og kæmpe om sidstepladsen sammen med knoldsellerien og jordskokken. Jeg syntes i lang tid at ingefær smagte lidt af sæbe, og jeg har grumme, grumme barndomsminder, der inkluderer ingefær i tern forklædt som kartofler. Dog er mine smagsløg blevet voksne, og jeg er gået hen og blevet rigtig glad for ingefær, specielt i te og andre varme drikke.

Ingefær-te smager skønt, og jeg går endda og bilder mig ind, at det i hvert fald dæmper en forkølelse under opsejling.  Derudover føler man sig rigtig sund og overskudsagtig, når man sidder og sipper en kop hjemmebrygget ingefær-te i stedet for den sædvanlige dåsecola (guilty as charged).

Ingefær-teen er rigtig hurtig at lave. Man laver en kop sort te og tilsætter lidt fintrevet ingefær, citronsaft og honning. Man kan også bare lave drikken med kogende vand, men jeg synes både smag og farve bliver bedre, når man bruger sort te. Man kan både drikke teen varm og kold.

Opskrift: Ingefær-te med citron og honning

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: te, varme drikke
Portioner

1

kop

Ingefær-teen er rigtig hurtig at lave. Man laver en kop sort te og tilsætter lidt fintrevet ingefær, citronsaft og honning. Man kan også bare lave drikken med kogende vand, men jeg synes både smag og farve bliver bedre, når man bruger sort te. Man kan både drikke teen varm og kold.

Ingredienser

  • 1 tsk fintrevet ingefær

  • 1 kop sort te

  • 2 tsk honning

  • Saft fra en halv citron

Sådan gør du

  • Brug en teske til at skrabe skallen af ingefæren.
  • Riv ingefæren fint, pres citronen og find honningen frem, så alt er klar til når teen er færdigbrygget.
  • Lav en kop stærk sort te.
  • Tilsæt ingefær, citronsaft og honning. Rør godt rundt.
  • Dekorer med citronskiver.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Dinosaur Bar-B-Que i Brooklyn – Hvad skal man bestille?

Jeg har været helt vild med Dinosaur Bar-B-Que lige siden Stephanie og Leah introducerede mig til restauranten for mere end 8 år siden, og når vi mødes til en aften i byen i Brooklyn, starter vi stort set altid på gode gamle Dinosaur.

Hos Dinosaur Bar-B-Que er der fokus på hjemmelavede ingredienser af høj kvalitet, og sydstaternes tradition for barbecue står i centrum. Gennem årene har Dinosaur opbygget en loyal fanbase, og Leah og Stephanie har begge fortalt mig, hvordan de som så mange andre i nabolaget plejede at bestille takeaway fra Dinosaur under pandemien, fordi de ville støtte restauranten og sikre sig, at den ikke lukkede.

Jeg har ingen anelse om, hvordan Dinosaur Bar-B-Que fik sit navn, men man kunne fristes til at tro, at det var på grund af portionernes størrelse, som er enorme. Når Leah, Steph og jeg tager til Dinosaur, plejer vi normalt at bestille combo’en med 3 slags kød, som også inkluderer 2 sideretter. Det er egentlig nok til tre personer, men vi ender alligevel altid med at bestille ekstra beef brisket, fordi det er så forbandet godt, plus et par ekstra sideretter, fordi det er umuligt at nøjes kun med to. Spareribs på Dinosaur er også rigtig gode, og bestiller man et full rack (12 ribben) er der 4 sideretter inkluderet, så hvis du er til sideretter og kan lide spareribs, så er den combo også et godt valg.

Hvad skal man bestille hos Dinosaur Bar-B-Que?

Dinosaur’s beef brisket er som sagt fantastisk. Kødet er saftigt og mørt og noget, du helt sikkert ikke vil gå glip af. Spareribs er også et godt valg, og det samme er kyllingen og pulled pork, men det, der virkelig skiller sig ud, er beef brisket.

Hvis du kan lide stegte grønne tomater, kan du også overveje at bestille dem som forret. Selvom de stegte tomater hos Dinosaur Bar-B-Que måske ikke er verdens bedste, så er de ganske anstændige. Desuden er det altid en god idé at lægge ud med noget, der ikke ligger så tungt i maven, så der er plads og appetit til den efterfølgende kødfest.

Hvad angår sideretter, så handler det meget om personlige præferencer. Når vi er hos Dinosaur, prøver vi at variere det lidt, men mac and cheese og kartoffelsalat er normalt blandt de sideretter, vi ender med at bestille.

Hvis der er plads til dessert, er Peanut Butter Pie et godt, omend ret tungt valg, men du kan altid dele med resten af bordet eller tage resterne med hjem.

Dinosaur Bar-B-Que er en stor restaurant, og de har også udendørsservering, men der er altid godt fyldt op, selv på hverdagsaftener, så jeg kan anbefale at du bestiller bord i forvejen, især i weekenderne, hvis du vil have noget at skulle have sagt hvad angår hvor i restauranten du vil sidde.

Dinosaur Bar-B-Que, 604 Union St, Brooklyn, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr