
Steve og jeg var i Paris tidligere denne måned, og vi havde en fantastisk tur med masser af god mad. Vi havde ikke planlagt meget hjemmefra, men endte alligevel med en række rigtig gode madoplevelser, fra klassisk fransk bistromad til perfekte østers og fantastisk sorbet. Her er nogle af de ting vi fik smagt på, som virkelig skilte sig ud:
Fransk Løgsuppe på La Grille Montorgueil
Løgsuppen på La Grille Montorgueil var fantastisk. Den havde bløde, karamelliserede løg og et tykt låg af gyldenbrun gratineret ost på toppen. Jeg kan ikke komme på en eneste ting jeg ville have ønsket var anderledes, det her var den ultimative løgsuppe hvis I spørger mig.
La Grille Montorgueil, 50 Rue Montorgueil, 75002 Paris, France

Kylling i flødesauce med morkler på Auberge Bressane
Det var Steve, der foreslog, at vi skulle på Auberge Bressane og prøve denne ret efter at han havde set den nævnt som en af Danny Meyers favoritter, og sikke en god idé det var. Kyllingen var perfekt tilberedt, men det var saucen, der gjorde retten uforglemmelig. Cremet, intens og fyldt med morkler. Det smagte simpelthen så godt!
Retten er egentlig beregnet til én person, men vi spurgte, om vi kunne dele, og det kunne vi godt. Da retten blev serveret, havde de anrettet to tallerkener med hver sin smukt præsenterede halvdel af kyllingelåret. En virkelig fin gestus.
Vi bestilte også Œufs en cocotte Lutée aux Morilles, æg i cocotte med cremet morkelsauce, som havde lidt den samme smagsprofil som saucen til kyllingen, og som også smagte supergodt. Til dessert delte vi 3 mini-souffléer, der også sad lige i skabet, og både Steve og jeg var enige om, at dette var turens bedste måltid. Maden, personalet, stemningen – alt spillede bare.
Auberge Bressane,16 Av. de la Motte-Picquet, 75007 Paris, France

Sorbet med skovjordbær på Berthillon
Jeg vælger normalt is frem for sorbet anytime, men jeg ville til hver en tid gøre en undtagelse for sorbeten med skovjordbær på Berthillon. Den er kun på menuen når det er sæson for skovjordbær, og det er uden sammenligning den bedste sorbet, jeg nogensinde har smagt. Smagen var ren og intens, som sommer i den reneste form.
Det var Steve, der introducerede mig til Berthillon som er en af hans absolutte favoritter for is. Berthillon er også lidt af en turistmagnet, så vi måtte vente i 30 minutter på et bord i tesalonen, men det var hele ventetiden værd.
Berthillon, 31 Rue Saint-Louis en l’Île, 75004 Paris, France

Østers på Opium La Cabane
Vi bestilte en østers-tasting, som bestod af tolv østers fra forskellige egne i Frankrig. De var store og flotte og smagte fantastisk, og en entusiastisk tjener gav os et lynkursus i hvordan man egentlig skal spise østers (de skal tygges, og så skal de nydes som de er, uden tilbehør). Vi smagte også de lyserøde rejer fra Madagaskar, og de var faste i konsistensen og fulde af smag. Helt sikkert også værd at overveje at tilføje til din bestilling.
Opium La Cabane, 44 Rue Dauphine, 75006 Paris, France

Chokolademousse på Le Bistrot d’Henri
Vi var egentlig allerede mætte, men besluttede os alligevel for at dele en dessert, og tjeneren anbefalede straks chokolademoussen. Ikke for sød, bare intens chokoladesmag uden dikkedarer. Serveret helt basic uden pynt eller tilbehør. Ren nydelse.
Le Bistrot d’Henri, 16 Rue Princesse, 75006 Paris, France