Spam er ikke kun noget man kalder uvelkomne emails, men også en slags amerikansk kødkonserves, som for alvor slog igennem under 2. Verdenskrig. Spam blev aldrig rigtig stort i Danmark, men den danske version, Jaka Bov, tror jeg de fleste kender til.
Sydkorea er det land udenfor USA hvor man spiser mest Spam, og besøger man Korea om efteråret eller vinteren, er en gang Budae Jigae (Army Stew, en slags gryderet med Spam) en perfekt ret at holde varmen med. I Japan spiser man Spam sammen med bittermelon i en stir-fried ret ved navn Goya Chanpuru, og i Hong Kong er makaroni-suppe med spam en populær morgenmadsret.
Sidst jeg var i Singapore, var Spam Fries (pommes frites lavet af Spam) noget af det nyeste og hotteste på byens foodie-radar. Det måtte vi selvfølgelig prøve, så da vi mødtes på Tap med min gamle studiekammerat Erik og hans hustru Vera stod den på Spam fries og kolde øl. Spam-fritterne smagte faktisk rigtig godt og fungerede udmærket som en snack sammen med en kold øl.
Senere på eftermiddagen gik turen til National Gallery, men ikke for at se på kunst. I stedet var målet at nyde udsigten fra baren Smoke & Mirrors, hvorfra man kan se Marina Bay Sands og mange af byens andre ikoniske bygninger. Her fik vi drinks og friteret lakseskind med saltet æg (Salmon fish crackling with salted egg), mens vi nød eftermiddagssolen og den flotte udsigt, og så var vores kvote for underlige snacks vist også fyldt for denne måned.