Singapore: Leong Yeow Hainanese Chicken Rice

Hovedårsagen til at jeg valgte at tage til Singapore var alle de lækre ting man kan spise herovre, og det meste af dagen i dag på da også brugt på at gumle mig gennem byen. Efter at jeg havde fået et par timer på øjet, lagde jeg ud med en omgang Singapore Hainanese Chicken Rice, som er en af Singapores nationalretter.

Immigranter fra Hainan-provinsen i Kina bragte retten til Singapore for mange år siden, og gennem årene har retten undergået visse modifikationer, så den i dag adskiller sig fra den kinesiske version på flere områder. Den vigtigste forskel er den stærke sauce med hvidløg, ingefær og chili, som man får serveret ved siden af sammen med det traditionelle Hainanese Chicken Rice-tilbehør som soja og agurk.

Denne rejses første Singapore Hainanese Chicken Rice blev indtaget på Leong Yeow, som er en lille bod, godt gemt væk i hjørnet i en food court på Waterloo Street. Man kunne vælge mellem grillet eller dampet kylling, eller gøre som jeg gjorde og bestille halvt af hver for et ekstra tillæg. Jeg  tror jeg betalte 5,70 SGD for det hele, så det var ingenting for sådan et festmåltid.

Kyllingen var saftig og mør, og smagte dejligt, og risene glinsede af fedt (de bliver kogt i kyllingefedt og bouillon). Chilisaucen var ret grovhakket, så man stadig kunne ane stykker af ingefær og hvidløg, og den var både stærk og god. Jeg fandt sener ud af at saucen faktisk er det som Leong Yeow primært er kendt for. 

Det var et skønt måltid at starte rejsen med, og retten var ikke så tung, så da jeg senere ankom til Orchard Street, var jeg sulten igen. Hvad spiste jeg så? Det fortæller jeg om i næste indlæg.


Leong Yeow Famous Waterloo Street Hainanese Chicken Rice, 261 Waterloo St (inde i Waterloo Centre), Singapore

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.

Fair Fashionista

fair-fashionista.dk

Shop Luksusgenbrug & Fair Fashion – Secondhand på den lækre måde.