Singapore: Hot pot på Ting Yuan – Liang Seah Street

by Mitzie Mee
Ting Yuan, hot pot on Liang Seah Street, Singapore

Liang Seah Street i Singapore er et fantastisk sted for foodies. Den hyggelige gade er fyldt med restauranter og caféer, og har man lyst til steamboat/hot pot er man kommet til det helt rigtige sted. Der er nemlig flere billige hot pot-restauranter langs gaden, og en gammel ven fra Sverige anbefalede mig at prøve Ting Yuan.

Jeg ankom lige da de åbnede til frokost, så det var ikke noget problem at få et bord, men fordi jeg kun var en person, var der et tillæg på et par dollars. Ting Yuan er kendt for sin hot pot med fiskehoved, men den prøvede jeg dog ikke. I stedet valgte jeg en klar, mild kyllingesuppe, samt en lidt stærkere mala-suppe som basis. Buffeten så pæn og ren ud, og udvalget af kød og grøntsager samt hvad man ellers kunne have lyst til at putte i sin gryde, var rigtig godt. Der var også en hel buffet med saucer at vælge mellem, hvilket gjorde det let at blande sin helt egen favorit. Jeg mixede en med peanutsauce og koriander, samt en anden med chiliolie, eddike og hvidløg, og de smagte begge to så godt, at jeg slet ikke kunne stoppe med at dyppe.

Over buffeten var der et skilt som informerede gæsterne om at man ville blive opkrævet et gebyr for madspild. Først synes jeg det var lidt underligt og næsten en smule stødende, for er hele meningen med en buffet ikke, at man skal kunne smage på det hele og efterlade det, man ikke kan lide? Når jeg tænker nærmere over det, synes jeg dog ikke at det er så dumt alligevel, for rigtig mange mennesker fylder jo tallerken efter tallerken med mad, som de ikke har tænkt sig at spise. Mon ikke sådan et skilt ville hjælpe på det?

Før jeg tilsatte grøntsager og kød smagte jeg på suppen, og jeg var overrasket over, hvor god den var. På mange af de andre hot pot steder jeg har været, har suppen enten været for tynd eller alt for stærk, men på Ting Yuan, var den helt perfekt, og jeg ville sagtens kunne spise suppen for sig selv. Aftenen efter prøvede jeg en af de andre hot pot-restauranter på gaden. Den var lidt billigere og det var ikke lige så rent og pænt som på Ting Yuan, så jeg bestilte ikke noget kød, men nøjedes med champignon og nudler. Hvis jeg kommer forbi Singapore og Liang Seah  Street igen vil Ting Yuan være mit førstevalg.

Flere indlæg

1 comment

Camilla marts 5, 2018 - 8:54 am

Hvor ser det bare lækkert ud! Har ikke fået hot pot siden jeg kom hjem fra Hong Kong for nu to år siden, så jeg glæder mig så meget til at få det igen, når jeg vender tilbage i maj (:

Comments are closed.