New York: Ramen på Hide-Chan Midtown East

Hide-Chan, ramen i New York

Noget af det bedste ved New York er al den gode mad fra hele verden. Uanset om man er til svenska köttbullar, russisk borscht eller mexicanske quesadillas, findes det ofte kun få blokke væk. Jeg ville rigtig gerne have bidt lidt i de sagnomspundne nudler fra Momofuku Noodle Bar i East Village, men  af en eller anden grund lykkedes det aldrig rigtig for mig, at være i gangafstand til restauranten, når jeg lige var sulten. Derimod fandt jeg masser af hyggelige japanske restauranter i Midtown East. En af dem var Hide-Chan Ramen, der som navnet antyder, solgte mange lækre varianter af varm japansk nudelsuppe.

I Danmark har de fleste smagt ramen i skikkelse af de små billige pakker tørrede nudler, som man hælder kogt vand over og blander med den medfølgende krydderiblanding. Rigtig japansk ramen, som det man får på Hide-Chan, er dog af en helt anden kaliber, og har man først smagt the real deal, kan det være svært at gå tilbage til supermarkedernes tørrede versioner. Lidt ligesom at man ikke kunne drømme om at købe sin sushi i Føtex, hvis man først har smagt den autentiske japanske variant.

Hide-Chan ligger en trappe op i en bygning, der ikke adskiller jeg nævneværdigt fra de andre bygninger i området, og da jeg stak hovedet indenfor, var der stort set kun japanske gæster, hvilket jo plejer at være et meget godt tegn. Jeg blev også hilst velkommen på japansk og fik stukket et lamineret menukort i hånden.

Der var forskellige frokosttilbud, som bl.a. inkluderede ekstra småretter men jeg var der jo for nudlerne, så jeg besluttede mig hurtigt for en Deluxe Ramen med torskerogn og masser af andre gode ting. Suppen blev serveret rygende varm og smagte helt fantastisk. Den var kraftig, men ikke for fedtet i smagen og havde den fineste mørke farve, hvilket sammen med alle de andre lækre ting, som gemte sig i suppeskålen gjorde det hele til en lige så stor fryd for øjet som for ganen.

På vej hjem fra restauranten kom jeg forbi et lille japansk supermarked. Jeg elsker jo asiatiske supermarkeder, så selvfølgelig måtte jeg lige indenfor og se mig omkring. Der var en lille køledisk med japanske bentobokse (madpakker) og andre små take-away-retter og til min store glæde fandt jeg en pakke med fine lyserøde daifuku mochi (japansk dessert), som nogle af jer nok kan huske at jeg kastede min kærlighed på, da jeg var i Kina i sommers. Selvom jeg egentlig var mæt, så kom pakken med daifuku mochi derfor med i indkøbskurven sammen med forskellige saucer og en pakke umeboshi  (sure blommer).

Læs om da Trine og jeg spiste tonkotsu-ramen på Hide-Chan >>

Min New York Blog


Hide-Chan, 248 E 52nd Street 2F (between 3rd Ave & 2nd Ave, Midtown East, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop