New York: Momofuku Ssäm Bar og Momofuku Milk Bar

Momofuku Ssäm Bar, New York

Det tog lang tid, før jeg endelig fik besøgt Momofuku Ssäm Bar, og det tog endnu længere tid, før jeg fik taget mig sammen til at blogge om mit besøg. Momofuku Ssäm Bar åbnede allerede i 2006 som endnu et skud på David Chang’s populære Momofuku restaurant-stamme. Jeg har villet besøge Momofuku Ssäm Bar en rum tid, men hver gang jeg har været i nabolaget, har restauranten enten været lukket, eller så fyldt, at jeg ikke engang har villet forsøge at få et bord. Da jeg var i New York i oktober, var jeg endelig i rette tid på rette sted og kunne tage plads i baren til frokost.

I Korea er ssäm typisk salat- eller kålblade, som man vikler om kød og spiser. Den ssäm jeg fik på Momofuku Ssäm Bar var dog mere som en slags burrito, og den var stor. Her kommer en af årsagerne til, at man ikke skal vente med at blogge om restaurantbesøg til 4 måneder efter: Jeg kan nemlig ikke huske, hvad der var i den ssäm, jeg fik på Momofuku! Momofuku Ssäm Bar skifter menu hver dag, så der har heller ikke været nogen hjælp at hente på deres hjemmeside, da jeg er ret sikker på, at den ssäm jeg fik, ikke længere er på menuen. Kan det mon være gris? Eller and? Jeg tror ikke, at det var giraf, men ellers har jeg faktisk ingen anelse. Den smagte dog dejligt og havde lige præcis den rette mængde sød, klæbrig sauce. Så meget husker jeg.

De pork buns jeg også bestilte vakte heldigvis ikke de store kvaler. Pork buns = boller med gris. Ikke så svært at dechifrere, selv efter 4 måneder:)

Skiverne med pork belly (ribbenssteg) var tykke og med masser af fedtkant, og jeg er sikker på, at mange af mine venner ikke ville kunne drømme om at spise sådan noget, men for mig var det en fornøjelse at sætte tænderne i. Fedtet er fyldt med smag og sammen med sauce og det hvide, ret klæbrige brød, smager det altså fantastisk. Efter et par park buns vil du nok ikke kunne passe dine skinny jeans, men tro mig, det er det hele værd..

Momofuku Milk Bar ligger lige ovre på den anden side af gaden, så det var her jeg spiste dessert. Deres bagværk og milkshakes er legendariske, og der er tit kø udenfor, specielt om eftermiddagen. Jeg fik mig en lækker cookie og en chokolademilkshake.

Min guide til de bedste koreanske restauranter på Manhattan – Hvis Flushing er for langt væk


Momofuku Ssäm Bar, 207 Second Avenue (at 13th Street), East Village, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop