Jeg er helt vild med risalamande, så længe den bliver lavet efter min mormors gamle opskrift. Der er dobbelt så mange mandler i, som i de fleste andre opskrifter, jeg har set derude, og så er mandlerne meget grovhakkede, med så store stykker ind i mellem, at man kommer i tvivl om man mon har fundet den mandel, der udløser mandelgaven.
En anden ting der gør min mormors opskrift supergod er, at man bruger ægte vanilje. Derudover tilsatte min mormor altid et skvæt portvin, som giver risalamanden en mere voksen smag og passer rigtig godt sammen med kirsebærsauce.
Noter
Når man har tilsat mælk og grøden simrer, kan man lade den koge færdig godt pakket ind i viskestykker, under dynen i sengen. Pas på at hunde eller børn ikke har adgang til sengen under tiden.
Man kan også hælde lidt portvin i kirsebærsaucen hvis man har lyst.
Grøden skal være helt kold, når man blander den med flødeskum, så man kan med fordel lave den dagen i forvejen.