New York: Take 31 - Koreansk mad og makgeolli

Forleden tog Tina og jeg på en spontan aften i byen i New York. Folk er for alvor begyndt at gå ud at spise igen, her efter Covid, og det er svært at få bord på de gode restauranter uden reservation.

Da ingen af os havde lyst til at spise på McDonald’s. brugte vi bilturen ind til byen på at ringe rundt, og besluttede os til sidst for at tage på Take 31, hvor personalet mente, at de ville kunne ordne et bord til os, hvis vi dukkede op lige efter at de åbnede.

Take 31 er en moderne koreansk restaurant, som April tidligere har snakket rigtig godt om i min guide til koreanske restauranter i New York, så jeg glædede mig til endelig at få prøvet den.

Det tog ikke lang tid, før der var et bord klar til os, os da vi havde studeret menuen mens vi ventede, var vi klar til at bestille med det samme. Take 31 er kendt for deres moderne, slush-ice-agtige version af makgeolli (traditionel koreanske risvin), så vi bestilte en stor flaske makgeolli med ferskensmag. Den smagte rigtig godt, men var nok bedre egnet til dessert eller cocktail, end som måltidsdrik, så vi supplerede med en flaske Jinro is Back soju.

Sammen med vores drinks fik vi serveret en lille skål gratis tteokbokki. Jeg elsker jo tteokbokki, så det var en fin lille overraskelse, som der blev sat stor pris på.

Menuen på Take 31 er et mix af moderne og traditionelle koreanske retter. De har også forskellige slags Korean hot pot, inklusive budae jjigae, eller Army stew, som denne ret også kaldes. Army Stew består af en blanding af koreanske og amerikanske ingredienser såsom spam, skinke, pølser og ost. Retten blev populær i årene efter krigen i Korea, hvor der var mangel på fødevarer, og den amerikanske mad fra militærbaserne, der nåede ud til de almindelige koreanere, blev anvendt på bedst mulig vis. Army Stew er efterhånden blevet lidt af en koreansk klassiker, og de seneste år er retten gået hen og blevet trendy blandt unge koreanere. I Korea ser man således ofte army stew på menuen på mange af de moderne restauranter i Seoul. De snes alt mad (også amerikanske blev spist, den mad, der og retten er blevet trendy igen, så man idag  finder den på mange moderne koreanske restauranter.

Vi overvejede at bestille army stew, men ændrede mening i sidste øjeblik og bestilte Cod Roe Seafood Udon (udon med torskerogn og skaldyr, smager bedre end det lyder), og Short Rib Chapaguri (en nudelret med brun sauce og spareribs). Vi var ikke sikre på, om vi havde bestilt nok mad, så vi fik også lige bestilt en Crispy Corn Pancake (majspandekage), og endte selvfølgelig med mere mad, end vi kunne spise.

Jeg kunne rigtig godt lide pandekagen med majs, som også er en af de retter, som Take 31 er kendt for. De andre retter var lidt til den tunge side, og vi kunne sagtens have nøjedes med at dele en af dem.

Her er en kort video fra vores middag på Take 31:

Take 31, 15 E 31st St, New York

Take 31 New York kort

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
San Francisco: Cafe X - Robotcafé i SFO

Da vi skulle hjem fra Good Food Awards, tog vi flyet fra San Francisco. SFO er en rigtig fin lufthavn, som blandt andet har yogarum, som dog desværre var lukket, da vi var der. I Terminal 1 og Terminal 3 kan man købe kaffe på Cafe X, som er en robotcafé, hvor en supersej robotbarista tilbereder forskellige slags kolde og varme kaffedrikke.

Det er virkelig fascinerende at se den præcision hvormed robot-baristaen arbejder, og det er utroligt spændende at tænke på, hvordan fremtiden kunne komme til at se ud, hvis man kunne få robotter til at tage sig af alle de kedelige jobs, som menneskerne ikke gider.

Jeg ved godt, at der er mange, der er skeptiske og frygter, at robotterne vil gøre en masse mennesker arbejdsløse, men jeg synes personligt, at robotarbejdere er vejen frem inden for alle brancher med monotont, hårdt fysisk, eller farligt arbejde. Det virker jo grotesk, at mennesker slider sig selv op i fysisk krævende job i fx landbruget og byggebranchen, når en robot ville kunne gøre arbejdet hurtigere og mere effektivt. Selvom nogle job vil forsvinde, vil mange nye dukke op, da robotterne jo skal udvikles, programmeres og vedligeholdes, så den massearbejdsløshed mange frygter, tror jeg ikke, at vi kommer til at se.

Min San Francisco Blog – Mad og restauranter – Hvad skal man opleve i San Francisco?

Her er en lille video fra Cafe X:

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Frokost på La Bodega de Jandía i Morro Jable

I Morro Jable spiste vi frokost på La Bodega de Jandía, som er en populær tapasbar en kort gåtur fra stranden. Jeg havde set online, at man egentlig skulle have en reservation i forvejen for at gøre sig håb om at få plads, men vi tog chancen og fik et bord efter 30 minutters ventetid.

La Bodega de Jandía er kendt for innovative tapas lavet af gode, lokale råvarer, og den karismatiske ejer Ramón, tøvede ikke med at give os sine anbefalinger angånede hvad man skal bestille, og hvad man ikke skal bestille. Jeg havde set Papas Arrugadas på menuen, og dem er jeg jo glad for, men Ramón sagde, at vi allerede havde bestilt mad nok til to personer, så han ville foreslå, at vi sprang kartoflerne over. Godt råd, for vi kunne kun lige akkurat spise det, vi havde bestilt.
De fleste af retterne på menuen havde vi stiftet bekendtskab med tidligre, men La Bodega de Jandia lavede det hele en lille smule bedre og med sit eget lille twist. Jeg kunne særlig godt lide bacalaoen med kartofler, men de lokale, slow-cooked spareribs var også rigtig gode.
Efter måltidet blev vi tilbudt et gratis glas limoncello, og da jeg forklarede, at jeg kørte, fik jeg et glas alkoholfri gin & tonic, hvilket jeg synes var en rigtig fin gestus, og en dejlig afslutning på en af feriens bedste frokoster.

Min Fuerteventura Blog – Mad og restauranter – Hvad skal man se på Fuerteventura?


La Bodega de Jandía, C. Diputado Manuel Velázquez Cabrera, 4, 35625 Morro Jable

La Bodega de Jandia Morro Jable kort

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Fuerteventura Guide: Hvor skal man spise? -Mad & Restauranter

En af de ting, som overraskede mig allermest ved Fuerteventura var, at det på trods af, at øen er fyldt med turister, ikke var svært at finde gode restauranter. I forhold til Danmark er det heller ikke særlig dyrt at gå ud at spise, og specielt fisk og skaldyr er meget billigt sammenlignet med, hvad det koster på restaurant derhjemme.

Pulperia Dejavu Café – Corralejo

$$$

Pulperia er en tapasrestaurant med blækspruttefokus. Restauranten ligger midt i et ret turistet område i Corralejo, men maden er rigtig god og forfriskende anderledes end de fleste andre restauranter i området. Blækspruttearme er helt sikkert det, de er bedst til, og det, jeg vil anbefale, at man bestiller.

Læs blogindlægget om Pulperia >>

Pulperia Dejavu Café, C. Lepanto, 2, 35660 Corralejo

Al Fresco – Costa Calma

$$

Nyåbnet familiedrevet restaurant med mad og service i topklasse. En af de der skjulte perler, som man egentlig ikke har lyst til at fortælle andre om, men bare vil beholde for sig selv. Selv hvis dit hotel ligger i en anden by, synes jeg faktisk Al Fresco er køreturen værd.

Læs blogindlægget om Al Fresco >>

Al Fresco, CC, C. Punta de los Molinillos, s/n, local 16, 35627 Costa Calma

La Bodega de Jandía

$$$

Tapasbar med en karismatisk ejer, Ramón, og virkelig god mad. Den lille tapasbar er et af de mest populære steder at spise i Morro Jable, så husk at bestille bord, da du ellers risikerer at gå forgæves.

Læs blogindlægget om La Bodega de Jandía >>

La Bodega de Jandía C. Diputado Manuel Velázquez Cabrera, 4, 35625 Morro Jable

Plan B – La Pared

$$

Lille café med gode bocadillo-sandwich og Currywurst(!). Et godt alternativ til dig, der bor på La Pared powered by Playitas og er gået lidt død i buffet-maden.

Læs blogindlægget om Plan B >>

Plan B, Av. del Istmo, 10, 35627 La Pared

Hotelrestauranten på La Pared powered by Playitas

$$

Hotelrestauranten på La Pared har en ganske udmærket buffet med forskellige temaer, der skifter i løbet af ugen. Restauranten ligger på et sportsresort, så der er mange sunde retter at vælge imellem, og selvom buffeten måske ikke vil være noget, du behøver at skrive hjem om, så er det god, solid, buffetmad, med noget for de fleste.

Læs blogindlægget om La Pared powered by Playitas >>

La Pared powered by Playitas, Av. del Istmo, 6, 35627 La Pared

Caretta Beach – La Pared

$$$

Et skønt sted at se solnedgangen med en cocktail i hånden. Deres mad er også helt ok, men det er drinks + solnedgang som er hovedårsagen til, at du bør besøge Caretta Beach.

Caretta Beach, C. Muro de Terequey, 35627 La Pared

Café Caveto – La Pared

$$

Hyggelig café I La Pared. Vi fik kun kaffe, men i køledisken var der lækre kager, og man kunne også bestille hjemmelavede sandwich og picnic-pakker.

Læs blogindlægget om Café Caveto >>

Cafe Caveto, Av. del Istmo, 17, 35627 La Pared

Restaurante Ramón – La Lajita

$$

Virkelig hyggelig fiskerestaurant helt ned til vandet i den lille landsby La Lajita. Her er ikke nogle gulerodsroser eller ruccolablade over kors, men derimod masser af billig, veltillavet mad med fisk og skaldyr, der smagte som om de lige var blevet hevet op fra havet. Den mest lokale restaurant vi prøvede på Fuerteventura.

Læs blogindlægget om Restaurante Ramón >>

Restaurante Ramón, Av. Fragata, 35627 La Lajita

Min Fuerteventura Blog – Mad og restauranter – Hvad skal man se på Fuerteventura?

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Pulperia DejaVu Cafe - En blæksprutterestaurant i Corralejo

Selvom Corralejo ikke er hovedstaden på Fuerteventura, så er det nok den by, hvor man finder flest turister, med alt hvad det indebærer. Det er her man skal bo, hvis man vil i byen på Fuerteventura, men er man over den alder, hvor ferie = fest til den lyse morgen, så er der nok andre steder, der er at foretrække, når man skal vælge hotel.

Corralejo har dog også et rigtig godt udvalg af restauranter, og det var primært derfor, at vi tog turen op fra La Pared. Jeg havde nemlig fundet Pulperia Dejavu Cafe, som er en tapasrestaurant med blækspruttefokus, som jeg rigtig gerne ville prøve.

Man kunne få blækspruttearme tilberedt på mange forskellige måder, og det var godt nok svært at vælge, men på personalets anbefaling valgte vi den med teriyaki. Det smagte rigtig godt, men jeg kunne ikke lade være med at fortryde bare en lille smule, at vi ikke prøvede blækspruttearmen med thai marinade, som jeg også tror ville have været rigtig god.

Vi vil også Pulpo a la Gallega som er blæksprutter i skiver serveret med kartofler og drysset med paprika. Det er en ret man finder på mange tapasrestauranter i Spanien, og som de fleste steder, inklusive Pulperia, laver til perfektion.

 Trine ville også lige prøve deres tuntartar, og den var også udmærket, men det er uden tvivl blæksprutte, som Pulperia virkelig excellerer i, og blæksprutte man skal bestille, hvis man spiser på Pulperia.

Min Fuerteventura Blog – Mad og restauranter – Hvad skal man se på Fuerteventura?


Pulperia DejaVu Cafe, C. Lepanto, 2, 35660 Corralejo

Pulperia DejaVu Cafe map

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Fuerteventura: Stranden ved La Pared

Stranden ved La Pared er nok en af de flotteste strande på hele Fuerteventura. Den er vild og utæmmet, med høje klipper og store bølger, og så byder den på en af de mest fantastiske solnedgange på øen.

En stejl stentrappe leder ned til stranden, og den nederste del er konstant våd og glat af bølgeskvulp, så man skal passe på, at man ikke glider. Det røde flag er permanent oppe, for der er stærke understrømme, som gør det farligt at svømme, men tag et håndklæde med og sæt dig på stranden og nyd de flotte omgivelser, landkrabbe-style.

En del af stranden ligger i en lille lagune, og man kan kun gå derned, når det er lavvande, for når det er højvande, oversvømmes stranden helt, og man må nøjes med at nyde udsigten oppe fra klippeafsatserne ovenfor stranden.

Her er nogle af de ting du skal tænke på, hvis du besøger stranden ved La Pared

Tjek tidevandstabellen for Fuerteventura og sørg for at besøge stranden når der er lavvande. Det bedste er at tage derned et par timer efter højvande, når havet er ved at trække sig tilbage. Du kan se tidevandstabellen for Fuerteventura her.

Trappen, der leder ned til stranden, er både stejl og glat, så bær fornuftige sko og overvej evt. at smide sandaler eller flipflops og gå barfodet, i hvert fald det sidste stykke, så du har bedre fodfæste og mindsker risikoen for at falde og komme til skade.

Der er ingen omklædnings eller toiletfaciliteter på stranden, så skift til badetøj og sørg for at tisse af, inden dit besøg.  

Respekter det røde flag og hold dig fra bølgen den blå, med mindre du er surfer, og ved hvad du laver.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr