Koreansk Løgsalat – Opskrift fra Sonamu Dubai

Korean onion salad recipe

Jeg er helt vild med den løgsalat, som Sonamu i Dubai plejede at servere som del af deres Korean BBQ menu, så jeg spurgte dem, om jeg ikke kunne få opskriften? Her er den:)

En salat kun med løg? Ja, men bare rolig. Når man lægger løgene i blød i koldt vand, forsvinder meget af den skarpe løgsmag nemlig, og løgene bliver sprøde og lækre. Løgsalaten er rigtig god som tilbehør til grillmad, eller sammen med en steak, men spiser man ikke kød, så smager den også rigtig godt sammen med marineret stegt tofu.

Løgsalaten er bedst frisklavet, mens løgene stadigvæk er knasende sprøde, men den kan godt overleve i køleskabet nogle dage, hvis man ikke har noget imod at løgene bliver mere bløde i konsistensen. Opskriften er for 2-3 personer som tilbehør, hvis du bruger løg af medium størrelse.

Ingredienser

2 løg

4 spsk soyasauce

1,5 dl grøntsagsbouillon

3 spsk sesamolie

1spsk ristede sesamfrø

Saft fra 1 citron

½ tsk chili pulver

Sådan gør du:

Rist sesamfrøene på panden indtil de er gyldne. Dette bringer smagen ud af frøene.

Skær løgene i tynde skiver, og læg dem i en skål med koldt vand i 10-15 minutter.

Bland soyasauce, grøntsagsbouillon, sesamolie, sesamfrø, citronsaft og chilipulver i en skål. Smag på dressingen. Hvis den er for salt, så tilsæt lidt mere citronsaft og måske lidt vand, hvis bouillonen var meget koncentreret eller soyasaucen blev for dominant. Hvis den er for sur, så tilsæt en lille smule soya.

Hæld dressingen over løgene og bland det hele godt sammen. Jeg kan godt lide når der er rigtig meget dressing som løgene kan ligge og hygge sig i, men du styrer selv, hvor meget dressing du synes er passende. Har du dressing tilovers kan den sagtens gemmes i køleskabet nogle dage og bruges som dressing til din sædvanlige salat eller som dip til sushi i stedet for almindelig soyasauce. Også rigtig god over varme edamamebønner.

Klar til servering!

Læs mit blogindlæg om Sonamu >>


Reklame: Hvis du er i Dubai og du kan lide koreansk mad, så skal du prøve Sonamu. Deres Korean BBQ menu er inklusive drikkevarer og er en rigtig god deal, men man kan også bestille a la carte :

Sonamu, Asiana Hotel, Salahuddin Road, Deira, Dubai


Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop