Methodical - Rigtig god kaffe i Greenville

Jeg er jo blevet rigtig glad for god kaffe, og når jeg besøger en ny by, er caféer noget af det første, jeg Googler. Jeg fik derfor hurtigt øjnene op for Methodical Coffee, som er et specialristeri i Greenville. Methodical Coffee driver også tre caféer, og hver gang jeg er i Greenville, plejer jeg at drikke morgenkaffe på den café, der ligger Downtown, ved siden af Aloft-hotellet. Det er et rigtig dejligt sted, der virker til at have mange stamkunder fra kontorbygningerne og hotellet ved siden af, og kaffen er virkelig god.

Caféen sælger også chokolade fra Lumineux, som er et chokolademærke, som jeg sælger i min amerikanske webshop, og Lumineux og Methodical Coffee har også samarbejdet om at lave en fantastisk kaffe-chokolade, som man kan købe i caféen. Derudover kan man også købe forskellige slags kager og bagværk, og sidst jeg var der, fik jeg en lækker tærte med friske bær, som smagte skønt sammen med min kaffe.

Selve caféen er ikke særlig stor, men der er også siddepladser en trappe op, og udendørs, når vejret er godt. Jeg ved godt at betegnelsen “en skjult perle” tit bliver brugt lidt i flæng, specielt på de sociale medier, men jeg vil vove at påstå, at for kaffe-elskere, er Methodical Coffee faktisk en rigtig en af slagsen, og jeg tror ikke at der findes noget bedre sted for morgenkaffe i Greenville.

Methodical Coffee, 101 N Main St, Greenville, SC

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Greenville: The Squawking Goat på Maple Street Biscuit Company

Mens jeg ventede på at checke ind på hotellet, gik jeg en tur ned ad Main Street for at finde et sted at spise sen morgenmad. Klokken var omkring 12 om formiddagen, men jeg kan spise morgenmad hele dagen, så da jeg så Maple Street Biscuit Company nede ad en sidegade, besluttede jeg straks, at der skulle jeg hen.

Maple Street Biscuit Company er en kæderestaurant, der er kendt for, surprise, surprise, biscuits. Amerikanske biscuits er en slags boller, men med en mere flaget, smuldre-konsistens, der mere minder om scones. Biscuits er særligt populære i Sydstaterne, hvor de ofte indgår i morgenmads- og brunchretter, serveret med gravy (en tyk sovs) eller med smør og marmelade. På Maple Street kan man både få biscuits med gravy og forskellige slags biscuit-sandwiches, så hvad skal man lige vælge?

Jeg spurgte personalet, og de foreslog The Squawking Goat, som er en biscuit-sandwich med friteret kylling og gedeost. Gedeost/kyllinge-kombinationen lød jo toplækker, så den endte jeg med at bestille. Der er selvbetjening hos Maple Street, men de beder ikke om dit navn sammen med din bestilling. I stedet skal man svare på et spørgsmål, som ændrer sig dagligt, og som da jeg var der, lød på, hvem min yndlingslærer var (yndlingslærer? Det er Hanne!).

Mens jeg ventede på min mad, afslørede en hurtig Google-søgning, at The Squawking Goat tilsyneladende er den ret, alle der spiser på Maple Street Biscuit Company er helt vilde med, så mine forventninger fik lige et ekstra nøk opad.

Jeg var dog lige ved at misse, at min mad var klar, både fordi min guldfiskhjerne havde glemt, at jeg havde svaret på spørgsmålet, men også fordi den amerikanske udtale af Hanne, ligger ret langt fra hvordan vi udtaler Hanne på dansk:)

The Squawking Goat består af en lun, nybagt biscuit, med et stykke lækker, sprød kylling og en stegt gedeoste-medaljon, serveret i en lille sø af pepper jelly, som er en slags tynd chilimarmelade. Det er en virkelig unik kombination, og pepper jellyen var fantastisk sammen med kyllingen og gedeosten. Rigtig lækkert, men også ret mættende og lidt svært at spise uden at splitte det hele ad, men uden tvivl en virkelig god morgenmadsret, på alle tider af døgnet.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Kartoffelmad med purløg og radiser

Har man nogle kartofler tilovers fra aftensmaden dagen før, kan man hurtigt lige lave sig en kartoffelmad. Faktisk synes jeg at kartoflerne tit er lettere at arbejde med, når de har tilbragt natten i køleskabet, og er blevet mere faste i det. Jeg plejer at bruge små nye kartofler, da jeg synes de smager bedst, og dem behøver man ikke skrælle. Bruger man lidt større kartofler med tykkere skræl, skal de dog skrælles eller pilles først.

Der er mange som godt kan lide lidt sprødt bacon ovenpå, men min kartoffelmad er vegetarisk, så den har fået et drys solsikkekerner i stedet. Anvender man vegans mayonnaise, er kartoffelmaden vegansk.

Opskrift: Kartoffelmad med purløg og radiser

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: FrokostCuisine: Danmark
Portioner

1

kartoffelmad

Har man nogle kartofler tilovers fra aftensmaden dagen før, kan man hurtigt lige lave sig en kartoffelmad. Faktisk synes jeg at kartoflerne tit er lettere at arbejde med, når de har tilbragt natten i køleskabet, og er blevet mere faste i det. Jeg plejer at bruge små nye kartofler, da jeg synes de smager bedst, og dem behøver man ikke skrælle. Bruger man lidt større kartofler med tykkere skræl, skal de dog skrælles eller pilles først.

Ingredienser

  • 1 skive rugbrød

  • 2-3 små kogte kartofler

  • 1 spsk mayonnaise

  • ½ tsk karry

  • 2 radiser

  • 1 spsk solsikkefrø

  • Lidt hakket purløg

Sådan gør du

  • Lad kartoflerne køle helt ned. De er lettest at have med at gøre, hvis de er helt kolde.
  • Skær kartoflerne i ½ cm tynde skiver
  • Smør evt. mayonnaise på rugbrødet
  • Læg kartoffelskiverne på rugbrødet.
  • Kom en klat mayonnaise ovenpå kartoflerne
  • Drys med karry
  • Skær radiserne i skiver og drys over kartoflerne
  • Drys med solsikkekerner
  • Klip purløget og drys det over din kartoffelmad.
  • Så er den klar. Velbekomme:)
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Sådan folder du et minihåndklæde (oshibori)

 

De søde minihåndklæder pynter både på spisebordet og på badeværelset, men hvordan er det lige man folder dem? Her er en guide til hvordan man folder minihåndklæder, så de ser ud som japanske oshibori, de varme våde klude, man bliver tilbudt før måltidet på japanske restauranter.

I denne billedserie anvender jeg minihåndklæderne fra Weavers, men man kan også sagtens bruge vaskeklude eller klippe klude af gamle håndklæder. Minihåndklæderne skal helst være nogenlunde kvadratiske (omkring 30 x 30cm fungerer bedst) og vil man tilbyde dem varme og fugtige skal stoffet også have god sugeevne.

Vil du tilbyde dine gæster et varmt og fugtigt minihåndklæde inden middagen, skal du bruge ca. ½ kop kogende vand til 4 minihåndklæder. Vandet hældes over minihåndklæderne, efter at de er rullet sammen. Læg dem evt. i et lille fad så det er lidt lettere at styre, og så det ikke gør så meget hvis du hælder ved siden af. De er bedst, når de lige akkurat er gennemfugtede uden at være sjaskede og håndteres lettest med en køkkentang, efter at de er overhældt med vand. Man plejer at lade de små fade med de anvendte minihåndklæder stå på bordet under måltidet.

Læs mere om minihåndklæderne her >>

Læs mere om træfadene her >>

 

Sådan folder du et minihåndklæde/oshibori

Sådan folder du et minihåndklæde (oshibori)Sådan folder du et minihåndklæde (oshibori)Sådan folder du et minihåndklæde (oshibori)Sådan folder du et minihåndklæde (oshibori)Sådan folder du et minihåndklæde (oshibori)Sådan folder du et minihåndklæde (oshibori)

Shop minihåndklæder & Træfade

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Las Vegas: Eggslut - Værd at stå i kø for

Jeg plejer ellers at sige, at jeg er blevet for gammel til at gide at stå i kø, uanset om det er for mad eller for disco, men i Vegas gør jeg en undtagelse, og undtagelsen gælder Eggslut inde i the Cosmopolitan. Eggslut startede med at være en lille bod på Grand Central Market i Los Angeles, men deres insta-venlige mad, der primært er fokuseret på æg, blev hurtigt enormt populært, og idag findes Eggslut flere steder i USA og i udlandet.

Jeg var på Eggslut forste gang i Los Angeles for mange år siden, og jeg var helt vild med The Slut, som er en af Eggsluts mest kendte retter. The Slut består af æg en cocotte på en bund af kartoffelpuré, og serveres med ristede baguetteskiver som man dypper i blandingen i glasset. Det er en virkelig enkel ret, men den smager fantastisk og er lige hvad jeg har lyst til om morgenen efter en aften i byen.

Køen er dog rigtig til Eggslut i Las Vegas, specielt omkring morgenmads og brunch-tid, hvor der sagtens kan gå en time, inden man kommer frem til disken og kan afgive sin bestilling. Men spørger du mig, er det værd at prøve, i hvert fald en enkel gang, hvis man er i Vegas, for der er næsten noget rituelt over at stå der i køen sammen med en flok andre zombier, der også har været i byen dagen inden og heller ikke lige orkede at gå i bad og børste tænder, inden de trillede ned til Eggslut for at få deres æggefix.

Hvad skal man bestille?

Eggslut er primært kendt for the Slut, men deres forskellige sandwiches (som mere minder om det, man i Danmark ville kalde en burger) er også populære. Hvis du bestiller the Slut, skal du være opmærksom på, at det ikke er en særlig stor portion, og man får kun tre sølle stykker baguette med til glasset med æg. Er du mere end sulten for sjov, kan det anbefales at bestille to, eller evt. kombinere med en sandwich ved siden af.

Eggslut, Boulevard Tower, 3708 Las Vegas Blvd S Level 2, Las Vegas

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Tie-dye/batik - Sådan kan det styles

 

Foråret er her, og det er tid til at tage afsked med de tunge vinterklæder og bringe farverne tilbage i garderoben. Tie-dye-tørklæder er en rigtig god måde at introducere lidt farve til dit outfit, men mange synes det kan være svært at style de sprælske farver, så jeg tænkte at jeg ville lave en lille guide til, hvordan man kan bære tie-dye, uden at det bliver for meget. Tie-dye kaldes ofte batik på dansk, men der er faktisk tale om to forskellige farvningsteknikker. For at mindske forvirringen, vil jeg dog i det følgende kalde tie-dye for batik, da det, på trods af, at det faktisk er en forkert benævnelse, er det navn, vi kender bedst i Danmark. I dette blogindlæg vil jeg dele mine tips til, hvordan man kan style batik, og gøre det til en naturlig del af et outfit, der bare sprudler af forår.

 

Keep it simple

Der kan godt gå lidt for meget gammel hippie i de vilde batikmønstre, og personligt foretrækker jeg batik som accessories, i form af tørklæder eller tasker, frem for et helt, batikfarvet outfit. For at undgå at det bliver for meget, kan du med fordel kombinere fx. et batikfarvet tørklæde med mere neutralt, ensfarvet tøj. Vælg fx. en hvid, beige eller lysegrå top sammen med det regnbuefarvede tørklæde for at skabe et afbalanceret look. Denim og batik er også flot sammen, især hvis du går efter en mere afslappet stil.

 

Leg med materialerne

Når du blander forskellige materialer kan det skabe et mere interessant visuelt udtryk og give dybde til dit outfit. Kombiner fx. dit pastelfarvede batik tørklæde med en grovstrikket sweater, en delikat blonde top eller en denim jakke for et stilfuldt og unikt look. Du kan også eksperimentere med lag-på-lag af forskelligt materiale og mønster.

 

Batik som Statement-accessory

Pastelfarvede batik-tørklæder er fantastiske som statement-accessories, for de flotte, farverige mønstre vil tiltrække masser af opmærksomhed. Bær dit tørklæde draperet om halsen, eller brug det som hårbånd, eller som bælte. Mulighederne er mange, og det er sjovt at eksperimentere med forskellige stilarter.

 

Dress det op eller ned

Batik er ikke kun til hverdagsbrug, men kan også styles til mere formelle begivenheder. Et batiktørklæde i silke kan fx. se superelegant ud med en ensfarvet kjole og nedtonede smykker. Til mere afslappede lejligheder er et batiktørklæde i bomuld sammen med et par jeans og en T-shirt altid flot.

 

 

Shop Batik/tie-dye

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr