Opskrift: Trines fantastiske muslinger - Moules Frites

Trine laver sin helt egen version af moule marinières, og hendes muslinger er så gode, at jeg helt er holdt op med at bestille muslinger på restauranter, da de aldrig når op på niveau med Trines. Trines hemmelige ingrediens er oksebouillon, som hun synes passer rigtig godt til muslingesmagen, og jeg kan kun give hende ret.

Trines suppe er noget kraftigere end i de fleste andre moules marinières-opskrifter, for hvor mange andre opskrifter blot kræver at man damper muslingerne kortvarigt i hvidvin, får vinen i Trines muslingeopskrift lov til at koge ind sammen med de andre ingredienser til en lækker, cremet suppe.

Sådan renser du blåmuslinger

Før du kan anvende muslingerne skal de renses og skylles grundigt for at fjerne sand og andre urenheder. Køber du opdrættede muslinger er meget af arbejdet dog allerede gjort, så du kan gå hurtigere gennem de forskellige momenter nedenfor.

Først skal du inspicere muslingerne og fjerne dem, der allerede er åbne eller gået i stykker. Hvis muslingerne ikke lukker sig, når du banker dem let mod køkkenbordet, så er de desværre døde og skal smides ud.

Dernæst skal du fjerne skægget, der sidder fast på den ene ende af muslingen. Dette kan gøres ved at tage fat i skægget og trække det mod muslingens åbning.

Nu skal muslingerne skylles i koldt vand i ca. 20 minutter i en sigte eller en stor skål. Dette hjælper med at fjerne sand og urenheder fra muslingernes overflade. Gentag eventuelt skylningen indtil skyllevandet ikke er grumset længere.

Når muslingerne koges eller dampes, åbner de sig igen. De muslinger der ikke har åbnet sig, skal kasseres, da det ikke er til at vide, om de var døde inden de blev kogt.

Opskrift: Trines fantastiske blåmuslinger – Moules Marinières

Recipe by Søster T – Trine
Course: Middag, SuppeCuisine: Danmark
Portioner

2-3

portioner

Trines suppe er noget kraftigere end i de fleste andre moules marinières-opskrifter, for hvor mange andre opskrifter blot kræver at man damper muslingerne kortvarigt i hvidvin, får vinen i Trines muslingeopskrift lov til at koge ind sammen med de andre ingredienser til en lækker, cremet suppe.

Ingredienser

  • 2 kg blåmuslinger

  • 1 citron ( ½ i skiver til suppen + citronsaft fra den anden halvdel)

  • 1 bundt dild

  • 1 fennikel

  • 2 terninger oksebouillon

  • 2 porrer

  • 1 pastinak

  • 1 stor gulerod (eller 2 små)

  • 2 solohvidløg (store rundehvidløg) eller 4-5 fed

  • 1 flaske hvidvin

  • ½ liter piskefløde

  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Rens blåmuslingerne grundigt og smid de døde ud.
  • Skær halvdelen af citronen i skiver. Skær alle grøntsagerne i små tern og riv eller pres hvidløget.
  • Varm lidt smør i gryden indtil det bruser. Svits citron, hvidløg, dild og toppen af fenniklen i en stor gryde i nogle minutter så smagen rigtig kan komme ud.
  • Tilsæt hvidvin og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i nogle minutter.
  • Tilsæt oksebouillon og lad det simre. Rør rundt så bouillonterningerne opløses helt. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt grøntsagerne og lad suppen simre under låg i 45-60 minutter.
  • Fisk citronerne op af suppen og bring det hele i kog ved middelhøj-høj varme.
  • Tilsæt piskefløden og vent på at suppen koger igen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Tilsæt muslingerne og dæk gryden med et låg så du er sikker på at muslingerne bliver dampet godt.
  • Muslingerne er færdige, når de åbner sig. Kassér dem, der stadigvæk er lukkede efter dampningen.
  • Servér muslingerne med et stykke godt brød at dyppe i suppen, og pommes frites med aioli ved siden af.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Birria Tacos på Homemade Taqueria

Tror du på, at man kan manifestere ting ? Jeg er ikke helt sikker på, om jeg gør, men hvis jeg troede på det, så tror jeg at jeg manifesterede en dejlig mexicansk restaurant, lige da jeg havde allermest brug for sådan en 🙂 Jeg var lige ankommet til New York, og jeg var både sulten og jetlagged, da jeg begav mig ud for at finde et sted at spise frokost. Som skæbnen ville det, dukkede Homemade Taqueria pludselig op henne om hjørnet, med sin flotte farverige indretning, og et løfte om autentisk mexicansk mad.

Jeg bestilte birria tacos, og det viste sig at være et godt valg. Tacos’ene var fyldt med saftigt, mørt, slow-cooked oksekød, der var tilberedt til perfektion. Jeg har ikke spist birria tacos siden Ale @lemontwist_nyc tog mig med på Chofi Taco i Union City, så jeg var nysgerrig efter at se, hvordan birria tacos hos Homemade Taqueria gjorde sig, sammenlignet med dem, vi fik på Chofi.

Og hvordan var de så? Jeg er ikke nogen ekspert på området, men jeg syntes, at de var næsten lige så gode som birria tacos på Chofi. Dog kan jeg bedre lide consoméen på Chofi, som jeg synes virkede lidt tykkere i konsistensen og mere fyldig i smagen.

Atmosfæren på Homemade Taqueria var som hos en lille, familiedrevet restaurant, så jeg blev overrasket over at finde ud af, at Homemade Taqueria faktisk er en en kæde med filialer spredt over hele byen. Efter en lang flyvetur kunne jeg dog ikke have ønsket mig et bedre sted at spise frokost, og hvis du nogensinde befinder dig sulten og jetlagged i New York, så ville det ikke være et dårligt valg at tage ind forbi den nærmeste Homemade Taqueria.

I kan se alle de forskellige filialer på Homemade Taqueria website >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Kampot Peber blog

Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af kokke og madentusiaster verden over.

Hvordan fremstilles Kampot-peber?

Kampot-peber dyrkes på små landbrug i Kampot-provinsen, hvor det varme og fugtige klima giver optimale betingelser for dyrkning af denne slags peber. De modne peberkorn plukkes, tørres og sorteres omhyggeligt i hånden, før de pakkes. Denne proces kræver både meget tid og meget manuel arbejdskraft, hvilket er en af grundene til, at Kampot-peber er en af de dyreste pebervarianter på markedet.

Forskellige varianter af Kampot peber

De forskellige varianter af Kampot peber varierer i smag, aroma og farve. De tre mest almindelige varianter er sort, hvid og rød Kampot-peber.

Sort Kampot-peber er den mest almindelige variant af Kampot-peber og har en markant pebersmag med noter af træ og eucalyptus. Denne peber er særligt velegnet til rødt kød og vildt, men kan anvendes til de fleste retter.

Rød Kampot-peber har en kraftig og kompleks smag, der er krydret og frugt-agtig på samme tid. Rød Kampot peber er også kendt for sin intense aroma, der har noter af krydderier, træ og citrusfrugter. Rød Kampot-peber er velegnet til brug i en lang række retter, herunder kød, fisk, grøntsager, supper og saucer. Derudover passer den også rigtig godt til desserter og cocktails.

Hvid Kampot-peber kommer fra de samme modne peberkorn som rød Kampot peber, men skallen fjernes, før peberkornene tørres. Dette resulterer i en mere delikat smag og aroma, der er velegnet til brug i lysere retter såsom fisk og skaldyr, da den hvide peber ikke farver maden grå, som sort peber gør. Den hvide Kampot-peber betragtes som en af de mest velsmagende, sofistikerede pebersorter i verden.

Hvordan skal de forskellige varianter anvendes?

Den bedste måde at anvende de forskellige varianter af Kampot peber på afhænger af den specifikke ret, du tilbereder. Sort Kampot peber er en alsidig pebervariant, der kan bruges i en lang række retter, mens hvid Kampot peber er bedst egnet til lysere retter såsom fisk og skaldyr. Rød Kampot peber er velegnet til brug i retter, hvor du ønsker en dybere smag og farve.

Jeg synes også det kan være rigtig lækkert med et drys peber ovenpå jordbær, ananas eller andre eksotiske frugter, samt blandet i saltkanten på glasset til en god Margarita.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New Jersey: Gode date night-restauranter i nærheden af South Orange

Når jeg besøger Tina, ender jeg på en eller anden måde altid med at være der, lige når Tina og J har deres ugentlige date night. Jeg vil helst ikke forstyrre deres børnefri par-tid, men de insisterer altid på, at jeg da skal med, så gennem årene har jeg fået opbygget en temmelig god viden om hyggelige date night steder inden for køreafstand fra South Orange, hvor Tina og J bor.

I denne guide har jeg samlet en oversigt over nogle af de allerbedste steder, jeg har været med som date night-crasher. Disse er alle steder med fantastisk mad, gode cocktails (vigtigt) og en dejlig, romantisk stemning.

Common Lot

Common Lot serverer innovativ, globalt inspireret mad. Menuen skifter med sæsonen hvilket sikrer, at du altid får serveret de mest friske, lokalt dyrkede råvarer. Da vi var der, synes jeg at både mad såvel som det minimalistiske, men hyggelige, interiør havde rigtig mange nordiske referencer. Restauranten har lidt af den samme stemning som mange af de moderne nordiske restauranter i København, og måske er det derfor, Common Lot lige var mig. Helt sikker min favorit blandt stederne på denne liste.

Common Lot, 27 Main St, Millburn, NJ

Jockey Hollow Bar & Kitchen

Jockey Hollow Bar & Kitchen ligger i en smukt restaureret historisk bygning, og den gamle bygnings pragt kombineret med mere moderne designelementer skaber en helt unik og yderst charmerende atmosfære. Jockey Hollow har flere spiseområder, hver med sin egen karakter, og menuen er centreret omkring lokalt dyrkede ingredienser med vægt på skaldyr og italiensk-inspirerede retter.

Pastaretterne på Jockey Hollow er fantastiske, så dem må du ikke gå glip af. Desværre er deres thai-style blæksprutte ikke længere på menuen, men den ret var simpelthen så lækker, og blæksprutten var så perfekt tilberedt, at jeg ikke ville tøve med at bestille hvilken som helst ret med blæksprutte fra Jockey Hollow.

Jockey Hollow Bar & Kitchen, 110 South St, Morristown, NJ

Summit House

Summit House ligger i en smuk, gammel bygning, og indenfor venter borde dækket med hvide duge og en indbydende atmosfære. Restaurantens raffinerede menu er en hyldest til det moderne amerikansk køkken, og der anvendes primært lokalt dyrkede ingredienser til at skabe de lækre, velsmagende retter. Et virkelig elegant sted.

Jeg var super jetlagged, da vi var der, og jeg var ikke særlig sulten, så det, der lokkede mest var deres Loaded Fries (ammenam!), men vi delte også et par kødretter og salat, og det var også virkelig godt.

Mens de andre steder på denne liste også ville passe fint for en aften i byen med venner og veninder, så føltes Summit House mere som et rendyrket date night sted, eller et sted, du ville tage ud at spise fint med familien.

Summit House, 395 Springfield Ave, Summit, NJ

Faubourg

Faubourg bringer et strejf af Frankrig til Montclair med sin franske brasserie-menu og det skønne udendørs område, perfekt til varme sommeraftener. Der er altid fyldt godt op, og atmosfæren er livlig, næsten mere som en bar end som en restaurant. Der er rigtig flot udenfor, specielt senere på aftenen, når lyskæderne bliver tændt og skaber en næsten magisk atmosfære. Helt sikket bedst i sommermånederne, når man kan sidde udenfor.

Snail and chicken oysters er ikke på menuen online, men det virker til at være en af restaurantens specialiteter. Det er en lækker ret med perfekt tilberedte snegle og chicken oysters (de møre, runde stykker kød bag på kyllingelåret, tæt ved rygsøjlen), serveret på en bund af spätzle.

Faubourg, 544 Bloomfield Ave, Montclair, NJ

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Kaj-kage

Selv om det er nogle år siden at Kaj & Andrea dominerede sendefladen og Fjernsyn For Dig, så er den grønne frø stadigvæk utroligt populær. Sidste weekend var jeg i sommerhus med mine forældre, og gæt hvem der kom med mig hjem fra bageren? En rund og grøn Kaj-kage! Jeg kan huske, at der også plejede at være Andrea-kager hos bageren, men det er lang tid siden, at jeg har set hende på hylderne. Derimod har Kaj tilsyneladende opnået evigt liv hos mange af bagerne, specielt herovre i det jyske.

Da Søster T og jeg var børn, fik vi tit en Kaj-kage om søndagen. Jeg ved ikke hvad det var, der gjorde grønne Kaj så øretæveindbydende, men det endte altid med, at han fik et par slag med en teske oveni sit marcipanbeklædte flødeskumshoved. Her forleden fik han selvfølgelig også et lille gok, inden han blev fortæret, men sådan er det altså at være Kaj.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Las Vegas: Tao - Cocktails og sen aftensmad

Tina var med et senere fly end jeg var, så hun ankom først til Vegas sent om aftenen. Jeg havde forberedt en velkomstdrink til os i form af en kæmpe daiquiri fra Fat Tuesday, så vi kunne starte vores bytur Vegas-style. Vi drak begge to godt af drinken mens vi gjorde os klar, men det var som om det slet ikke svandt i indholdet, og da vi gik ned for at tage en Uber til Tao, var der stadigvæk næsten halvdelen af drinken tilbage.

Vi havde bestilt bord til sen middag på Tao, som jo er en rigtig Vegas-klassiker. Der er altid feststemning i restauranten, og menuen byder på masser af asiatisk-inspirerede småretter, af den slags man har lyst til, for en aften i byen. Da vi satte os til bords var køkkenet lige ved at lukke, så vi skyndte os at bestille en omgang tuna tartare on crispy rice, samt nogle andre ruller. Jeg havde spist på Best Friend tidligere på aften og Tina var heller ikke særlig sulten, men i sidste sekund besluttede vi os for, at vi også lige ville bestille Lobster Wontons with Shitake Ginger Broth. Det viste sig at være en virkelig fantastisk ret, som jeg varmt kan anbefale at bestille, hvis du spiser på Tao.

Efter middagen gik vi lige et smut forbi natklubben som ligger lige ved siden af. Man behøver ikke stå i kø, hvis man har spist på restauranten, så ligesom i New York, tror jeg, at der er mange, der spiser på Tao i Vegas for lettere at komme ind på natklubben.

I Vegas kan jeg faktisk bedre lide restauranten end natklubben, for man har samme partyvibe begge steder, men på restauranten kan man sidde ned og drikke gode, veltilberedte cocktails, mens man på natklubben må stå op, med mindre man betaler for et bord.Tao havde ladies night den aften vi var der, så der var gratis drinks til damer, hvilket jo altid er en god ting. Tina ville gerne være blevet lidt længere, men jeg trak hende med til Hakkasan på MGM i stedet, og her blev vi til den lyse morgen.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr