Hvor skal man spise i Las Vegas? - Mine favoritter

Las Vegas har et fantastisk udvalg af restauranter, og jeg er vildt imponeret over hvordan det er lykkedes dem at klemme så mange spisesteder i verdensklasse ind på så begrænset et område, som The Strip jo faktisk er.

Her finder man kendiskokkenes fancy restauranter side om side med alverdens fastfood-kæder og buffeter så store, at man må tage GoogleMaps til hjælp for at finde vej. Der er noget for enhver pengepung og ethvert smagsløg, men er man på udkig efter en mere autentisk oplevelse, bør man vove sig væk fra The Strip og hen til nogle af de super cool steder, hvor alle de lokale spiser.

Her er min liste med mine yndlingsrestauranter lige nu. Nogle af dem er gamle favoritter, mens andre er nye fund, men alle sammen har de et eller andet specielt, der gør, at de skiller sig ud fra mængden:

NoMad Library

$$$$$

NoMad Library ligger inde i det nye, fancy NoMad Hotel. Restaurantens koncept minder om det originale NoMad Library i New York, med hylder fyldt med bøger og vintageting langs væggene, samt en lidt dunkelt, men yderst elegant, atmosfære. Signaturretten på NoMad Library er deres lækre helstegte kylling som er fyldt med citron, rosmarin, parmesan og brioche. Kyllingen har lækkert, sprødt skind og mørt, saftigt kød og serveres sammen med en velsmagende sideret, bestående af chorizo, safran-ris og svampe. Der er nok til 2-3 personer (og hvis man kun er to personer, der deler, skal man ikke bestille andet end kyllingen, da det er en virkelig stor portion).

NoMad Library, NoMad Las Vegas

Best Friend

$$$

Best Friend inde i Park MGM, er kendiskokken Roy Chois trendy, mexicansk-koreanske restaurant. Menuen byder på et udvalg af forskellige små retter, tacos og større hovedretter, alle med et koreansk-mexicansk twist. En af de mest populære retter er Kogi Short Rib Tacos, som er lavet med braiserede short ribs (ved ikke hvad det hedder på dansk), kimchi og salsa roja, og pakket ind i en varm tortilla. Superlækkert!

Restauranten er farverigt indrettet med neon-skilte, og der er festmusik og masser af partyvibe, hvilket gør Best Friend til et oplagt sted at starte en aften i byen i Las Vegas.

Best Friend, Park MGM, Las Vegas

Scarpetta

$$$$$

Fantastisk italiensk restaurant i lækre omgivelser på Cosmopolitan. Indretningen er mørk og i weekenden summer restauranten af party-stemning. Menuen byder på hjemmelavede pastaretter, fisk og skaldyr samt diverse retter med kød. En af de mest populære retter er spaghettien med tomat- og basilikumsauce, men jeg kan også varmt anbefale deres Polenta Cremosa. De plejede at have ravioli med marv på menuen, og det er en af de bedste pastaretter, jeg nogensinde har smagt, men jeg gik ind på deres hjemmeside for at tjekke, og den er der desværre ikke længere.

Cocktail Hour daily at 5:30pm-7pm with $8 small bites and pasta + $7 select wine and beer

Scarpetta, The Cosmopolitan, Las Vegas

Tacos El Gordo

$

Lige nord for Wynn/Encore finder man evigt populære Tacos El Gordo, hvor man får de lækreste, autentisk mexicanske tacos til billige penge. Mens indvolde og tunge måske ikke er for alle, så har jeg endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide deres Adobada tacos, så det er den man skal bestille, hvis man er i tvivl.

Mit blogindlæg om Tacos el Gordo >>

Tacos El Gordo, 3049 S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Eggslut

$$

Eggslut er nok et af de mest populære morgenmadssteder i Las Vegas, og har man ikke noget imod at vente en lille times tid i kø, så er det her, man skal hen. På Eggslut finder man alle mulige lækre morgenmadsretter med æg, men den mest berømte er nok deres The Slut, som er et dampet æg serveret i et glas med kartoffelmos, og brød, til at dyppe i ægge-kartoffelmassen. Køen er lang, men jeg synes faktisk det er ventetiden værd.

The Slut er superlækker, men ikke særlig mættende, så hvis du er meget sulten, skal du nok bestille to, eller overveje også at bestille en af deres morgenmadssandwich.

Eggslut, The Cosmopolitan, Las Vegas

Gordon Ramsay Burger

$$

Jeg ELSKER burgerne på Gordon Ramsay Burger. Ja, køen er lang og nej, man skal nok ikke gøre sig håb om at se Gordon R himself, men burgerne er vanvittigt gode. Min favorit plejede at være The Chanterelle Burger, men den er ikke på menuen længere, så nu er American Burger min nr. 1.

Mit blogindlæg om mit første besøg på Gordon Ramsay Burger (dengang restauranten hed Gordon Ramsay BurGR) >>

Gordon Ramsay Burger, Planet Hollywood, Las Vegas

Raku og Sweets Raku

$$$

Har man mod på at bevæge sig lidt væk fra The Strip, så har Chinatown i Las Vegas nogle rigtig gode restauranter. En af dem er Raku, som jeg prøver at besøge, hver gang jeg er i Las Vegas. Raku er faktisk to søsterrestauranter, Raku Grill og Sweets Raku, men det er primært Sweets Raku, der er løbet med al opmærksomheden og det kan man egentlig godt forstå, for deres desserter er helt exceptionelle. Dog fortjener Raku Grill også sin andel spotlight, for de gør det faktisk også rigtig godt. Fokus er primært på robata (japanske grillspyd), men restauranten har også et rigtigt godt udvalg af japanske småretter, og deres agedashi-tofu er fantastisk.

Mit blogindlæg om Sweets Raku >>

Mit blogindlæg om Raku >>

Raku og Sweets Raku, Asian Plaza, Spring Mountain Road, Chinatown, Las Vegas

Bacchanal

$$$$

Min yndlingsbuffet I Las Vegas skal selvfølgelig også med på denne liste. Maden er appetitligt anrettet i denne gigantiske buffet, og der er meget, der lokker. Skaldyrsafdelingen kunne sagtens være den bedste blandt buffeterne i Las Vegas, men al maden holder bemærkelsesværdig høj standard.

Mit blogindlæg om de bedste buffeter i Las Vegas (ifølge mig:)) >>

Bacchanal, Caesars Palace, The Strip, Las Vegas

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Om Lotus Silk - Phnom Penh

Den sociale virksomhed Lotus Silk blev startet af Vannary San tilbage i 2003 med formålet at fremme lokal silkeproduktion. Der er ansat flere medarbejdere på fuld tid i lokalerne i Phnom Penh, og derudover samarbejder Lotus Silk tæt med de små væversamfund og silkeproducenter i provinsen.

Det var en fælles ven som introducerede mig til Vannary, og det viste sig hurtigt, at vi havde flere fælles bekendte, for selvom Phnom Penh er en storby, er byen også på mange måder også bare en lille andedam, hvor alle kender alle. Midori, som startede det japanske bageri, som jeg tidligere har skrevet om på bloggen, og Kanary fra CWSG er blandt nogle af vores fælles bekendte.

Lotus Silk har også en gruppe af unge kvindelige skræddere, som er ansat under ordentlige vilkår og til en løn som er væsentligt højere end hvad fabrikkerne tilbyder, og tøjet fra Lotus Silk er inspireret af trends fra Japan og Sydkorea. Det er primært klassisk og feminint, hvilket jeg synes er et rigtig godt supplement til tøjet fra (h)A.N.D., som er kendt for mere sprælske designs.

Vannary arrangerer også forskellige workshops, så hvis I er i Phnom Penh, kan I kontakte Vannary og booke et besøg his Lotus Silk og prøve kræfter med traditionel vævning og batikfarvning.

Lotus Silk, #57, St.240, Sangkat Chey Chum Nas, Khann Daun Penh, Phnom Penh, Cambodia.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Æblekage, traditional Danish apple dessert

Gammeldags æblekage er sådan en hyggelig dessert, og så er den superlet at lave. Min mors opskrift er ret basic, men du kan jo give den dit eget twist med fx nødder, marcipan, honning eller kanel, hvis du har lyst. Man kan bruge de fleste slags æbler, men surhedsgraden varierer, så husk at smage til undervejs. Er der for resten nogen der ved, hvorfor det hedder æblekage, da der vel egentlig ikke er tale om kage?

Opskrift: Gammeldags Æblekage

Recipe by Mummi P
Course: Dessert
Portioner

1

Skål (6-8 portioner)

Gammeldags æblekage er sådan en hyggelig dessert, og så er den superlet at lave. Min mors opskrift er ret basic, men du kan jo give den dit eget twist med fx nødder, marcipan, honning eller kanel, hvis du har lyst. Man kan bruge de fleste slags æbler, men surhedsgraden varierer, så husk at smage til undervejs. Er der for resten nogen der ved, hvorfor det hedder æblekage, da der vel egentlig ikke er tale om kage?

Ingredienser

  • 8-10 mellemstore æbler

  • 1 stang vanilje

  • sukker

  • ¼ l piskefløde

  • 1 pose makroner

Sådan gør du

  • Først skræller man æblerne og skærer dem i store tern.
  • Så fjerner man kornene fra vaniljestangen og blander dem med 1 tsk sukker. Derefter stilles de til side for senere brug.
  • Den tomme vaniljestang skal koges sammen med æblerne i en stor gryde. Tilsæt en lille smule vand så æblerne ikke brænder på og kog æblerne i 10-15 minutter indtil de er bløde og man har en grov æblemos. Der må gerne være stykker, der ikke er helt kogt ud.
  • Derefter tilsætter man blandingen af sukker og vaniljekorn og smager på grøden. Tilsæt mere sukker hvis det behøves. Når man er tilfreds med smag og konsistens fjerner man gryden fra varmen og hælder æblemosen over i en kold skål. Lad mosen køle af en times tid eller to.
  • Pisk fløden til skum, men pas på ikke at piske den for hårdt. Flødeskummet skal være let og luftigt.  
  • Så skal æblekagen samles. Man starter med et lag æblemos og derefter lægger man en lag knuste makroner ovenpå. Makronerne knuser man undervejs, og man fortsætter med lagene indtil der ikke er mere æblemos tilbage. Det øverste lag skal være æblemos.
  • Flødeskummet fordeles på toppen, og så er æblekagen klar til at blive spist.  
  • I denne opskrift bruger vi makroner, men man kan også bruge æblekagerasp i stedet: Smelt lidt smør på panden og rist raspen sammen med sukker og kanel til den er gyldenbrun og sprød.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Koreansk hudpleje trin for trin

K-beauty er blevet kæmpestort, men hvad er det egentlig? Og hvordan adskiller koreansk hudpleje sig fra dansk hudpleje? Min veninde April er fra Sydkorea, men hun har boet i New York i mange år, så jeg tænkte at hun må være blandt de allerbedste til at fortælle om, hvad der rører sig indenfor K-Beauty, samt hvad forskellene mellem koreansk og vestlig hudpleje er. Her kommer alt I behøver at vide, er I klar? 🙂

April: Selvom det først er i de senere år, at koreansk hudpleje for alvor er slået igennem internationalt, så har den koreanske skønhedsindustri længe været med helt fremme i feltet, hvad angår innovation og udvikling af nye produkter. De koreanske forbrugere er ret kræsne og stiller høje krav til kvalitet og funktion, så skønhedsindustrien er under kontinuerligt pres med hensyn til at udvikle nye produkter med nye, effektive ingredienser.

Lige nu er produkter med naturlige ingredienser populære, men hvis det for eksempel er et produkt med citrusfrugt, så er det ikke bare hvilken som helst citrusfrugt, men typisk den allerbedste økologiske kvalitet, som det går at opdrive. Det samme gælder masker med ler, som også er populære lige nu. Der er leret typisk fra en vulkan på Jeju Island, som er kendt for at have det allerbedste ler med et højt indhold af mineraler.

Med hensyn til hudplejerutiner, så har jeg hørt om over 16 forskellige trin. Dog tror jeg mest der er tale om et markedsføringstrick så skønhedsmærkerne kan sælge flere produkter, men når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at den typiske koreanske kvinde nok bruger væsentligt mere tid på skønhedsrutiner end amerikanerne og europæerne gør.

Herunder finder I hovedkategorierne indenfor koreansk hudpleje. Indenfor kategorierne er der flere forskellige underkategorier, eller trin, om man vil, men det er meget individuelt hvor mange produkter, man anvender, og hvor mange trin, der indgår i en typisk koreansk skønhedsrutine, og har man bare 1-2 trin med indenfor hver kategori, er det helt fint. Derimod er rækkefølgen vigtig, da fx. toneren gør huden klar til at absorbere serum, og cremen derefter forsegler det hele.

Cleansing – Vask og rens

Cleansing er en af de ting, hvor vi skiller os ud i Korea, for cleansing inkluderer altid 2, og mange gange 3 trin i koreansk skønhedspleje. Først anvender jeg en særlig cleanser til at fjerne makeup fra øjne og læber. Derefter anvender jeg en oliebaseret cleanser til at fjerne makeup og snavs fra resten af ansigtet og fra halsen. Til sidst anvender jeg en foaming cleanser som typisk er vandbaseret og danner masser af skum. Jeg skyller efter med vand, og har jeg tid, lader jeg ansigtshuden lufttørre, så jeg undgår den mekaniske påvirkning fra håndklædet, men er tiden knap, dupper jeg forsigtigt ansigtet tørt.

Prep – Toner & Mist

Efter at have rengjort ansigtet, bruger jeg en mist spray, som jeg sprøjter over hele ansigtet. Misten skal lufttørre, så nogle gange hopper jeg dette trin over, da jeg ikke har tid.

Derefter anvender toner, som jeg påfører med en vatrondel. Toneren gør huden klar til at absorbere de mere funktionelle produkter, som følger i næste trin.

Functionality – Pleje og næring

Efter toneren anvender jeg essence, serum eller en ampul. Alle 3 produkter har som formål at nære huden, og specielt serum eller ampul er meget koncentreret, og typisk blandt de dyreste produkter der indgår i ens hudplejerutine. Man kan få serum og ampuller med forskellige egenskaber som anti-age eller fugtgivende, og jeg prøver at lade være med at blande produkter med forskellige egenskaber den samme dag. I stedet anvender jeg fx. anti-age serum en dag, og fugtgivende serum dagen efter. Det er vigtigt at serum eller ampul anvendes lige efter at toneren har fået lov at virke, men før at man påfører creme.

Indkapsling og beskyttelse – Cremer

Først applicerer jeg øjencreme, som jeg forsigtigt dupper ind i huden omkring øjnene, og derefter applicerer jeg ansigtscreme. Ansigtscremen er vigtig, da den indkapsler essence/serum/ampullen, så næringsstofferne rigtigt kan få lov at virke. Hvis det er koldt udenfor anvender jeg en face oil over cremen, eller blander lidt olie i selve cremen inden, jeg smører den i ansigtet. Face oil giver yderligere beskyttelse mod udtørring og kulde, og er primært noget jeg anvender i vintermånederne.

Sheet masks

Jeg har set sheet masks beskrevet flere steder som et af trinnene i den koreanske hudplejerutine, men jeg tror de fleste anvender sheet masks separat. Virkningen er ofte bedst 3-4 timer efter at man har haft masken på, så hvis jeg fx. skal i byen om aftenen, tager jeg en sheet mask på i løbet af eftermiddagen, og så er huden fin og strålende, når jeg senere skal lægge makeup. Hvis man påfører makeup lige efter at man har haft masken på, kan maskeresterne godt blande sig med makeuppen og danne fnuller, så det kan ikke anbefales.

April, NYC

Min veninde April i New York City

April er oprindeligt fra Seoul, men hun har boet de sidste 19 år i New York City, så hun kan med rette kalde sig en rigtig newyorker. Hun har dog ikke glemt sin kærlighed til det koreanske køkken, og er der nogen, der har styr på hvad der sker på den koreanske del af New Yorks restaurantscene, så er det hende. Vi har kendt hinanden siden 2017, og sammen har vi spist os igennem rigtig mange af New Yorks restauranter. Vores middage ender ofte med drinks bagefter, og det bliver gerne whisky eller bourbon ud på de små timer.

April er også på Instagram: @mimipje

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Vegan Swedish Semlor Recipe

Den svenske fastelavnsbolle, semlan, er en hvedebolle fyldt med flødeskum og en marcipanagtig masse. Sammenlignet med de danske fastelavnsboller, som jo findes i alverdens versioner, kan semlorna godt virke lidt kedelige, men de smager rigtig godt, specielt når man bager dem selv, og kan putte lige så meget mandelfyld i, som man har lyst til.  

Jeg har længe villet forsøge mig med vegansk bagværk, og semlor virkede som en spændende, men også krævende udfordring, da de både indeholder mælkeprodukter og æg. Jeg bad min veganske veninde Waz i USA om råd mht. plantebaserede alternativer, og hun foreslog, at jeg tilsatte lidt af det, amerikanerne kalder apple sauce, og som man i Danmark nok ville oversætte til æblemos men med en mere smooth konsistens. Jeg fandt en god æblepuré på babymadshylden i supermarkedet, og det fungerede rigtig godt både i dejen og i mandelfyldet.

Semlorna er fyldt med kokosflødeskum, men alt piskbart plantefløde kan anvendes. Anvender du kokosfløde (coconut cream), så husk at vælge en dåse med højt fedtindhold (ikke lightprodukter). Dåsen skal køles i køleskabet i mindst 3 timer, så den hvide fløde danner en solid klump, som man let kan grave op af dåsen.

Opskrift på veganske semlor – Svenske fastelavnsboller

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Bagværk
Antal

12

semlor

Jeg har længe villet forsøge mig med vegansk bagværk, og semlor virkede som en spændende, men også krævende udfordring, da de både indeholder mælkeprodukter og æg. Jeg bad min veganske veninde Waz om råd mht. plantebaserede alternativer, og hun foreslog, at jeg tilsatte lidt af det, amerikanerne kalder apple sauce, og som man i Danmark nok ville oversætte til æblemos men med en mere smooth konsistens. Jeg fandt en god æblepuré på babymadshylden i supermarkedet, og det fungerede rigtig godt både i dejen og i mandelfyldet

Ingredienser

  • Boller
  • 25 g gær

  • 100 g plantesmør eller plantemargarine beregnet til bagning

  • 2,5 dl mandelmælk

  • 0,6 dl agavesirup (¾ dl sukker)

  • En knivspids salt

  • 2 tsk kardemomme

  • 8 dl hvedemel

  • Mandelfyld
  • 3 dl mandelmel

  • 2 spsk æblepuré

  • 2 spsk flormelis

  • 0,5-0,75 dl mandelmælk

  • Flødeskum
  • 2 dåser kokosfløde (coconut cream)

  • 1 spsk flormelis

  • evt lidt vaniljesukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælken. Varm op til lillefingervarmt og bland derefter mælken og det smeltede smør med gæren i en skål.
  • Tilsæt agavesirup, salt, æblepuré og kardemomme.
  • Tilsæt hvedemel og bland det hele godt til en let fugtig dej.
  • Lad dejen hæve varmt og tildækket i 30 minutter
  • Imens kan du lave mandelfyldet:
  • Bland mandelmel med æblepuré og flormelis samt mandelmælk til du har en masse, der minder (og smager) som marcipan. Stil det i køleskabet til senere brug
  • Tilbage til bollerne
  • Dejen æltes hurtigt igennem igen og formes til 12 boller
  • Lad bollerne hæve i 45-60 minutter, og når hævetiden er ved at være overstået kan du tænde for ovnen, som skal stå på 185º varmluft (200º almindelig)
  • Pensl evt. med kold kaffe før bollerne sættes i oven
  • Bollerne skal bage 8-10 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og gennembagt
  • Lad bollerne køle helt af (mindst 3-4 timer) før du begynder at skære i dem. Hvis de stadigvæk er varme smelter kokosflødeskummet.
  • Mens bollerne køler af kan du piske flødeskummet
  • Grav den hvide kokosfløde ud af dåsen, og prøv at undgå at få den gennemsigte væske med (kokosvand), da det vil gøre fløden svær at piske.
  • Pisk med elpisker i 2-3 minutter til du får et luftigt skum. Stil i køleskabet indtil brug.
  • Så er vi klar til at få fyldt bollerne med fløde og mandelmasse
  • Skær et trekantet dybt låg af hver bolle
  • Læg en klat mandelfyld i alle bollerne
  • ..og masser af kokosflødeskum
  • Drys med sigtet flormelis. Så er semlorna klar til servering!

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Sommerfugleøreringe, håndlavede smykker fra Thailand

Jeg fandt de smukke sommerfugleøreringe i en lille butik på et marked i Bangkok, og jeg kunne simpelthen ikke stå for de flotte farver og de fine detaljer. Øreringene er håndlavede, og hver enkel sommerfugl er unik, så for mig er de ikke bare øreringe, men små kunstværker, som man kan tage på og holde af.

Sommerfugleøreringene er lavet af Mim, som er en ung kvindelig smykkedesigner. Sammen med sin søster Nammon, som er engelsklærer driver Mim sin lille butik i Bangkok. Mim har altid været interesseret i smykkedesign, så efter hun færdiggjorde sine universitetsstudier, gik hun et kursus i smykkedesign. Mim elsker sommerfugle og fugle, så de optræder i mange af hendes designs, som også er kendetegnet af smukke detaljer og en flot, livlig farveskala.

Hvordan kan man style sommerfugleøreringene?

Jeg foretrækker at holde resten af mit outfit neutralt og lade øreringene være i fokus, for på den måde, får de virkelig lov til at stråle. Hvis du gerne vil skabe et mere markant statement, kan du style øreringene med en top eller kjole i matchende farver og spraglet mønster.

Jeg tror allerede I har fornemmet, at jeg er ret vild med de her øreringe, for de er simpelhen så søde. Øreringene er perfekte, hvis man vil tilføje lidt farve og leg til ens outfit, og derudover føles det bare ekstra godt at bære noget, der er unikt og håndlavet.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr