Hvad spiser man i Kenya?

Inden jeg kom til Kenya havde jeg ikke den fjerneste anelse om, hvad man spiser i denne del af verden. Efter snart en uge i landet, har jeg dog fået et ganske godt indtryk af, hvad traditionel kenyansk husmandskost kan inkludere.

Jeg bor på et guest house tilknyttet hospitalet, som har helpension, så jeg får tre gange om dagen serveret en dosis kenyansk madkultur.

Morgenmaden består oftest af toastbrød samt en frugt, et æg eller en pølse. Varm mælk blandet op med vand stilles frem i termokander, så man kan hælde det over tebrevene og således kan lave sig en kop dejlig chai latte uden alt for mange fiduser.

Vi får både varm mad til frokost og til aften, og det er for det meste meget solide måltider med masser af stivelse fra enten kartofler eller majsmel. De sammenkogte retter er fulde af smag og ideholder tit forskellige slags bønner eller linser. Sådan et måltid ligger rigtig godt i maven, og man er derfor mæt i mange timer efter.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Almond Cafe, Roppongi, Tokyo

De fleste som har opholdt sig i Tokyo en længere periode kender sikkert Almond Cafe i Roppongi. Med sin lyserøde facade og beliggenheden lige ved Roppongi Crossing er caféen et oplagt sted at mødes udenfor. Jeg har da også selv mange gange tidligere anvendt Almond som navigationspunkt, uden dog nogensinde at have vovet mig indenfor. Almond Cafe åbnede helt tilbage i 1964, men lukkede i 2009 for renovering.

2011 åbnede Almond igen i nye omgivelser, så da jeg var i Tokyo i maj måned, besluttede jeg mig for, at det var på tide at se lidt nærmere på Almond. En sen aften (Almond har åbent helt til kl. 5:00 om morgenen) trodsede jeg derfor regnen udenfor og gik den korte vej fra hotellet og over til Almond for at få en kop te og en kage.

Bag den lyserøde facade viste der sig at gemme sig en ligeså lyserød café, som kunne fremvise et imponerende arsenal af sukkerholdige fristelser. Jeg bestilte 2 yndige kager fra montren ved disken og satte mig ved et bord en trappe op. Efter en kort tid kom en høflig japansk tjener op med kagerne serveret på det fineste lyserøde porcelæn. Der var ikke sparet på hverken fløde, marcipan eller chokolade, og kagerne smagte fantastisk.  Atmosfæren i caféen var lidt som man kunne forestille sig det ville være til teselskab i et dukkehus; både elegant og hyggelig og i stærk kontrast til Roppongis travle gader og vilde natteliv.

Læs min Tokyo Blog

Almond Roppongi, 6 Chome-1-26 Roppongi, Minato City, Tokyo

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Udsigt fra Radisson, Narita, Tokyo

Næsten alle de gange jeg har været i Japan, har jeg taget en overnatning på Radisson Narita på vej hjem. Jeg synes at det er en undervurderet luksus at man inden afrejsen kan få sig en god nats søvn og en solid morgenmadsbuffet inden man i god tid inden afgang triller over i lufthavnen uden at behøve at stresse over tog, der ikke kører til tiden og gates som lukker, inden man når frem.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Shibuya Crossing i Tokyo

Det er ikke nogen hemmelighed at man har den bedste udsigt til den travle og ret vilde Shibuya Crossing fra 1. sal på Starbucks. Hvad der derimod overraskede mig var, hvorledes personalet ikke specielt venligt, men meget bestemt gjorde mig opmærksom på, at det absolut ikke var tilladt at tage billeder.

Et kvalificeret gæt ville være at omkring 99% af denne Starbucks’ besøgere er turister, som kun er der med det ene formål at nyde udsigten og forevige denne på et SD-kort, kan det godt undre mig lidt, at man ikke har sat nogle skilte op, hvor der står, at det ikke er tilladt at tage billeder.

Dette ville helt sikkert være en mere effektiv måde at sprede informationen på, i stedet for at en Starbucksmedarbejder med krydsede arme skal springe rundt og spille politimand hver eneste gang et Canon-kamera sniger sig op fra tasken.

Skiltene kunne fx placeres lige ved indgangen, så man havde informationen om fotoforbudet inden man nåede at lægge sine sine yen på en Caramel Macchiato til overpris. Heldigvis nåede jeg at tage nogle billeder inden den sure dame i det grønne forklæde kom efter mig…

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Umai Sushikan i Tokyo

Det regnede uafbrudt de sidste to dage, jeg var i Tokyo, hvilket var lidt ærgerligt – især fordi jeg havde planlagt en tidlig morgenudflugt til Tskuji fiskemarkedinklusive tunauktionen. Men ærligt talt: tanken om at stå op klokken fire om morgenen for at gå rundt i silende regn og kigge på døde fisk var ikke videre tillokkende. Jeg har været på Tsukiji flere gange før, inklusive tunauktionen, og altid i bedre vejr, så denne gang valgte jeg at gøre det til et hurtigt frokostvisit i stedet.

Jeg havde egentlig sat mig for at spise på Sushi Dai, men køen udenfor var megalang (som i flere timer lang) så jeg gik videre og endte i stedet hos Umai Sushikan. Der var masser af gæster, men ingen kø, og det virkede som et godt kompromis.

Umai Sushikan er en del af en større kæde, men det føles ikke som et kædested. Stemningen var hyggelig og afslappet, og jeg fik en god plads ved disken, hvor jeg kunne følge med i kokkenes arbejde. Min grønne te blev serveret i en kop med billeder og navne på forskellige typer nigiri, hvilket jeg syntes var en fin detalje. Jeg valgte en Chef’s Choice-menu, som blandt andet inkluderede ikura (lakserogn), anago (saltvandsål) og, til min store begejstring, uni (søpindsvin).

Der var meget sushi, og allerede halvvejs begyndte jeg at føle mig mæt. Men det hele smagte fantastisk. Friskt og delikat på en måde, man sjældent oplever udenfor Japan. Uni’en var silkeblød og smagte af hav på den bedst mulige måde – virkelig en god oplevelse.

En anden god sushikæde i Tokyo er Sushi Zanmai. I kan læse om min frokost på Sushi Zanmais honten restaurant i Tsukiji her >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr