Leder du efter bloggen? Den finder du nu ovre på mitziemee.com hvor jeg blogger om mad og opskrifter, rejser og livsstil.

besøg mitziemee.com >>

Manhattan Beach i Los Angeles

Mine intentioner var at sove så længe som muligt, men placeringen af hotellet lige ved den sidste del af indflyvningen til lufthavnen gjorde, at det var lidt af en udfordring at få sovet ordentligt igennem. Dog må de 10 timers søvn jeg fik på flyet i går åbenbart have været tilstrækkeligt, for jeg vågnede kl. 7.00 og følte mig frisk som en havørn, på trods af at jeg ikke havde sovet mere end et par timer sammenlagt.

Efter at have spist en typisk amerikansk budgethotels-morgenmad checkede jeg ud og gik de ca. 600m hen til det andet hotel, som jeg havde booket for i dag. Det er et rigtig lækkert Marriott-hotel med badekar og fladskærms-tv og bedst af alt;  værelserne er lydisolerede, så selvom flyene stadigvæk brager hen over hovedet på mig, har jeg slet ikke lagt mærke til det, mens jeg har været her.

Fra hotellet går der en shuttlebus ned til Manhattan beach, hvor jeg har været hele eftermiddagen. Det er et rigtig hyggeligt område med en dejlig bred strand, hvor der er opstillet beachvolleynet, som blev flittigt anvendt da jeg var der. Sammenlignet med Venice Beach og Santa Monica Beach er Manhattan Beach meget mindre turistet. Området har også masser af små restauranter og specialbutikker, så det var ikke noget problem at få tiden til at gå.

Da jeg blev lækkersulten satte jeg mig ind på Cupcakes Couture, som er et fint, lyserødt konditori (2017: Cupcakes Couture hedder nu Manhattan beach Creamery). Her kunne man vælge mellem ’Designer’-cupcakes til 4$ eller ’Couture’ –cupcakes til 7$. De så alle sammen rigtig gode ud, men jeg besluttede mig til sidst for en cupcake med strawberry cheesecake smag samt en macaroon med jordbærsmag. Jeg plejer ellers ikke at være så vild med cupcakes, da jeg synes at de ofte er lidt for søde for min smag, men den jeg fik i dag var helt perfekt, og jeg fortrød næsten, at jeg ikke havde bestilt 2.

Nu er jeg tilbage på hotellet og kan godt begynde at mærke, at klokken faktisk er lidt over 4.00 om natten dansk tid, så efter at jeg har spist aftensmad i hotellets restaurant skal jeg vist på hovedet i seng.

Læs mit indlæg om en anden gang jeg besøgte Manhattan Beach i Los Angeles >>

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Brooklyn Ice Cream Factory

En af de sidste dage i New York tog vi subwayen over til Court St. station og gik derfra nede langs vandet hen til Fulton Ferry Pier, hvor Brooklyn Ice Cream Factory ligger. Der tog vi en pause mens vi nød deres fantastiske hjemmelavede is med udsigt over til Manhattan.

Derefter tog vi en gåtur rundt i Dumbo (forkortelse for området Down Under the Manhattan Bridge Overpass), som er kendt for sit kunstnermiljø. Udover et par gallerier så vi dog ikke så meget til det, men det var et rigtigt dejligt område, hvor jeg gerne havde tilbragt mere tid.

Brooklyn Ice Cream Factory ligger helt nede ved vandet lige ved Brooklyn Bridge og laver noget af det bedste is, jeg har smagt i New York. Hvis det er godt vejr, plejer jeg at tage metroen over til Clark St., High St. eller York St. Derfra er der kun en kilometers gang ned derhen, og det er skønt med en is i solen, inden man påbegynder gåturen tlbage til Manhattan over Brooklyn Bridge.

Brooklyn Ice Cream Factory anvender kun de allerbedste råvarer og det kan virkelig smages. Jeg er helt vild med deres Peaches & Cream is med ferskenstykker, men deres milkshakes er også rigtig gode.

Hvis solen skinner er køen ofte lang, da iskiosken er populær blandt både lokale og turister. Isen spiser man med fordel udenfor på den træbelagte mole med udsigt til Brooklyn Bridge og Manhattans skyline på den anden side.

•Man kan kun betale kontant.

• Der findes også en Brooklyn Ice Cream Factory i Greenpoint, Brooklyn.

Min guide til den bedste is i New York >>


Brooklyn Ice Cream Factory, 97 Commercial Street at Manhattan Avenue, Brooklyn, New York

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Miga, København

Så er vi tilbage efter en dejlig middag på Miga, som er en restaurant med koreansk og japansk mad på Gl. Kongevej. Koreansk mad kan være ret spicy, men vi holdt os til de milde retter, og det stærkeste vi fik var lidt kimchi ved siden af.

Vi startede med bulgogi, som er tynde skiver af grillet oksekød i en lækker marinade. Den blev stegt foran os på bordet, og smagte supergodt. Vi fik også en klar oksehalesuppe samt en ret med grøntsager og sauce, som nok kan have været fra den japanske del af menuen. Et godt solidt måltid, som var lige hvad vi havde lyst til.

Jeg kunne rigtig godt lide Miga. Maden var god, omgivelserne var hyggelige og personalet var venligt. Der er ikke så mange koreanske restauranter i København, og dem jeg hidtil har prøvet har ikke imponeret, så jeg er rigtig glad for, at jeg nu har fundet Miga.

Resten af aftenen skal vi spise slik og se TV og forsøge ikke at komme alt for sent i seng, da vi skal tidligt op i morgen og til bryllup i Sverige.

Min blog om København


Miga, Gl. Kongevej 33B, København

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Miss Korea, Korean Restaurant, NYC

Rikke er den af mine veninder, som er mest skeptisk overfor fremmed mad. Derudover spiser hun heller ikke fisk, lam samt en hel del andre ting, hvilket kan være lidt af en udfordring når man er ude at rejse med hende. Heldigvis er hun en dedikeret McDonald’s fan (hun overlevede en hel uge i Japan på Big Macs og Diet coke), så vi sørger simpelthen for kun at rejse til steder, hvor der er en gylden måge indenfor gangvidde.

Da vi var i New York overraskede hun dog gevaldigt, da hun uden tøven sagde ja til at gå med mig på koreansk restaurant i Koreatown. Jeg anbefalede hende at prøve bulgogi, som er marieneret kød, som steges ved bordet og spises med salat, hvidløg og en lækker sauce til. Det er en af de mere harmløse koreanske retter, som de fleste plejer at kunne lide, og Rikke spiste det faktisk også med god appetit.

Jeg overvurderede min appetit og bestilte to retter: bibimbap (ris med grøntsager og rå æggeblomme) og naeng myun (kold nudelsuppe), som jeg ikke engang kom igennem halvdelen af, da jeg som altid havde spist lidt for meget af de småretter, banchan, som altid serveres til et traditionelt koreansk måltid. Banchan består typisk af kimchi (fermenteret kål), små salte fisk, forskellige slags syltede grøntsager og tofu.

Jeg er specielt vild med kimchien, og den prikkende fornemmelse den giver på tungen, er jeg helt vild med. Jeg har længe gerne villet prøve at lave kimchi selv, da den slags, man kan købe i det asiatiske supermarked,  jeg plejer at handle i, både er ret dyr og ikke særligt god. Hvis der er nogle af jer, som ligger inde med en god kimchi opskrift, må I derfor meget gerne sende den til mig:)

Miss Korea, 10 W 32nd St, Koreatown, New York

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Sticks & Sushi, Tivoli Hotel

Sticks & Sushi er altid et sikkert kort, når man har lyst til kreativ sushi, og hvad angår vellykkede japanske fusioner, så tror jeg ikke der findes noget sted, der gør det bedre i København. De er ikke bange for at lade sig inspirere, og resultatet er ofte yderst velsmagende små hapsere, som er perfekte at dele med et par gode venner. Der er flere Sticks & Sushi-restauranter i København, men jeg synes at den i Tivoli Hotel er bedst. Desuden ligger den på 12. etage, så er man heldig, får man et bord med udsigt.

Restauranten har længe været The Flying Foodies (Maria, Line og jeg) yndlingssted for cocktails og pigesnak, og denne fredag var det tid til endnu et møde. Vi startede med edamamebønner med spicy misosauce, laksetatar, samt nogle nye lækre salathapsere, alt sammen virkelig lækkert. Derefter gik turen gennem menukortet via sticks med kammuslinger og lam, crispy ebi og inside out ruller for til sidst at ende med en dejlig frisk dessert med hindbær og lakrids is. Desværre var jeg nødt til at gå lidt tidligere end de andre, men mon ikke en sushi-junkie som mig snart vender tilbage?

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Butter NYC, Pigeaften i Midtown

Butter….. en restaurant med sådan et navn må jo bare servere fantastisk mad. Og det gør den også, i hvert fald den Butter restaurant, som ligger i New York. Indretningen er vældigt avant-garde med træpaneler og billeder af birketræer på endevæggen, og Butter har da også it-status nok til at bl.a. at have været baggrundsrestaurant i et afsnit af Gossip Girl.

På grund af lidt taxiforvirring blev vi næste 30 minutter forsinket, men vores bord var heldigvis stadigvæk ledigt, og vi blev vist tilrette af en venlig og imødekommende (længe leve drikkepengebaseret løn) tjener, som også præsenterede os for menuens highlights samt aftenens specialiteter.

Vi valgte noget af det dyreste på menuen, nemlig New York Strips, og fik derudover en flaske mousserende vin samt en spansk rødvin og slutregningen pr. person endte på lige under 100$ inklusive generøst med drikkepenge. Når jeg tænker over hvad man får for tilsvarende beløb i København, kan jeg godt undre mig over hvorfor jeg ikke for længst er emigreret. Summen af kardemommen er, at vi ikke kunne have fået en bedre start på en lørdag aften, som for øvrigt gik hen og blev meget våd senere på Cafe Wha?, men det er en helt anden historie….

Butter Midtown, 70 W 45th St, New York

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr