
Jeg har ikke set Tina siden New York, og var efterhånden begynde at savne hendes tørre humor og sarkastiske bemærkninger, så da hun meldte sin ankomst til hovedstaden i går, måtte vi selvfølgelig mødes.
Ligesom mange andre af Cofocos restauranter, har Les Trois Cochons en fast pris for tre retter. Det hele bliver serveret i små gryder, pander og patentglas, og forret og dessert består ofte af flere små retter, som man kan sidde og nippe til.
Trine var vildt begejstret for konceptet, og jeg er sikker på at Les Trois Cochons er en bidragende faktor til, at hun nu seriøst overvejer at rykke teltpælene op fra den jyske muld og slå sig ned i hovedstaden.
Som I nok har lagt mærke til, så lækker jeg meget vægt på servicen, når jeg er ude at spise. Lige så vel som en sur mokke kan forstyrre min fisk, så kan et venligt smil og en sjov bemærkning få selv en halvsej bøf til at smage fantastisk. Når jeg derfor vælger at vende tilbage til den samme restaurant gang på gang er det derfor ikke kun på grund af maden, men også på grund af den måde jeg bliver behandlet som gæst. Gennem årene har jeg spist over 10 gange på Les Trois Cochons, og jeg har endnu ikke haft en eneste dårlig oplevelse der.
PS: Jeg tror en af tjenerne, der var på arbejde i går går rundt med en lille skuespiller i maven. Jeg har i hvert fald aldrig hørt en entrecote blive præsenteret med så meget indlevelse og passion. Det er sgu’ i orden!
Les Trois Cochons, Værnedamsvej 10, 1619 København
Boqueria ser ikke ud af meget fra gaden, men bag den halvkedelige facade gemmer der sig en sand tapasperle. Selvom menuen indeholder de samme retter som en velassorteret spansk tapasbar, er Boqueria alt for trendy til, at jeg ville kalde stedet en tapasbar i traditionel forstand.
Man forstår først virkelig hvor kæmpestor en by New York er, når man ser det hele lidt fra oven. Derfor trodsede vi kulde, jetlag og shopping-ømme fødder for at begive os hele vejen op til Top of the Rock i Rockefeller Center en mørk december aften for snart 2 uger siden.
Noget af det bedste ved New York er al den gode mad fra hele verden. Uanset om man er til svenska köttbullar, russisk borscht eller mexicanske quesadillas, findes det ofte kun få blokke væk. Jeg ville rigtig gerne have bidt lidt i de sagnomspundne nudler fra Momofuku Noodle Bar i East Village, men af en eller anden grund lykkedes det aldrig rigtig for mig, at være i gangafstand til restauranten, når jeg lige var sulten. Derimod fandt jeg masser af hyggelige japanske restauranter i Midtown East. En af dem var Hide-Chan Ramen, der som navnet antyder, solgte mange lækre varianter af varm japansk nudelsuppe.
Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr
©Mitzie Mee