Mission San Buenaventura

En af de sidste dage i Los Angeles tog jeg på et miniroadtrip for at møde Susie fra Relentless Writings. Vi har kendt hinanden online i årevis og faktisk drejer det sig om så lang tid, at ingen af os kunne huske, hvordan eller hvornår det hele startede.

Susie bor et par timer udenfor LA så vi aftalte at mødes på Paradise Pantry i Ventura, hvilket var cirka lige langt for os begge to.

Paradise Pantrys fokus er på ost og vin, så de fleste af retterne på menuen indeholdt en eller anden form for ost. Jeg har aldrig været den store ostespiser, og indtil for nogle år siden var den eneste slags ost, jeg kunne lide, de der terninger med koen på- Jeg tror ikke rigtigt det tæller?

På det seneste har jeg dog tilføjet flere forskellige slags ost til mit repertoire, og for en person, der ikke kan lide ost, så spiser jeg godt nok meget af det:)

På Paradise Pantry fik jeg en fænomenal  mac and cheese, spansk serrano (altid et sikkert kort) og en paté af en slags, mens Susie bestilte en ostetallerken og en sandwich med grillet ost.

Det var fedt endelig at møde Susie. Hendes blog er noget mere personlig end min, så jeg følte allerede, at jeg kendte hende. Udover at vide hvad hendes planer for resten af sommeren var, vidste jeg jo også, hvordan hun reflekterede over mange af de ting hun havde oplevet. Susie  er supersød og rigtig sjov. Jeg ved ikke, hvad hun vil synes om sammenligningen, men hun mindede mig altså lidt om Abby fra Navy CIS.

Jeg plejer ikke at drikke alkohol, hvis jeg skal køre bil, men jeg har lagt mærke til at de fleste mennesker i både Californien og New York finder det helt acceptabelt at tage et glas vin til maden for derefter at køre hjem.

I Californien er promillegrænsen 0,8 hvilket er noget højere end både Danmark (0,5) og Dubai (0,0), og jeg var jo på ferie, så jeg besluttede at tage et glas vin sammen med Susie. Dog fik jeg kolde fødder og endte med kun at drikke halvdelen.

Efter frokosten tog jeg med Susie over for at se en gammel katolsk kirke inde på Mission San Buenaventura-området, som daterer helt tilbage til 1749. Jeg er på ingen måde religiøs, men gamle bygninger fascinerer mig, og det var et smukt og fredfyldt sted. Derudover ville jeg også være sikker på at al alkohol var elimineret, før jeg startede turen tilbage til Los Angeles.

Min Los Angeles Blog

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Efter jeg kom tilbage fra Hamamatsu, stoppede jeg ved Tokyo Station for at spise aftensmad på Ramen Street, som ligger i kælderetagen i shoppingcenteret 1st Avenue. Der er 8 ramen-restauranter i dette hjørne af banegården, og man finder de fleste slags ramen her.

Den mest populære restaurant er Rokuinsha, som er berømt for sine tsukumen (dipping noodles). Tsukumen er ramen, der serveres med saucen og de andre ingredienser separat, så man selv kan dyppe sine nudler, og den slags ramen er specielt populær om sommeren. Dog så ved I sikkert efterhånden, at jeg er en tonkotsu-pige (tonkotsu er en kraftig, svinekødsbaseret suppe), så jeg satte i stedet kurs mod Ikaruga,

Jeg købte min ramen-kupon i maskinen udenfor restauranten og stillede mig derefter i kø. I tillæg til forskellige slags ramen, kunne man også købe gyoza (japanske dumplings) og andre småretter samt drikkevarer.

Hos de fleste ramenrestauranter er portionerne dog så store, at det faktisk kræver lidt af en appetit, bare at kunne spise sin skål med ramen, så det er sjældent at jeg også bestiller sideretter. Nogle gange køber jeg mig dog en øl eller en cola, men almindeligt vand eller grøn te, som serveres gratis, er ofte det bedste match.

Det tog ikke lang tid før jeg fik en plads, og efter kun et par minutter ankom en himmelsk skål med tonkotsu ramen.

Tilsyneladende havde jeg bestilt den spicy version, så der var små søer af chiliolie på toppen. Den stærke chilismag gik rigtigt godt i spænd med den lidt tunge suppe, så slurp slurp slurp sagde det, og så var den skål ude af verden.

Hvis I kan lide spicy ramen, så skal I også prøve Kikanbo


Ramen Street, B1F Yaesu South Exit, Tokyo Station (First Avenue Tokyo Station B1F South Street), Tokyo, Åbningstider: 10:30-22:00 (de fleste restauranter), Adresse på japansk: 東京駅八重洲南口地下1階(東京駅一番街 地下1階南通り

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Kashigashira Sashimi Bar, Tsukiji, Tokyo

Kashigashira er en gammel favorit blandt de lokale i området omkring fiskemarkedet i Tsukiji. Til frokost går der sjældent mange minutter, fra de slår dørene op og til restauranten er fyldt, og der dannes hurtigt en kø udenfor af tålmodigt ventende frokostgæster. Om aftenen er Kashigashira et populært sted at mødes til mad og sake, og en bordreservation er nødvendig, nogle gange endda uger i forvejen.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Kikanbo spicy ramen i Tokyo

Jeg brugte det meste af dagen i går på at vandre omkring i Kanda og Akihabara. Planen var at købe et nyt kamera, så Yodobashi Akiba (Tokyos største elektronikbutik) var målet for min vandring, men før jeg tog derhen, spiste jeg min første skål ramen på denne tur, og sikke en skål! Jeg har tidligere smagt spicy miso ramen, men aldrig på den måde, de laver det på Kikanbo. Hvis du tror at japansk mad ikke kan være stærk, så tager du fejl.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr