New York: Boqueria og sejlivede croquetas

Boqueria, SoHo, New York

Boqueria ser ikke ud af meget fra gaden, men bag den halvkedelige facade gemmer der sig en sand tapasperle. Selvom menuen indeholder de samme retter som en velassorteret spansk tapasbar, er Boqueria alt for trendy til, at jeg ville kalde stedet en tapasbar i traditionel forstand. 

Der er hvide stofservietter på bordene, maden er æstetisk anrettet og klientellet er overvejende kvinder i den fødedygtige alder. Vi bestilte (eller retter sagt, jeg bestilte, og Tina krummede tæer over mit gebrokne spansk) 3 portioner til at dele, og det viste sig at være mere end nok. Tortillaen var saftig, luftig og gyldenbrun -præcist som en tortilla skal være- og dadlerne med bacon på fik mig til at glemme, at jeg egentlig synes at dadler er noget klistret stads, som smager ganske forfærdeligt. Efter min mening minder Croquetas cremosas mest af alt om friturestegt ostesauce, men Tina fik et studieophold-i-Granada-2002-nostalgiflip, og insisterede  på, at vi bestilte sådan nogle fyre. Hun fik dog sin lyst styret, for ind kom 6 store mutant-croquetas, og efter  bare en enkelt måtte hun give op.

Noget af det gode ved USA er jo, at man helt uden at skamme sig kan bede om en doggiebag til det man ikke orker at spise, og selvfølgelig skulle croqueta’erne ikke gå til spilde, så Tina fik en fin brun papirspose at opbevare dem i, mens vi gik på shopping i SoHo. De overlevede næsten 3 dage i køleskabet, inden de måtte lade livet som tømmermændsmad søndag eftermiddag.


Boqueria ser ikke ud af så meget udefra, så man bliver næsten overrasket over hvor elegant og lækker denne lille tapas-perle tager sig ud, når først man er trådt indenfor døren.

Der er gjort meget for at give restauranten et ægte spansk præg og tapas-elskere vil også kunne nikke genkendende til klassikere som Albóndigas, Gambas al Ajillo og Patatas Bravas, som er fast inventar på menuen.De fleste råvarer købes lokalt, og der også daglige specialiteter, som afhænger af sæson samt hvilke råvarer, der er tilgængelige.

Det er sjovest at gå på tapasbar, når man er flere, da man så har mulighed for at prøve flere forskellige retter. Prisen på tapas starter fra 5$, og man bør regne med 2-3 tapas pr. person for at blive mæt.

Boqueria er ikke New Yorks billigste tapasbar, men uden tvivl en af de lækreste, og mest velbesøgte, og beliggenheden gør den til det perfekte sted at afslutte en eftermiddag i SoHo.

• Der er en lang bar, hvor man kan sidde med fuld udsigt til aktiviteten i køkkenet. Prisen for et glas cava starter ved 10$.

• Der er også en Boqueria i Flatiron District.

Min blog om mad og restauranter i New York


Boqueria SoHo, 171 Spring St., New York, NY 10012, Tel.: (212) 343 4255

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City

Reklame – Book dit hotel i New York her:

Mitzie Mee Shop