Mine koreanske venner i New York er alle sammen foodies, og de har fingeren på pulsen hvad angår nye koreanske restauranter i byen. Da Jeju Noodle Bar dukkede op på radaren blev den derfor straks sat på listen over restauranter vi skulle prøve.
Jeju Noodle Bar serverer en gourmetversion af koreanske ramyun, som er den koreanske modsvarighed til japanske ramen og kinesiske lamian. Man spiser rigtig mange ramyun nudler i Korea, men primært instant noodles af den slags, som man køber i et plastikbæger og hælder kogende vand over. Korea har nogle rigtig store producenter af instant noodles, og det populære mærke Shin Ramyun kan man endda få i supermarkedet i Dubai.
Hos Jeju Noodle Bar laves alting derimod helt fra grunden og suppen koges i mange timer for at fremelske den helt rigtige smag. Prislejet på Jeju Noodle Bar er på et niveau hvor de fleste kan være med. De fleste ramyun koster under 20$, men vil man have fancy ingredienser som trøffel, uni eller wagyu koster det selvfølgelig lidt mere.
Jeg havde allerede i forvejen bestemt mig for at jeg ville prøve deres trøffel-ramyun med æggeblomme, som jeg havde set online, og sikke en præsentation. Et smukt gammel skrin med trøfler blev bragt til bordet hvorefter der blev revet trøffel til den store guldmedalje indtil man slet ikke kunne se, at der også var nudler i skålen. Det smagte enormt lækkert.
Ramyun på Jeju Noodle Bar er lidt lettere i konsistensen end typiske japanske ramen, men de er kogt al dente, så de har den tyggemodstand og det bounce, som jeg elsker ved japanske ramen.
Portionerne er nok en lille smule mindre end på en japansk ramenshop så man skal nok regne med at bestille nogle af småretterne oveni, hvis man skal blive ordentligt mæt. Vi fik en lækker ceviche-style salat med rå fisk, som jeg ikke tror er på menuen længere, samt deres toro ssam bap, som var en vildt lækker ret med rå tun, som man viklede tang om og spiste som små wraps.
Vi var der en lørdag aften og restauranten var helt fuld fra vi kom og til vi gik. Maden var også virkelig god, og jeg skal helt sikkert forbi en anden gang, men alle de gæster der ventede i kø samt det faktum at restauranten ikke har nogen dessertmenu, gør, at restauranten ikke ligefrem indbyder til, at man bliver hængende i timevis, som man ellers har lyst til, når man er ude med veninderne.
Vi havde fået at vide, at man ikke kunne reservere bord på Jeju Noodle Bar, og at man bare møder op og venter på et ledigt bord. Vi kom til restauranten 15 minutter efter at de åbnede, og vi ventede ca. 30 minutter på at få bord. Dog kunne jeg se på deres hjemmeside, at de tilbyder et begrænset antal reservationer hver aften RESY, men at de opfordrer folk til bare at komme forbi.
Jeju Noodle Bar, 679 Greenwich St, West Village, New York