Katz’s Delicatessen har New Yorks bedste pastramisandwich, så selvom der vrimler med turister, og selvom servicen nogle gange kan være lidt kort for hovedet, så kommer jeg alligevel trofast igen.
Der er ikke andet end pastrami og sennep i sandwichen, men tro mig; det er alt man behøver. Jeg er ellers ikke den store pastrami fan, og jeg spiser stort set aldrig pastrami i Danmark, men den på Katz’s er noget helt særligt. Sammenlignet med den oksepastrami, som man finder i Danmark, så er pastramien på Katz’s meget mere saftig og mør. Pastramien tilberedes løbende, og fyrene bag disken giver gerne smagsprøver, hvis man spørger. Senneppen på Katz’s er selvfølgelig også hjemmelavet, og udgør den perfekte følgesvend til de tykke, saftige pastramiskiver.
Sammen med sandwichen følger der også en tallerken med pickles. Blandt New Yorks jødiske befolkning er pickles, syltede grøntsager, en hel kunstart, som gennem årene er blevet forfinet. I dag finder man således nogle af de absolut bedste af slagsen i New York. De syltede agurker i USA har ikke det søde touch, som de har i Danmark, men er mere salte og krydrede i smagen. Det er ikke til at beskrive, det skal smages!
Man får en lille papirslap når man går ind, og den skal man passe godt på, for det er her alt man bestiller bliver skrevet ned. Sidder man ved bordet får man en regning, men bestiller man kun ”to go” så betaler man ved kassen. Uanset hvad skal man altid beholde sin ”ticket” og aflevere den på vejen ud. Hvis man mister den, så koster det 50$ i bøde.
• Pastramisandwichen koster $20