Zürich: Grossmünster – Kan I mærke historiens vingesus?

Grossmünster i Zürich

Tilbage i år 286 blev Zürichs to helgener Felix og Regula halshugget, men ifølge sagnet døde de ikke med det samme. De nåede nemlig at samle deres afhuggede hoveder op og gå op ad en bakke for at bede, før de lagde sig til at dø.

Mange år senere kom Karl den Store ridende gennem byen, da hans hest snubler over de to martyrers grave. Det blev opfattet som et tegn fra oven, og han besluttede sig for at bygge Grossmünster på dette sted.

Den smukke kirke med de to identiske tårne spillede en central rolle under Reformationen, hvor Zwingli og hans prædiken gjorde Zürich til det religiøse hovedsæde i Schweiz.

Kirken er befriet for alle unødvendige dekorationer, men enkeltheden er fængende, og der hviler en fascinerende ophøjet ro over bygningen.

Grossmünster har også nogle rigtig smukke vinduer i kulørt glas, men de mest berømte af slagsen, designet af Marc Chagall, finder man over hos Fraumünster på den anden side af Limmat.

Grossmünsters nordlige tårn er åbent for besøg, og orker man at gå de næsten 200 trin op, belønnes man med en fantastisk udsigt over byen. Trapperne er både smalle og stejle, og det bliver godt trangt, hvis der også er modgående trafik. Heldigvis var der ikke så travlt i tårnet, da jeg var der, og det er faktisk en generel ting jeg lagde mærke til i Zürich.

Der er ingen tvivl om at byen er et velyndet turistmål, men turisterne i Zürich gør befriende lidt væsen af sig, og man kan derfor sagtens tage på sightseeing uden at frygte at man drukner i andre turister. Endnu en grund til at elske Zürich, men hvis I har været der, kan I sikkert komme på mange flere.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Når man rejser med sine foodie-venner har mad og restauranter første prioristet, så allerede inden vi ankom til San Francisco havde vi en grov skitse over hvad vi skulle spise, …

  • Sidst jeg var i Norge for at besøge AC foreslog hun, at vi tog ud for at fiske makrel. Det lød jo spændende, og vejret var fint, så efter morgenmaden …

  • Burmesiske te-kager (Bamar Kate Mote) er en traditionel snack fra Myanmar. De små kager nydes ofte sammen med te og serveres, når folk samles for at hygge sig. De kan …

  • Det kan være lidt af en udfordring at åbne en kokosnød, specielt hvis man ikke har prøvet det før. Med den rette teknik er det dog faktisk ganske overkommeligt, og …

Mitzie Mee Shop