Zürich: Grossmünster – Kan I mærke historiens vingesus?

Grossmünster i Zürich

Tilbage i år 286 blev Zürichs to helgener Felix og Regula halshugget, men ifølge sagnet døde de ikke med det samme. De nåede nemlig at samle deres afhuggede hoveder op og gå op ad en bakke for at bede, før de lagde sig til at dø.

Mange år senere kom Karl den Store ridende gennem byen, da hans hest snubler over de to martyrers grave. Det blev opfattet som et tegn fra oven, og han besluttede sig for at bygge Grossmünster på dette sted.

Den smukke kirke med de to identiske tårne spillede en central rolle under Reformationen, hvor Zwingli og hans prædiken gjorde Zürich til det religiøse hovedsæde i Schweiz.

Kirken er befriet for alle unødvendige dekorationer, men enkeltheden er fængende, og der hviler en fascinerende ophøjet ro over bygningen.

Grossmünster har også nogle rigtig smukke vinduer i kulørt glas, men de mest berømte af slagsen, designet af Marc Chagall, finder man over hos Fraumünster på den anden side af Limmat.

Grossmünsters nordlige tårn er åbent for besøg, og orker man at gå de næsten 200 trin op, belønnes man med en fantastisk udsigt over byen. Trapperne er både smalle og stejle, og det bliver godt trangt, hvis der også er modgående trafik. Heldigvis var der ikke så travlt i tårnet, da jeg var der, og det er faktisk en generel ting jeg lagde mærke til i Zürich.

Der er ingen tvivl om at byen er et velyndet turistmål, men turisterne i Zürich gør befriende lidt væsen af sig, og man kan derfor sagtens tage på sightseeing uden at frygte at man drukner i andre turister. Endnu en grund til at elske Zürich, men hvis I har været der, kan I sikkert komme på mange flere.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

  • Jeg er i Paris en uges tid for at repræsentere det koreanske hudplejemærke Schwanen Garten ved nogle modeshows her under Paris Fashion Week. Dog har jeg også en del fritid, …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje