Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 400kr. Ellers koster fragt 40 kr.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 10% rabat.

Vietnam: De flydende landsbyer i Lan Ha Bay

De flydende landsbyer i Lan Ha Bay

Det første stop på vores bådtur var en af de flydende landsbyer i Lan Ha Bay. Det var egentlig ikke et rigtigt stop, men båden sejlede langsomt nok til, at vi kunne se de små huse og alle fiskeredskaberne udenfor.

Menneskerne, som bor derude, ernærer sig ved fiskeri samt opdræt af fisk og muslinger, og der er flere små samfund som dette rundt omkring i bugten. Da vi stoppede ved en anden flydende landsby senere på turen for at sejle i kajak, fik min far snakket lidt med nogle af mændene, der boede der, og de viste ham en kæmpestor fisk i et bur nede i vandet. De fortalte, at de beholdte fisken i helt op til 7 år, så den kunne vokse sig stor for derefter at blive solgt til restauranterne. Det var fascinerende at få et indblik i, hvordan de lever, for det er jo et liv, der adskiller sig milevidt fra vores eget.

Der er dog efter sigende planer om, at indbyggerne i de flydende landsbyer skal genhuses inde på land for at mindske miljøpåvirkningen fra spildevand og affald, der for størstepartens vedkommende ender direkte i havet. Når man sejler rundt derude, indser man også hurtigt, at der uden tvivl er et problem med forurening i bugten, for der var meget affald, der flød rundt, specielt i Ha Long Bay.

Dog var mit umiddelbare indtryk at de største syndere var bådene, der fragter turister rundt i området. Selvom det var ret stille, da vi var derude (dagen efter Tet), så passerede vi alligevel et par partybåde, hvor stangstive unge mennesker kastede tomme flasker og cigaretskod overbord. Måske det ville være en idé at starte med a regulere bådudflugterne i området lidt strengere, og eventuelt genhuse nogle af de mest svinende turister i stedet.

Min Vietnam Blog

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje