New York: Frokost med stil på The Modern

The Modern på MoMA, New York

Frokosten på The  Modern var rejsens ubestridt bedste måltid, og som jeg lovede tidligere, følger hermed en mere dybdegående beskrivelse af alle herlighederne. Fra menuen kan vælge mellem enten 2 retter + dessert eller 3 retter + dessert til fast pris og efter et kort øjeblik at have overvejet bare at bestille 4 desserter, besluttede vi os for følgende retter:

DIVER SCALLOP, YELLOWFIN TUNA AND SCOTTISH SALMON

BEEF TENDERLOIN À LA FICELLE

MANJARI CHOCOLATE PALET

For lige at komme i stemning fik vi før  selve menuen serveret en amuse-bouche bestående af små rå fiskehapsere, som var smukt og praktisk anrettet på bøjede skeer. Der er fisk og så er der Fisk og på The Modern var det helt sikkert Fisk vi fik serveret. Laksen smeltede på tungen, tunen frydede ganen og kammuslingen lå godt i maven.

Tina havde ikke lige luret, at kammuslingen ville blive serveret rå og på trods af mine lovprisninger af den hvide klump, der lå og skulede på hendes tallerken, fik hendes fiskeaversioner overtaget og jeg og mit altædende gab måtte komme hende til hjælp.

Mellem forret og hovedret kom der endnu en lille ekstraret ind bestående af en slags kold ærtesuppe med æblestykker. Enkelt, lækkert og et perfekt forspil til oksemørbraden, som var ret nummer to.

Oksemørbrad er jo altid et sikkert kort, da der virkelig skal meget til for at mørbraden ikke bliver mør. På The Modern havde de slet ikke behøvet at udlevere en kniv til retten, da vi uden problemer kunne have skåret kødet igennem kun med ske. Tilbehøret var forskellige laf af forskellige grøntsager med en radise oven på, samt en klump, som jeg ikke med sikkerhed kunne identificere, men som jeg håber var benmarv.

Ingen dessert uden chokolade, og vores Manjari Chocolate Palet viste sig heldigvis at være et rent orgie i den lækre brune spise. En skefuld kold, cremet karamel-is skabte variation i smagen og gjorde, at det hele ikke blev hverken for meget eller for tungt. Efter desserten var vi egentlig både mætte og tilfredse, men da tjeneren tilbød os et udvalg af lækre chokolader til kaffen, sagde vi selvfølgelig ikke nej.


• 2017: Frokost: 3 retter: 118 USD, 6 retter: 158 USD, Aften: 4 retter:158 USD, 8 retter: 208 USD

• The Modern er en no-tipping restaurant, så drikkepenge er inkluderet i prisen.

• Bonusinfo for SATC fans: Det var på The Modern Dining Room at Carrie fortalte de andre piger, at hun skulle giftes med Big i den første SATC film.

> Læs mit blogindlæg om mit første besøg på The Modern 


The Modern at MoMA, 9 W 53rd St, Midtown, New York

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York City