Salt & Straw har sine rødder i Portland, men spreder i dag isvaffel-glæde fra hele to placeringer i Los Angeles. Jeg har kun besøgt den butik, der ligger på Larchmont Blvd, men jeg er sikker på at den på Abbot Kinney Blvd i Venice er mindst lige så nice.
Menuen skifter med sæsonen og ingredienserne kommer fra nøje udvalgte lokale producenter. Der er ofte kø udenfor, specielt efter aftensmadstid, hvor folk kommer forbi Salt & Straw for lidt lækkert til dessert.
Personalet er supervenlige og de er generøse med smagsprøverne, så hvis man syntes sorbeten med jordbær og avocado lyder fristende, eller man ikke er helt sikker på om den is med gedeost og oliven nu også er noget for en, skal man ikke tøve med at bede om at smage en skefuld, inden man beslutter sig.
Nogle af smagsvarianterne lyder ret wild and crazy (nævnte jeg isen med gedeost og oliven?), men man indser hurtigt, at der faktisk er tænkt over sagerne, og efter en bid eller to undrer man sig over, at ingen er kommet på de smagskombinationer noget før.
Hvad skal man bestille? Alle elsker Almond Brittle with Salted Ganache.
• En kugle koster 5$, men hvis man har lyst, kan man dele en kugle i to, og på den måde smage to forskellige slags is. Vil man have en vaffel i stedet for et bæger, betaler man 1$ ekstra.
• Der er kun parkering ude på gaden og specielt om aftenen kan det være rigtig svært at finde en parkeringsplads.
Salt & Straw, 240 N. Larchmont Blvd, Los Angeles, CA, Tel: +1 (323) 466-0485